Kapcsolatban élők, ti minden programra elsősorban a párotokkal jártok, járnátok? Ha baráttal vagy családtaggal mentek, az csak azért van, mert "beéritek" vele, de igazából a legkedvesebb emberetekkel szeretnétek menni?
Nem megalkuvás. A szeretet pont az, hogy úgy szeretjük a masikat, ahogy van, úgy boldog, ahogy akar, nem úgy, ahogy mi akarjuk. Az kontroll.
Te magadat nem szereted, nincs önbizalmad, és a kapcsolattól akarid ezeket beszerezni. Szívni a másikat. Nem jó irány.
Persze hogy nem jó irány. Ezért kérdezgetek itt is, ezért járok pszichológushoz is.
A kérdésben jelen időt használtam, valójában ez már egy megszűnt kapcsolat, jelenleg egyedülálló vagyok. Azt gondolom, próbáltam én is a kapcsolat ideje alatt formálni magamon, hogy ne várjak tőle mindent, nem ment. Illetve az ő bevonásával is próbáltam megtalálni azt az arany középutat, ma is kérdezgetem magamtól, ő is tehetett volna többet a kapcsolatunkért stb? Csak azért gondolom ezt, mert az elején (évekig) még szívesen jött velem a javasolt programokra, meg úgy általában jobban tetszettem neki. Később már nem akarta az én társaságom, saját maga akart lenni, vagy felfedezett más embereket, és én se voltam már neki annyira vonzó, a programok se. Ezeket sérelmeztem, mert szerintem ha az elején én is jó fejnek tűntem neki, vonzó társaságnak, meg minden program vonzó volt, amit javasoltam, akkor később miért nem? (Ezt csak arra írom válaszként, hogy őt is lehet kérdezni, ő mit szeretne. Megkérdeztem, és egyre inkább úgy tűnt, hogy a társasásomat egyre kevésbé.)
Annak a kapcsolatnak már mindegy persze, de úgy látom, még nem is vagyok túl rajta, meg hátha tanulok másoktól olyat, ami majd valamikor a jövőben egy másik kapcsolatban építő lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!