Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan tudom elrejteni a...

Hogyan tudom elrejteni a vagdosás hegeimet? Félek hogy a 4 napos osztálykiránduláson mi lesz, ha észreveszi a két osztályfőnök és a két osztály a vagdosás hegeimet...

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy komoly kérdéssel fordulok hozzátok! Már 2 éve folyamatosan borotvapengével vágom magam meg, olyannyira, hogy a húsom is látszik és olyan sebeket, amiket be is lehetne varrni. A hegek nagyon látszanak a kezemen, a vállamom jobban látszódnak, de az alkaromon is.

Kérlek segítsetek nekem és adjatok tippeket, hogy mit tegyek hogy elrejtsem? Alapozó semmit sem segít.A szüleim semmit nem tudnak, pszichológus meg nem igazán segített. Félek hogy az osztályfőnökök szólnak a szüleimnek.

2023. márc. 6. 19:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
39%
Kosd be, ragaszd le aztan mond pl h lehorzsoltad, megegetted
2023. márc. 7. 00:25
 12/15 anonim ***** válasza:
61%
Figyu. Én is vagdostam magam, de engem nem érdekek miat napig, ha meglátják. Sőt, olyan időszakom is volt, mikor direkt akartam, hogy látszódjon, sőt, volt, hogy szünetekben az osztályteremben csináltam mindenki előtt. Mert nem mertem segítséget kérni senkitől, de reméltem, hogy valaki meglátja és segít... Hát konkrétan mindenki nagy ívben lesz@rta! Úgyhogy ezen ne aggódj szerintem. Ha segítségre van szükséged, és felajánlja valaki, fogadd el, a megvető pillantásokat, beszólásokat engedd el, te sokkal erősebb ember vagy azoknál a nyápicoknál. A hegek a te részed, a múltad részei, soha ne szégyelld ki is vagy!
2023. márc. 7. 06:51
 13/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! 😊
2023. márc. 7. 09:03
 14/15 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem is vállald be, hogy látható legyen.

Az kérdés, hogy úgy érzed túl vagy már ezen vagy még veszélyben érzed magad, hogy visszaeshetsz?

És szerintem mindkét esetben jobban jársz, ha elmondod szüleidnek is, az isiben meg csak nem takargatod. Ha túl vagy rajta azért, mert ha valaki rákérdez a múltról aránylag könnyebb beszélni. Amiket itt leírtál elmondhatot. És amúgy még az is lehet, hogy lesz akivel ez mélyít a kapcsolatodon. Ha meg még nem vagy túl rajta, akkor meg ha látható az segíthet ellenállnod és nem visszaesni.

De mindenképp nagy bátorság kell ehhez, mert ez bárkinek félelmetes lenne. De kitudja lehet pont a bátorság segíteni szintet lépni és lehet pont ez gyógyítaná a lelki sebeidet is: hogy már ha félsz is, de ez nem akadályoz abban, hogy megtegyél valamit, nem fogsz emiatt elbújni. Kiteszed az emberek elég és megengeded nekik, hogy reagáljanak. És aztán arra te is reagálsz.

2023. márc. 7. 22:26
 15/15 A kérdező kommentje:
Úgy érzem még mindig, hogy veszélyben vagyok és bármikor visszaeshetek. Köszönöm szépen a visszajelzést és tippeket! :) Valahogy kezdem belátni, a tippek alapján, hogy tényleg jobb lenne ha felvállalnám, mást úgy sem tehetek.
2023. márc. 8. 05:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!