Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Velem van a baj, ha egyre...

Velem van a baj, ha egyre kevésbé érzem magam jól Magyarországon?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, sok minden nem ideális nálunk és nem a jó irányba mennek a dolgok. Nézem a híreket és szinte minden nap írnak olyat, amivel nem értek egyet.

Amikor rokonokkal beszélgetek erről, akkor lecsesznek. Szerintük csak én vagyok depis, különben is, ne gondoljam, hogy ezek csak nálunk vannak, külföldön sem jobb a helyzet. Valakinek a valakije kiköltözött Németbe, de 1 év után hazamenekült, mert nem bírta.

Felhozom, hogy milyen rossz itt az egészségügy, és ami jó volt (pl. szabad orvosválasztás) azt is megszüntetik. Erre azt válaszolja Nagybátyám, hogy nemrég olvasta, hogy Angliában valaki a folyosón szült, mert nem volt szabad szülészorvos. Ezek világszintű problémák, amikről én beszélek. Ugyanez a válasz, ha megemlítem, mennyire nagy lett az infláció.

Felhoztam, hogy mennyire sok a frusztált ember itthon, és hogy ez mennyire zavar. Erre a válasz, hogy a nyugati embereknél is csak látszat az, hogy kedvesek veled, a színfalak mögött semmivel sem különbek. Az egyik barátom szerint a boldogság titka, hogy a rossz embereket ki kell zárni az életedből, és akkor tök mindegy hol vagy, mert olyanokkal veszed körbe magad, akiket kedvelsz.

Szóval csak velem van a probléma, és rossz szemszögből közelítem a dolgokat?

2023. márc. 19. 21:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%
Abból a szempontból is jobb külföld, pl. Németországban teljesen tiszteletben tartják hogy van magánszférád, legyen ez munkáltató, a szomszéd néni vagy akárki. Megvan az intelligens távolságtartás és békében való együttélés, ami óriási megkönnyebbülés a mindennapokban. Otthon kimész az utcára és már rögtön megállítanak hogy a kutyádat ne itt sétáltasd, aztán elmeséli a fél nyomorult életét majd a végén megkérdezi hogy amúgy mikor szeretnék szülni. Anyád.
2023. márc. 20. 01:22
 12/20 anonim ***** válasza:
90%

Szörnyű a közhangulat ma Magyarországon!!!

Gyűlölöm a TV-t, nem olvasok írott sajtót.

A netről tájékozódom, de még itt is be-be csúszik egy hihetetlenül idióta politikai agymosó reklám.

Létéltű vagyok: Norvégia és Magyarország közt ingázok.

Norvégiában kipihenem Magyarországot, és ott megkeresem az itteni megélhetésre valót.

Szégyen ez az ország!

Amikor megnyitottuk a határokat a németeknek, akkor mi voltunk a világ szabadságharcosai, mára a leprások szintjére züllesztette az ország nemzetközi megítélését a "rendszerváltó "nemzeti elit"...

2023. márc. 20. 01:58
 13/20 anonim ***** válasza:
51%

Sokan akik itt írnak Németországról, úgy érzem sosem laktak ott huzamosabb ideig. Nagyon kell ahhoz rühellni Magyarországot, hogy ennyire ne vegye észre valaki, hogy más országban is vannak ugyanilyen problémák.

Ha tudnátok, hány öregasszony kötött belém az utcán, vagy hogy a szembe lévő szomszéd mindig távcsővel nézegette a háztömbünket, esetleg beszéljek arról a szomszédról, aki mindig be volt szívva, vagy arról, amelyik mindig átkopogott, mert túl hangosan vettük a levegőt? Nem, nem a gettóban laktunk, (ottani ismerőseim is vannak, az ezerszer rosszabb) hanem jó város, gazdag kertvárosi részén.

Beszéljek arról, hogy a gyerek kb semmit nem tanul az iskolában, mindig kis üngyömbüngyöm van, vagy arról, hogy ugyanúgy hagynak megdögleni ha bajod van, mert csak 3 hónap múlvára van időpont?

Vagy a német munkahelyek az etalon? Ott mindenki tud felhőtlen és egymást segítő kapcsolatot ápolni?

Igen? :)

Hát férjem sem, sem én nem csak egy helyen dolgoztunk kinn, és mindenhol sok volt a paraszt. Túrták fúrták egymást az emberek, gátlástalanul átléptek a másik feje felett.

Én pl Magyarországon is olyan irodában dolgozom jelenleg, ahol az ilyen elképzelhetetlen és teljesen jó a légkör.

Nem, nem azt mondom még mindig, hogy Németország xar. De aki nem látja azt, hogy ott is ugyanolyan sza*ral találkozhatsz mindennap, mint itthon, az ku*vára utálja Magyarországot, viszont nagyon szereti a pénzt. ;)

2023. márc. 20. 05:22
 14/20 anonim ***** válasza:
7%
Nem értem, mi a fenéért nem tűnik el innen ez a sok hazagyűlölő. Annyival jobb lenne a panaszkodásuk nélkül. Ez húz le.
2023. márc. 20. 07:14
 15/20 A kérdező kommentje:

#14: Hol írtam, hogy nem szeretem Magyarországot?

Másrészt szerinted minden rendben van Magyarországon? Vagy ami nincs, azt csendben kell tűrni? Az normális, hogy rákos megbetegedés gyanújával 3 hónapra kapsz első vizsgálatra időpontot? Vagy most már belügyminisztériumi rendelet alapján nem választhatsz orvost akkor sem, ha a körzeti kezelőorvos nem hajlandó komolyan venni téged? Az indok, hogy minden orvos ugyanazt az orvosi egyetemet végezte és ugyanazt az ellátást képes nyújtani, így indokolatlan, hogy szabadon válogathass. És erre az Orvosi Kamara is áldását adta szó nélkül.

Egy rokonom most súlyos beteg, és a saját bőrén érzi az egészségügy problémáit. Sose volt tökéletes a helyzet, de 15 éve a Nagyapámnak ugyanez volt a gondja, és akkor sokkal jobb kezelést kapott. Akkor nem adták ki a beteget a kórházból műtét után úgy, hogy még az értékei sem jöttek rendbe. Más dolog, hogy ez a rokon elvakultan hisz a mostani kormányban, és semmi nem ingathatja meg a hitét... Hiába mondom neki, hogy ez a rendszer hibája (is), szerinte az orvos, a kórház, a kórházigazgató, a mentős, mindenki hibás, de a minisztérium az biztosan nem.

2023. márc. 20. 10:38
 16/20 anonim ***** válasza:
98%

Majd szeretem Magyarországot, ha ő is szeret engem!

Vagy ha lesz rajta szeretni-való, és nem csak szégyellnivaló!

2023. márc. 20. 13:27
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
14-es, én az országot szeretem, csak a vezetőit, és azt a társadalmi-politikai légkört, amit teremtettek, azt nem!
2023. márc. 20. 21:33
 18/20 anonim ***** válasza:

12: "A netről tájékozódom, de még itt is be-be csúszik egy hihetetlenül idióta politikai agymosó reklám."

Amikor a választások előtt a youtube-on a kisgyerekeim mesét akartak nézni, jött előtte/közben az ocsmány gyurcsányozás úgy, hogy a kislányom meg is ijedt tőlük.

2023. márc. 20. 22:40
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is kezdem ezt érezni és nem kellemes érzés, csak a szüleim tartanak itthon - nem szó szerint, de ha ők nem lennének, már nem itthon élnék. Szégyellem magam már, hogy magyar vagyok, az egyetlen jó dolog, hogy Budapesten élek, ezért kevésbé tapasztalom azt a mocskot, ami ömlik. Nyilván külföldön se könnyű és ott is vannak problémák, de egy légkörváltozás sokat segíthet. Gimis barátom most ment ki, ő orvos, én tanár vagyok, illetve másik (egyetemi) szakmám is van, de hosszú távon nem itthon képzelem el a jövőmet. És NEM a pénz miatt, hanem a mentalitás miatt.
2023. márc. 21. 22:17
 20/20 anonim ***** válasza:
19 - "És NEM a pénz miatt, hanem a mentalitás miatt." - én is dettó!!!
2023. márc. 22. 07:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!