Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kapcsolatban élők, ti minden...

Kapcsolatban élők, ti minden programra elsősorban a párotokkal jártok, járnátok? Ha baráttal vagy családtaggal mentek, az csak azért van, mert "beéritek" vele, de igazából a legkedvesebb emberetekkel szeretnétek menni?

Figyelt kérdés
A fogalmazásmód elárulhatja, hogy én így élek. Meghallgatnám, mások hogy élnek, inkább más kapcsolatokat is fönntartanak, vagy beszűkül az érdeklődésük a szerelmük felé?
2023. ápr. 14. 07:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Párommal szoktam utazni,kirándulni,moziba/ színházba és egyéb kulturális programokra menni. Ha látok egy jó programot, akkor elsősorban őrá szoktam gondolni, hogy menjünk el rá. 99%-ban abszolút nyitott is ezekre, persze arra figyelek, hogy olyat találjak,amit ő is élvezne :) Lelkizni, bulizni, dumálni egy kávézóban a barátnőkkel szoktam. Jól mondták korábban, hogy nem várhatjuk el, hogy mindent egy embertől megkapjunk. Párommal is beszélünk lelki dolgokról, de az nem egészen olyan, mint a csajokkal.
2023. ápr. 14. 08:09
 12/25 A kérdező kommentje:
Az ajánlott videó nagy részét meghallgattam. De ha én a kapcsolódni nem tudó, nem akaró vagy máshogy, más mértékben kapcsolódó párom helyett keresek és találok más embereket, közösségeket kapcsolódni, az nem megalkuvás? A beletörődés nem elfogadás. Az én szükségletem pont hogy vele kapcsolódni. Az én szükségletem az ő társasága. Ezeken túllépni, ezeket átdolgozni szintén van jó módszer? Felismerve a különböző szükségleteket a kapcsolatban keresni egy másik partnert, akivel nagyobb az egyezés?
2023. ápr. 14. 08:10
 13/25 anonim ***** válasza:
41%
A terapeutának, akihez jársz, van módszertana, eszköztára rá. Ha úgy érzed, nem javulsz, keress másik terapeutát.
2023. ápr. 14. 08:12
 14/25 A kérdező kommentje:
Amit a 11-es ír, ahhoz tudok kapcsolódni annyiban, hogy ha az én párom az általam javasolt programok 99 %-ra szívesen fogadná a javaslatomat és jönne velem, nagyon boldog lennék. A fájdalmam pont az, hogy nem ez volt az arány, és amennyiben ő akart részt venni, az nekem kevés volt. Azt az embert keresem, akivel ha nem is pont 99, de elég nagy szám, amit meg tudunk élni közösen.
2023. ápr. 14. 08:13
 15/25 anonim ***** válasza:
36%

Nem megalkuvás. A szeretet pont az, hogy úgy szeretjük a masikat, ahogy van, úgy boldog, ahogy akar, nem úgy, ahogy mi akarjuk. Az kontroll.

Te magadat nem szereted, nincs önbizalmad, és a kapcsolattól akarid ezeket beszerezni. Szívni a másikat. Nem jó irány.

2023. ápr. 14. 08:14
 16/25 anonim ***** válasza:
Párod mit mond? Nyugodtan ki lehet fejezni felé az igényeidet, megkérdezni, hogy ő mit szeretne stb :) Ez szerintem pont egy olyan téma,ahol lehet arany középutat találni. Az meg tök normális, hogy nem ugyanazok a dolgok érdekelnek titeket, meg hogy valakinek szüksége van egy kis külön töltött időre - ez nem azt jelenti, hogy nem szeret téged. :) Pl apukám imád horgászni, anyum viszont utálja a csendet. Úgyhogy van néha pár óra,amit külön töltenek,de szerintem ez szükséges is nekik.
2023. ápr. 14. 08:21
 17/25 A kérdező kommentje:

Persze hogy nem jó irány. Ezért kérdezgetek itt is, ezért járok pszichológushoz is.

A kérdésben jelen időt használtam, valójában ez már egy megszűnt kapcsolat, jelenleg egyedülálló vagyok. Azt gondolom, próbáltam én is a kapcsolat ideje alatt formálni magamon, hogy ne várjak tőle mindent, nem ment. Illetve az ő bevonásával is próbáltam megtalálni azt az arany középutat, ma is kérdezgetem magamtól, ő is tehetett volna többet a kapcsolatunkért stb? Csak azért gondolom ezt, mert az elején (évekig) még szívesen jött velem a javasolt programokra, meg úgy általában jobban tetszettem neki. Később már nem akarta az én társaságom, saját maga akart lenni, vagy felfedezett más embereket, és én se voltam már neki annyira vonzó, a programok se. Ezeket sérelmeztem, mert szerintem ha az elején én is jó fejnek tűntem neki, vonzó társaságnak, meg minden program vonzó volt, amit javasoltam, akkor később miért nem? (Ezt csak arra írom válaszként, hogy őt is lehet kérdezni, ő mit szeretne. Megkérdeztem, és egyre inkább úgy tűnt, hogy a társasásomat egyre kevésbé.)

Annak a kapcsolatnak már mindegy persze, de úgy látom, még nem is vagyok túl rajta, meg hátha tanulok másoktól olyat, ami majd valamikor a jövőben egy másik kapcsolatban építő lehet.

2023. ápr. 14. 08:30
 18/25 anonim ***** válasza:
41%
Másoktól nem. Járj a pszichológushoz addig, amíg ki nem lesz teljesen aknázva a szemelyiségtorzulásod. Honnan indul, mire vezethető vissza. A saját eszközeiddel fogjátok ezt megtenni, nem idegen válaszok eszközeivel. Hiszen azok nincsenek benned.
2023. ápr. 14. 08:36
 19/25 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2023. ápr. 14. 09:42
 20/25 anonim ***** válasza:
Exemmel volt hasonló, hogy az idő múlásával egyre inkább távolodott, mindig talált valamit, hogy miért nem akar jönni velem sehová. Pl mikor hetekkel korábban megbeszéltük, hogy barátnőimmel találkozom,nekik is jönnek a pasijaik, úgyhogy nem egyedül lenne férfi, évek óta ismerte a társaságot stb, akkor még rendben volt. És aznap délután mondta, hogy ő inkább kondiba menne,mert a héten csak 2x volt. Abszolút semmi gond nem volt azzal, hogy edzeni járt, teljes mértékben támogattam. De ez nagyon bántott, hogy ezt a programot tök régen lefixáltuk, és még ő akart bennem bűntudatot kelteni, hogy ilyenek miatt nem tud edzeni menni meg magával foglalkozni (ez egyáltalán nem volt igaz). Barátnőim közül van aki külföldön él, úgyhogy akármikor nem tudunk volna ilyet szervezni és akkor ő az utolsó pillanatban kihátrál... Az ő esetében az volt az egyszerű magyarázat, hogy már nem szeretett (a szakitaskor is mondta, hogy azt az igazi szerelmet nem érezte - önbizalmam itt lett egyenlő a nullával). Amúgy ez is tök oké, hogy már nem szereted a párodat, csak ezt a simlizést nem szeretem...
2023. ápr. 14. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!