Melyik név tetszik jobban? (Kata vs. Hedvig)
*pl Hedvita, Hedvítia is lehet jó akár
De szóval a Katalin az önmagában is király; azon nem kell mit magyarázni, mert egyből látszik róla, hogy női név.
#16, jól van, ne aggódj. :):) A Kata is szép név, ismerek is egyet, 40 körüli, és meglepődtem, mikor kiderült számomra, hogy ő nem Katalin. :):) Tehát, ha már 40 X éve is adták már ezt a nevet így, ilyen formában; akkor így nekem okés; így el tudom fogadni.
Amúgy, már régóta, több, mint 15 éve tudom , hogy a Hedvig az női név. :):)
Amúgy én már beletörődtem azért valamennyire, hogy ez így, ilyen formában, hogy Hedvig, női név. Csak olyan , mint a Ludvig; tipikus férfias név, ezért kéne mellé még egy női.
Amúgy igen, asszem nem olvastam el eléggé figyelmesen a kérdést. Nem néztem, hogy a mondat második felén már csak Katát ír. De az is jó; az is okés, az is gyönyörű név; az is mehet. :):) Szóval én sima Kata is lennék szívesen.
De nekem a Katalin-Katalina alakok komolyabbak, felnőttesebbek; régen úgy voltam vele, hogy a Kata csak becenév; de annak is nagyon örülnék tehát, ha a szüleim simán Katának anyakönyvezetnének. :):) De szóval, mondom , mindegy, nekem oké; mert ismerek egy sima Katát is; tehát ez nem most került be így a köztudatba hirtelen, az elmúlt pár éven belül, hogy mint pl a Dorka. Ilyennel, aki hivatalosan is Dorka lett volna régen egyáltalán nem találkoztam, és nem is gondoltam, hogy valaha lesz ilyen; de, szóval a
Dorka meg a Kata nem egy kategória; a Kata elmegy teljes névnek/teljes alaknak is. Dorkából régen tök jó volt, hogy csak Dorottyáról hallottam, ilyenből ismerek 3-at is, meg még Dorinát ismerek; őt nem becézték sose.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!