Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért gondolja sok ember,...

Miért gondolja sok ember, hogy a mizofónia csak hiszti?

Figyelt kérdés
Én sajnos érintett vagyok, senkinek se kívánom. Szeretek olyanokkal beszélgetni, akiknek szintén hasonló problémáik vannak, ők megértenek. Párom és anyám számára csak hiszti. Igyekszem már nem szólni egy szót sem, mikor szipognak vagy egymás után sokszor krákognak, hangosan nyelnek, levegőt vesznek, hiszen tudom, hogy csak normálisan élnek, mint mindenki más, és én vagyok a kattos, de egyébként nagyon bánt, hogy hisztinek hiszik, ha esetleg mégis szólok vagy látják rajtam, hogy elborít az ideg, ha mondjuk velük eszem egy asztalnál.
2023. jan. 25. 13:41
 1/7 anonim ***** válasza:
15%
Elmész Ázsiába, utána majd megbecsülöd a szolid szelid magyar nemzeti mozifoniákokat.
2023. jan. 25. 13:43
 2/7 anonim ***** válasza:
83%

Sok emberben semmi empátia nincs, csak azt hiszik.

Ha nem hétköznapi (~jelentéktelen) gondokról van szó, egyből képtelenek együttérezni.

2023. jan. 25. 13:50
 3/7 anonim ***** válasza:
21%
Es nem, hogy empatia nincs bennük a szürcsögőkkel, de nem is sírnak hozzá.
2023. jan. 25. 13:54
 4/7 anonim ***** válasza:
84%
Viszonylag sok embernek van valamilyen szenzoros érzékenysége, én nem kezelem hisztiként, de a világ nem fog hozzád igazodni. Hiába zavar, nem lehet néma csendben enni (természetesen csámcsogni, szürcsölni se kötelező), ha zavarja vmi a torkomat, nem választanám a megfulladást, mert nem szabad melletted köhögni, torkot köszörülni, de még levegőt se venni. Ezt neked kell kezelni, kivonulni esetleg a számodra nagyon zavaró helyzetekből. A párodat, közelállókat max. arra kérheted meg, hogy amennyiben tényleg valami elhagyható hangos szokásuk van, esetleg azt mellőzzék a jelenlétedben.
2023. jan. 25. 14:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem akarom, hogy a világ igazodjon hozzám. Mint írtam, tisztában vagyok vele, hogy ez az én defektem.
2023. jan. 25. 18:00
 6/7 anonim ***** válasza:
61%

Nekik ez alap. Az megvan, hogy az emberek nagyja nem mos popsit kakilás után? Leírhatatlanul gusztustalan. Én csak a csámcsogást nem bírom, de arra 0 toleranciám van, és ezen tudatosan nem akarok változtatni se. Ha nincs bedugulva mind 2 orrjáratod teljesen, AKKOR CSUKD BE A POFÁD HA BENNE VAN AZ OSZLADOZÓ ÉS EMÉSZTÉS ALATT LÉVŐ ÉTEL.

Mintha nehéz lenne. Én úgy eszem, hogy nekem 1 falat másnak 3. Nem túlzok, majdnem minden falat a szájüregem rágható maximális kapacitása. Soha a büdös életbe nem csámcsogok. A te általad írtak se nehezek.

Próbálj találni valamit ami számukra ugyanilyen(szerű) irritációt kelt és beszéld meg velük, milyen lenne ha ez menne folyton. Mint a human resource-ban, amikor jön a céghez egy oktató, hogy egy tucatnyian ne szexeljenek az irodába mindenhol.

2023. jan. 25. 18:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem Magyarorszagon alacsony a toleranciakuszob mindennel szemben.

Nagyon is helyen van kezelve ma mar minden. Pl angol teven minden musor elott szolnak, ha villogo fenyek lesznek, mert epilepsziasok egy reszenel rohamot valt ki. Ha egy ember futtyog, tapsol, karomkodik, mindenki ul ea nem nez, mert annyi musor volt mar a Tourette-szindromarol.

Az egyes emberek megovni nem tudnak, nem probalnak a szamodra banto hangoktol. De a civilizalt vilagban egyre inkabb ismerik, felismerik az emberek, mennyire sokfele ember van, es tudomasul veszik, hogy ja, jo.

2023. jan. 25. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!