Ha valakinek pisztolyt tartanak a fejéhez hogy ha nem csinálja azt amit mondanak megölik akkor vajon lenne olyan ember aki ellent merne mondani?
Ha valakit a fejéhez tartott pisztollyal kényszerítenek valamire, akkor az egészen biztos hogy gondolkodás nélkül megteszi amit mondanak neki akármi is lesz a tettének a következménye? Sokéves börtön, gyilkosság, vagy bármi. Vagy lenne olyan ember aki mérlegelne és nemet mondana de akkor meg azt kockáztatja hogy lehet hogy azonnal golyót kap a fejébe?
Te meg mernéd kockáztatni hogy nemet mondanál?
Bárcsak tényleg valaki pisztolyt tartana a fejemhez!
A kérdésre rátérve: úgy tudom, hogy nem ítélnek el olyan dologért, amit úgy teszel, hogy kényszerítenek. (Fenyegetéssel, zsarolással.)
Ha rosszul tudom, akkor sorry.
Na meg általában az ember valamelyik szerettének a halálával szoktak fenyegetőzni. Az ember sokkal jobban félti a szerettei életét, mint a sajátját, ezért hatásosabb eszköz.
Nem tudom elképzelni, miért is fenyegetnének engem. Pisztolyt tart a fejemhez valami random csávó, hogy öljem má meg Jóskát helyette, ha nem teszem, én leszek lelőve. Ennyi erővel a csávó is megtehette volna. Ha engem nem fél megölni, akkor Jóskát is megölhette volna.
Hogy mit tennék, nem vagyok teljesen biztos. Nincs miért féltenem az életemet, de nyilván csak akkor tudhatnám meg, hogyan reagálnék, ha tényleg belekerülnék abba a helyzetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!