Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek miért koplalnak...

Az emberek miért koplalnak inkább, csak kocsival tudjanak járni?

Figyelt kérdés
Pl egyik munkatársam beszól hogy milyen drága kajákat rendelek, erre költöm a fizetésemet, ő inkább hoz otthonról. De az nem zavarja hogy elmondása szerint havonta 70 ezerbe van neki a bejárás, mert 100at tankol és csak 30at fizet a cég.
2023. máj. 12. 19:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Unokatestvérem Ajkán egy gyárban dolgozik. Nagyszüleim eladták a nyaralójukat és a kapott pénzt 1/3 részét megtartották és a maradékot szétosztották édesanyukám, és nagynéném között.

Unokatestvérem pedig elakarta kérni a nagyszüleimnek megmaradt részét (kb 10 millió) hogy vegyen magának egy BMW-t.

Nem is, hogy esetleg egyetemre járhasson, kitörjön a gyári munkából, befektesse stb... hanem egy BMW, amivel kényelmesebben tud a gyárba járni dolgozni.

2023. máj. 12. 19:19
 2/19 anonim ***** válasza:
75%
Ki mondta hogy koplal, csak azert mert otthonrol visz kajat negyedaron? Amugy a 100k tankolas is kisse tulzasnak tunik, 170 liter benzinnel azert eleg sokat lehet autozni.
2023. máj. 12. 19:22
 3/19 anonim ***** válasza:
84%

Az miért koplalás, hogy nem fizet töb ezer forintot egy étkezésre? Basszus, én sem vagyok hajlandó minden nap rendelni, iszonyat nagy pazarlás.

Ha havi 100 ezer forintot tankol el, akkor messze lakik a munkahelytől. Én olyan 20 km-re, de őszinte leszek, hatalmas szívás volt buszozni annó. Folyamatosan rohantam, hogy elérjem, ha nem sikerült, akkor várhattam egy csomót a buszállomáson, ami tele cigókkal, kéregetőkkel, suttyó kamaszokkal, stb.

Maguk a buszon is olyanok, amilyenek. A saját kocsimban azt csinálok, amit akarok. Ha fázok, megy a fűtés, ha melegem van, lent az ablak vagy megy a légkondi. Ha meg akarok állni valahol, mondjuk boltnál, akkor megállok. Ha más elintéznivalóm van, akkor sem kell még 8 féle busszal szaladgálni. Sok cuccot cipelni sem jó móka buszon, de a kocsiba csak berakom, itthon meg kiveszem.

Nem kell senkihez igazodnom, nincs összedzsuvázva a kocsim, mint sok busz. Nincsenek ordibáló suttyók, visító gyerekek. Nincs olyan, hogy nincs hely, nem férsz fel. Nem akar kényszeresen beszélgetni (esetleg felszedni) senki.

Ha a kutyámmal akarok utazni, az is megoldható, nem szopás. Ha éjjel háromkor érek haza, mert koncerten voltam, az is okés.

2023. máj. 12. 19:24
 4/19 anonim ***** válasza:
82%
Azért, mert nem rendel, még nem koplal. Sokan előnyben részesítik a saját főztöt a rendelttel szemben.
2023. máj. 12. 19:26
 5/19 anonim ***** válasza:
75%
Én elég jól keresek, mégis otthonról viszek kaját..
2023. máj. 12. 19:27
 6/19 anonim ***** válasza:
83%

Mert lassan csak a Fidesz jobbágyok maradnak az országban.

Nekik elég az alja munka, ehberert.

Inkább ehendoglenek, de akkor is a Fideszre szavaznak.

2023. máj. 12. 20:01
 7/19 anonim ***** válasza:
80%

Ezt a kérdést amúgy fordítva is fel lehetne tenni, avagy:

Az emberek miért buszoznak inkább, csak hogy drága kajákat tudjanak rendelni?

Pl egyik munkatársam beszól hogy ilyen drága benzin mellet autóval járok be, erre költöm a fizetésemet, ő inkább buszozik otthonról. De az nem zavarja hogy elmondása szerint havonta 70-100 ezerbe van neki a mindennapi kajarendelés. Holott a töredékébe kerülne ha hozna otthonról!..

2023. máj. 12. 20:08
 8/19 anonim ***** válasza:
62%

Ha a magyar emberből indulunk ki, akkor arra tudok gondolni hogy azért, mert hogy ő otthon mit eszik vagy min spórol és nyomorog, azt rajta kívül senki más nem látja. Ellenben az autó! Na azt mindenki. És presztizsből, még a wcre is kocsival jár végül pár100 métereket is, hiszen "csak a prolik gyalogolnak". Még 1000 ft-os benzinárnál is kitartana ez szerintem, annyira be van ragadva a magyaroknál ez. Hogy különbnek kell látszódni mindenkinél, és ilyen felszínes ostobaságokban mérik sokan...

Lásd még hitelből vett iphone és túlárazott drága ruhák, márkás fölös luxustermékek, amikkel lehet villantani.

2023. máj. 12. 20:10
 9/19 anonim ***** válasza:
75%

8-as, de az miért NYOMORGÁS, hogy nem fizetek napi 3-4 ezret simán olyan kajáért, amit sokkal olcsóbban meg tudok csinálni magamnak?

A kaja az pont az a dolog, amit tök jól meg lehet csinálni otthon is. Az felszínes, hogy nem járok busszal, de a 3000 forintos szószos tészta, na az nem?

Hozzáteszem, sokan szeretnek is főzni, pl. én is. Most akkor rendeljek inkább minden nap valamit, mert bevinni a saját főztömet melóba az "proli"?

Mondok mlg durvábbat, én akkora proli családból való vagyok, hogy mi csinálunk saját lekvárt, kenyeret, sőt, csomó kötött/horgolt árut is megcsinálunk magunknak. Tesómtól most nem olyan rég kaptam házi szalámit, meg akar csinálni kimchit is, na az a proliság csúcsa. :D

2023. máj. 12. 20:15
 10/19 anonim ***** válasza:
84%

Én nem a rendelt ételről beszélek, sőt azt is a felvágáshoz szoktam rakni sokszor, ezzel pózolnak micsoda menő kaják milyen drágán, erőn felül... Ugyanolyan ostobaság mint erőn felül prezstizsből az autó vagy iphone meg a többi státusszimbólum.

Én otthoni nyomorgás alatt arra gondoltam hogy az értelmes ételeken spórol a saját egészsége róvására. Megveszi a silány akciós párizsit amit a kutyámnak se adnék, meg a legolcsóbb szemét kajákon él otthon a négy fal közt, mert arról senki más nem tud. Kifele meg villog milyen gazdag, meg autó meg a többi. Ismerek hasonlókat.

Az otthoni ételtermesztéssel pedig egyetértek, a leginkább egészséges alternatíva. És ja, általában pont ezek a fancyzős kajarendelgetősök nézik le gyakran ezt is mert proliság, dehát ez van. Eltérő értékrendek, a beszólogatás meg alap lett ahogy látom.

2023. máj. 12. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!