Az emberek miért a Jófogáson rizikóznak, amikor a Vatera ellenőrzött eladókkal dolgozik?!
Sokszor olvastam itt a gyakorin panaszt a jófogásos vásárlásokkal kapcsolatban, hogy az eladó átverte, nem küldte, hogy csalók áldozata lett stb és nem értem, hogy akkor miért nem használják a vevők inkább a megbízhatóbb Vaterát?!
Ott az eladóknál olvasható rengeteg valós értékelés, tapasztalat, a vásárláskor meg megkapják egymás adatait is, nem csak egy noname valakitől lehet venni amire semmi garancia sincs, hogy majd elküldi.
Miért ragaszkodnak az emberek mégis a Jófogáshoz meg a cgókkal teli marketplacehez?!
Nem értem!
Miért ennyire hlyék az emberek ?
Mert hiába ellenőrzöttebb a Vatera ha ott nincs fent amit keresek fújhatom
Egyébként csalók bármilyen oldalon felbukkanhatnak
"amíg véget nem ér a licitálás"
Szerintem sokkal több a fix áras termék.
"Mert hiába ellenőrzöttebb a Vatera ha ott nincs fent amit keresek fújhatom
Egyébként csalók bármilyen oldalon felbukkanhatnak"
Ez igaz!
De azért elég sok minden van szerintem és sokkal kisebb terük van a csalóknak, talán ezért sem szeretik azok, akik csalni akarnak.
"vevőként se lehet privát üzenetet írni, csak úgy ha mindenki látja"
De hát pont az a lényeg, hogy mindenki vállalja nyíltan magát és semmi susmus! Az eladó válaszából is sok minden kiderülhet, hiszen a stílus maga az ember!
Én értem a Vatera üzenőfalat, meg hogy kevés a licitálás (bár én azt szeretem legjobban), meg hogy ellenőrzött a Vatera, én is itt adok-veszek. de nyilván a Jófogás azért működik, mert van egy réteg, akinek ez jön be inkább.
Facebook Marketplace-en én nem találtam eddig semmit, amit kerestem, nekem úgy tűnt, ott kevesebb hirdetés van.
17: nem értem, hogy miért macerás?!
Nyilván, ha személyes átvétellel akarsz valamit venni, akkor jó lehet rá a Jófogás meg a Marketplace, mert akkor nem tudnak átverni.
De ha pl. egy könyvritkaságot keresel és az az ország másik felében van, akkor csak jó, ha megbízható, sok pozitív értékeléssel rendelkező eladó elpostázza neked a Vaterán keresztül, nem?
"Facebook Marketplace-en én nem találtam eddig semmit, amit kerestem, nekem úgy tűnt, ott kevesebb hirdetés van."
Én is ugyanezt tapasztaltam!
A másik meg, hogy kiírja hozzá facén, hogy 1 Ft, aztán meg meg van sértődve, hogy tényleg 1 Ft-ért érdekel valakit.
Ha vevői oldalról nézem: Az emberek sokszor az „egyszerűbb” utat választják, mert más felületen nyilvános a telefonszám, lehet privát üzenetet írni és „megoldják okosban”. Ezekből aztán sok esetben az lesz, hogy hiába lehet privátban írni, a másik nem válaszol vagy pedig minden megy villámgyorsan, csak a csomag nem érkezik meg soha…
A Marketplace-en sokszor csak nézelődnek az emberek. Nem akarnak vásárolni, csak töltik az időt, és ha valamit látnak jó áron, akkor elkezdi hajtani őket, hogy megszerezzék mások előtt.
A Vatera komoly vevőknek való, akik tényleg venni akarnak valamit, biztonságosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!