Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan oldanád meg az emigráci...

Hogyan oldanád meg az emigrációs problémát ?

Figyelt kérdés
Hogy lehetne megfékezni ?

2023. jan. 29. 09:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
52%
Nézd ha a törit sem ismered, nem tudsz semmit a gyarmatosításról, hogy a gyarmatokból jelenleg is mennyit profitálnak, akkor miről beszélünk. Lehetne kidolgozni itthon jó stratégiákat, nyilván. De ahhoz több kell mint az orbánozás. Merni kellene gondolkodni, nem a nyugatot majmolni, mert azt úgyse tudjuk utánozni és nem is kell. És ha valaki vitaba száll veled, akkor a személyeskedésnél alapból magasabb szintről kéne indulnod ahhoz, hogy komolyan vehető legyél.
2023. jan. 29. 13:12
 12/18 anonim ***** válasza:
24%
Ismerem a történelmet, csak a magyar helyzetnek kb. semmi köze a gyarmatosításhoz, pláne aktuál politika és mondjuk '90-től nézve a dolgokat a jelenlegi helyzetig. De gondolom mindjárt elkezdünk trianonozni is. Nem szálltál vitába, beszólogattál csak. Lehet orbánozni, nem orbánozni. Onnan indulunk, hogy azt a réteget ki kell(ene) söpörni, minden utána jöhet csak. Lehet bármilyen stratégiát lerakni az asztalra, ha a megvalósítása gyakorlatilag elképzelhetetlen a jelenlegi helyzetben. Nem sorolnám a példákat, mert nyilván aki látja az tudja, aki meg elfordítja a fejét annak nem lehet megmagyarázni úgyse. Nem tudom mi a bajod Nyugat-Európával, de az ottani folyamatok hibáival együtt is szerintem már bebizonyosodott évtizedekkel ezelőtt, hogy valami olyasmi a jó irány, nem nem pedig ami tőlünk keletre van. Persze adaptálni kell a helyi viszonyokhoz. Vagyis kellene.
2023. jan. 29. 14:00
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Pontosan mi az az emigrációs probléma amit még kell oldani?
2023. jan. 30. 06:42
 14/18 anonim ***** válasza:
66%
kormányváltással nem hogy megoldódna, de több százezer magyar költözne vissza néhány hónap alatt
2023. febr. 2. 10:13
 15/18 anonim ***** válasza:
45%

Nem leszek népszerű, de akiket ismerek és innen elmentek, azok jobb is, hogy elmentek. Nem tudtak itthon még egy gyárban sem helytállni 8 osztállyal, kint meg megveszi a drága parfümöt, márkás piát, minden hónapban seggére vág a lóvénak, aztán sír, hogy ő már sosem tud hazajönni, mert itthon milyen rossz. Itthon is csak anyucinál koptatta a bútorokat 10-ből 9. Családja 40hez közel sincs, nem is akar, 15 éve kint van és se hitele, se kocsija, se háza, havi majdnem millát elmulat és hawai ... Legyen nekik ott jó, ahol vannak! Anyukáiknak 1x se mondják, hogy b+ míg otthon laktam se adtam egy fillért na majd most segítek. Hogyan? Akkor nem tud kint a magyar boltban kolbászt, meg unicumot venni.

Hogy oldanám meg? Aki menni akar induljon meg.

2023. júl. 3. 00:06
 16/18 anonim ***** válasza:
#15: "Legjobb" honpolgár lenne pedig. A tanulatlan munkaerőből hiány van, elkölt mindent, így fogyaszt, pörgeti a gdp-t... Az, hogy nem szaporodik csak kívánatosabbá teszi
2023. júl. 3. 07:55
 17/18 anonim ***** válasza:
16.oké, de itthon maradna, az állam tartaná el, mert mondom hogy egy gyári melóra alkalmatlanok voltak. Ott ahol vannak biztos hasznosak, mert költenek és melóznak, de itthon minimálbérért nem fog, jobbat meg nem kap, ha kapna is elku.ná. Mondom a példát. Autoalkatrészeket árusító nagy cég városi kiszállítás helyben 300ezerért felvette, 3.hónapba kitették, mert nem ért be időben 8ra és mindig kifogásokat keresett, az apósa kérte hétvégén segítsen levágni hegyen a füvet nem ment , de pénz kellett akkor igen. Na ezt mondom, ezek az emberek vannak kint az ismerősök közül. Aki itthon megállja a helyét, az szerintem hasznosabb. Politikailag? Pfff nem tudom, de egyik legvitatottabb kérdés. Menjen, ne is forduljon vissza. Persze úgy megy ki, hogy de megszedi magát és 50 évesen mindene meglesz, nem dolgozik tovább. Erre megérzi milyen ha jut a jóra is, és többet nem mond le róla. Ugyehogy ugye? De igen! Tisztelet a kivételnek minden esetben.
2023. júl. 3. 11:52
 18/18 anonim ***** válasza:
#17: Aki itt sem megbízható, az kint sem lesz. Egyébként osztom a többit, természetesen
2023. júl. 3. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!