Hogy tudom megcsinálni, hogy nem remegjek közben?
Figyelt kérdés
Egy 20 éve tartó ellenségeskedés megy a szomszédunkkal. Egy kis faluban élünk. Én 20 éves vagyok. A szüleimmel együtt békés, nem provokáló, csendes emberek vagyunk. Sajnos a szomszéd indokolatlanul kötekszik és keresi a konfliktust velünk. Múltkor apámnak szólt, most nem fejteném ki nagyon részletesen annyi a lényeg, hogy szólt apámnak, hogy ezt kellene csinálnia a saját portáján és ha ezt nem teszi bemegy az önkormányzathoz és jelent. Sajnos apám természetéből adódóan, úgymond megadta neki magát és bólogatva másnap meg is csinálta, amit amúgy is megcsinált volna, ha nem szól is, de félve attól ki mit gondol és a feljelentéstől, hogy ott a önkormányzat mit gondol(mert már egyszer megtette a feljelentést és kijöttek figyelmeztetni, de ők sem tartották jogosnak a dolgot, mert nem volt az a probléma amiről jelentett). Ezzel már szerintem nagyon nyeregben érezheti magát és tudom, hogy én leszek a következő akit meg fog fenyegetni. Engem nem érdekel úgy a szégyen mint a szüleimet, felőlem feljelenthet, én tudom az igazunkat. A szép szóból nem ért, ezért határozottan meg akarom neki mondani a dolgokat, hogy hagyjon minket békén stb. Viszont ismerem magam annyira, hogy tudjam nehéz lesz. Ugyanis nem akarok átmenni nagyon agresszívba, mert akkor remegni fogok meg a hangom is remeg, elcsuklik, de nyugodtan sem lehet, mert akkor megint nyeregben lenne, illetve ilyenkor nehéz nyugodtnak maradnom és ilyenkor is remegek. Annak az esélye is meg van, hogy ha visszaszólok jönnek verekedni.(Ezt onnan tudom, hogy gyerekként volt, hogy a szüleim visszaszóltak és erre ők nekik mentek.)2023. febr. 9. 12:09
1/7 anonim válasza:
"kijöttek figyelmeztetni, " Hát akkor talán még sem volt indokolatlan a dolog. Talán tartsátok be az írott és íratlan szabályokat, és nem lesz konfliktus. Gyanúsan elhallgatod, mit csináltatok...
2/7 anonim válasza:
De ha az önkormányzat se tartotta jogosnak akkor minek fosni? Ha dirigál ezzel - azzal megmondani nki, hogy a sajátjával foglalkozzon és ne zaklason titeket. Ennyi. Határozottan megkérni, hogy vegyen visszább,mert látjátom ti si mit kell tatarozni, neki semmi köze hozzá. Főleg ha rá ez k.rvára nem veszélyes. Javaslom kerítéseteket csináljátok meg úgy, hogy ne lásson át ma má lehet venni takaró fóliát vagy lemez is jo.
3/7 anonim válasza:
2# vagyok. De ha ti is ludasok vagytok, akkor meg tenni kell azért, hogy ne legyen indoka folyton kritizálni titeket.
4/7 anonim válasza:
Nem kell reagálni vagy csendesen azt mondani, hogy "nyugodjon meg a kedves beteg".
5/7 A kérdező kommentje:
Nem hallgatom el csak röviden akartam fogalmazni, de akkor mostmár leírom. A kert nekünk füves és arra, hogy nagy pedig állandóan van vágva. Meg én is látom mikor kell vágni, nincs benne parlagfű, de azt mondja van. Már szinte focipálya minőségű a fű. Jó mondjuk annyira nem lesz soha. Mondjuk úgy gazmentes. Ők nagyjából művelik, de csak ilyen látszat művelés az egész, mert alig van benne valami. Ha már bokáig ér a fű már akkor menne jelenteni. Pedig akkor már vágjuk. Nem neki kéne parancsolgatni. Meg hosszú lenne leírni, hogy mi van ott náluk. A szomszédjuknak is füves, a mi szembeszomszédunknak is füves. Az utcában kb 4 en művelik velük együtt. Nagyon ritka már a megművelt kert. Azokat nem jelenti, pedig múltkor nagyobb volt a fű, mint nekünk. Az a lényeg, hogy biztosan tudom, hogy csak kiszúrásból csinálja. Amikor kijöttek akkor bement jelenteni és kiküldtek embereket megnézni,hogy igaz-e, de nem volt igaz. Sőt nekünk volt az utcában a legkisebb. Csak ugye szüleim úgy nevelkedtek, hogy ez nagy szégyen, mert megszóltak. Még akkor is ha alaptalan.
2023. febr. 9. 17:00
6/7 anonim válasza:
Akkor ne foglalkozzatok vele, boákig érő fű senkit nem zavarhat. Magasra nőtt parlagfű ne legyen, az fontos. Ha hisztizel miatta, csak még jobban örül.
7/7 anonim válasza:
Édes jó isten. Nálam a fél kert fuves. Végében fák bokrok. Madaraknak kialakítva, hogy költeni tudjanak,igényüknek megfelelően. Van hogy combig is ér a gaz mire jonnek szartépőzni. Nem foglalkozik vele senki. Két oldalt takarmányt vetnek a szomszédok. Ha neki nem különb a kertje intsétek hallgatásra. Mindenki a sajátja előtt sepregessen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!