Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Amikor valaki úgy szól be,...

Amikor valaki úgy szól be, vagy úgy ad kéretlen tanácsot, hogy nem neked mondja de neked szól, arra hogyan kell reagálni?

Figyelt kérdés
Gyerekneveléssel kapcsolatban pl, párom is ott van (és az ő rokona) és úgy okoskodnak, hogy csak úgy mondják nincs senkinek címezve. Pl "kicsit azért kell hagyni sírni." Meg a gyereknek mondja hogy majd elviszi ide meg oda. Nem jó a kapcsolat, 1 éves a gyerek, nem fogja sehova vinni nélkülem az biztos.
2023. jan. 13. 07:58
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hát 3 lehetőséget látok vérmérséklettől függően.

1. Julika, amikor olyanokat mondasz, hogy hagyni kell sírni a gyereket, úgy érzem, hogy engem kritizálsz. Kérlek, hogy mondd el, ha valami probléma van, vagy ne mondj ilyeneket, mert megbántasz ezzel.

2. Nem veszel róla tudomást, mert nem változtat az életedben semmit a hülye véleménye.

3. A kisbabának gügyögve mondod, hogy mindenki tartsa meg a véleményét ugye picikém? Ugyulibugyuli.

2023. jan. 13. 09:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyetértek az egyessel: szerintem is három változat van:

1: nyitott mederbe tereled a beszélgetést. Mondjuk visszakérdezel: "jól értem, hogy szerinted hagynom kellene sírni a gyereket? Miből gondolod?". Sok ember ilyenkor elkezd hebegni-habogni "ja, én csak úgy mondom". Ilyenkor én tolom tovább, hogy "jójó, de érdekel, fejtsd ki!". Van, akit ez úgy zavarba hoz, hogy máskor nem csinálja, de van, aki meg megkönnyebbül, és tényleg meg tudjátok beszélni. Midnkettő jó kimenet.

2: ignorálod. Tulajdonképpen hozzád nem szólt senki, nem is kell vele foglalkozni. Ha akar valamit, jöjjön oda, és mondja el. Ezzel az a rohadt nehéz, hogy mindketten frusztráltak lesztek. Te azért, mert attól még meghallottad, ő meg azért, mert úgy érzi, hogy leszarják, amit mond.

3: beszállsz a játszmába, ahogy az egyes mondta, és hasonló stílusban tükröt tartasz. Neked nagy elégtétel, de ritkán vezet jó irányba.

+1: agresszívan nekirontasz, hogy ha van valami baja, akkor mondja normálisan, mert rühelled ezt a passzív-agresszív szarrágást.

2023. jan. 13. 11:04
 3/3 anonim ***** válasza:
Vagy folytatom a történetet a jelen nem lévő "címzett" bevonásával - és elmondom, hogy "mit tenne az illető", - vagy rezzenéstelen arccal lefosom a törekvést és folytatom a társalgást, ahol abbahagytuk az előző témakört.
2023. jan. 13. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!