Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ez az ember sokak számára...

Ez az ember sokak számára követendő példa lehet?

Figyelt kérdés
[link]
2023. jan. 21. 13:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Az egyszerűbb embereknek akik nem rosszak, mióta lehetne követendő példa?
2023. jan. 21. 13:13
 2/14 anonim ***** válasza:
Vannak diploma halmozók. Egészségükre.
2023. jan. 21. 13:15
 3/14 anonim ***** válasza:
58%

Nekem nem az. 4-5 felsőfokú végzettségig látom max értelmét a papírgyűjtésnek, de abban benne van egy doktori fokozatszerzés is.

Egyébként nem számít a szám, a fickónak kizárólag humán papírjai vannak ráadásul kb ugyanazt a területet lövöldõzte körbe. Én is tudnék 2 diplomát szerezni kapásból 2 év alatt, ha elismertetném a tárgyaimat más szakokon. Ennek semmi értelme a rongyrázáson kívül.

2023. jan. 21. 13:21
 4/14 anonim ***** válasza:
28%
Sokkal jobban becsülöm a specializált szaktudást, mint a svákci bicskákat.
2023. jan. 21. 13:24
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, valamit félreértesz - lehet hogy a példa szó jelentését.

Ez az ember azt mutatja meg, hogy lehet tanulni még közel 50 évesen is (én is most szereztem meg a második diplomámat ennyi idősen, a párom meg a harmadikat) - de ez nem "követendő példa" hanem példa arra, hogy soha nem túl késő tanulni és bárki tud tanulni ebben az országban ha akar, csak csinálni kell.

De ettől még az, hogy valaki CSAK a tanulással, újabb és újabb diplomák megszerzésével foglalkozik egész életében, mert ne legyen kétséged, másra nem volt ideje közben, az nem követendő példa, inkább figyelmeztetés, hogy az élet véges, élni is kellene, használni/hasznosítani azt amit tanult, mert nem vagyunk számítógépek.

2023. jan. 21. 13:28
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem akarom elvitatni a sikereit, de ennek így semmi értelme.
2023. jan. 21. 13:33
 7/14 anonim ***** válasza:

Számomra igen. Nem azért mert huu de fontos az életben, hogy valakinek húsz diplomája legyen, hanem mert 5 évtizeden keresztül sem veszett ki belőle a kíváncsiság és a tudásvágy, ami nagy szó.

Olyan korban élünk ahol minden tudás elérhető az emberek számára, jöjjenek bármilyen háttérből is, ami egy olyan kincs, amit sajnos önszántunkból kell félredobnunk. Ugye a saját szenvedélyed és tudásvágyad nem számít, hiszen olyan szakot kell választanod, ami később kifizetődő lesz az életben, különben mehetsz recepciósnak. Később, ha meg már dolgozol, esetleg is családod van, akkor az "öncélú tanulás"/diplomaszerzés hatalmas teher, és extra stresszforrás.

Ez a pali viszont megoldotta, és a szenvedélyének él.

2023. jan. 21. 13:40
 8/14 anonim ***** válasza:

5 évtizeden keresztül sem veszett ki belőle a kíváncsiság és a tudásvágy

Ez a legtöbb kutatóra igaz.

2023. jan. 21. 13:42
 9/14 anonim ***** válasza:
#8 Igen, és?
2023. jan. 21. 13:43
 10/14 A kérdező kommentje:
Épp erről akartam a véleményeket akár ütköztetni, hogy ez valóban tudás alapú örök tanulás vagy szimplán diplomahalmozás? Persze anélkül, hogy megbélyegeznénk az urat, mert ő a szenvedélyének él ilyen formában. De véleményünk lehet a témáról.
2023. jan. 21. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!