Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Melyik név tetszik jobban?...

Melyik név tetszik jobban? (Kata vs. Hedvig)

Figyelt kérdés
Nem Katalin vs. Hédi, hanem Kata vs. Hedvig!

2023. jan. 24. 14:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
83%
Nekem a Hedvigről Potter baglya jut eszembe....
2023. jan. 24. 16:25
 12/25 anonim ***** válasza:
90%
A Hedvig tetszik, Hédinek becézve pláne, a Kata meg nekem uncsi.
2023. jan. 24. 16:29
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Kata
2023. jan. 24. 16:32
 14/25 anonim ***** válasza:
76%
Nekem a Kata tetszik, a Hedvig nem igazán (bár a Hédi becenév aranyos, hiába nem erre vonatkozott a kérdés).
2023. jan. 24. 17:16
 15/25 anonim ***** válasza:
67%
Mindenképp a Kata. A Hedvig névtől konkrétan undorodom.
2023. jan. 24. 22:13
 16/25 anonim ***** válasza:
32%
Legyen vagy Katalin(a), vagy valami Hedvígia, Hedvigília, Hedvigínia, Hedvina, Hedvinda, Hedvinta, Hedvinella, Hedvínia, stb. , hogy legyen benne valami nőies hangzás is. Szóval a Katalin név az király, a Katalina név is nagyon király, a Hedvigen valamit változtatnék; hogy nehogy fiúnévnek higgyék. De, ha a sima Hedvig-alakot választanám; akkor adnék mellé még mindenképpen valami második keresztnevet; akár a Katalint, hogy legalább az egy keresztnév hivatalos alakjáról leríjon; hogy nőről, női névről van szó. Önmagában a Hédit én se adnám, nekem túl becenévszerű. De ezen a Hedvigen valamit kéne variálni, ha ezt akarjátok adni, hogy ugyanolyan tökéletes név lehessen , mint a Katalin. Mert a Katalin-név számomra tökéletes. A Hedviget ha meg lány kapja, akkor azon is kéne valamit nőiesíteni.
2023. jan. 25. 17:25
 17/25 anonim ***** válasza:
32%

*pl Hedvita, Hedvítia is lehet jó akár

De szóval a Katalin az önmagában is király; azon nem kell mit magyarázni, mert egyből látszik róla, hogy női név.

2023. jan. 25. 17:26
 18/25 anonim ***** válasza:
32%
*És a Katalin név is , meg a Hédi név is gyönyörű. De önmagában a Hédit nem adnám, mert túl becenévszerű .
2023. jan. 25. 17:27
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
#16 A Katalin nem volt kérdés, csak a Kata. A Hedvig pedig nem adható más formában (legfeljebb mint Hédi vagy Heidi), férfinek meg főleg nem. Attól még, hogy nem egy kifejezetten feminin név, hivatalos helyeken senki nem fogja férfi névnek gondolni. Annyira azért nem ritka, és aki gyakran lát sokféle nevet (pl. mert egy kormányablakban vagy egy iskolában dolgozik), az bőven látott már ennél "furábbat".
2023. jan. 25. 17:39
 20/25 anonim ***** válasza:
46%

#16, jól van, ne aggódj. :):) A Kata is szép név, ismerek is egyet, 40 körüli, és meglepődtem, mikor kiderült számomra, hogy ő nem Katalin. :):) Tehát, ha már 40 X éve is adták már ezt a nevet így, ilyen formában; akkor így nekem okés; így el tudom fogadni.

Amúgy, már régóta, több, mint 15 éve tudom , hogy a Hedvig az női név. :):)

Amúgy én már beletörődtem azért valamennyire, hogy ez így, ilyen formában, hogy Hedvig, női név. Csak olyan , mint a Ludvig; tipikus férfias név, ezért kéne mellé még egy női.

Amúgy igen, asszem nem olvastam el eléggé figyelmesen a kérdést. Nem néztem, hogy a mondat második felén már csak Katát ír. De az is jó; az is okés, az is gyönyörű név; az is mehet. :):) Szóval én sima Kata is lennék szívesen.

De nekem a Katalin-Katalina alakok komolyabbak, felnőttesebbek; régen úgy voltam vele, hogy a Kata csak becenév; de annak is nagyon örülnék tehát, ha a szüleim simán Katának anyakönyvezetnének. :):) De szóval, mondom , mindegy, nekem oké; mert ismerek egy sima Katát is; tehát ez nem most került be így a köztudatba hirtelen, az elmúlt pár éven belül, hogy mint pl a Dorka. Ilyennel, aki hivatalosan is Dorka lett volna régen egyáltalán nem találkoztam, és nem is gondoltam, hogy valaha lesz ilyen; de, szóval a

Dorka meg a Kata nem egy kategória; a Kata elmegy teljes névnek/teljes alaknak is. Dorkából régen tök jó volt, hogy csak Dorottyáról hallottam, ilyenből ismerek 3-at is, meg még Dorinát ismerek; őt nem becézték sose.

2023. jan. 25. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!