Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek miért a Jófogáson...

Az emberek miért a Jófogáson rizikóznak, amikor a Vatera ellenőrzött eladókkal dolgozik?!

Figyelt kérdés

Sokszor olvastam itt a gyakorin panaszt a jófogásos vásárlásokkal kapcsolatban, hogy az eladó átverte, nem küldte, hogy csalók áldozata lett stb és nem értem, hogy akkor miért nem használják a vevők inkább a megbízhatóbb Vaterát?!

Ott az eladóknál olvasható rengeteg valós értékelés, tapasztalat, a vásárláskor meg megkapják egymás adatait is, nem csak egy noname valakitől lehet venni amire semmi garancia sincs, hogy majd elküldi.

Miért ragaszkodnak az emberek mégis a Jófogáshoz meg a cgókkal teli marketplacehez?!

Nem értem!

Miért ennyire hlyék az emberek ?

2023. jan. 7. 14:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
48%
Ja és látszik mindenki más kérdése és az eladó válaszai másoknak a termékről ami nagyon hasznos. Licitálás meg nagyon kevés termék esetében van valójában fix árasak inkább.
2023. jan. 7. 16:39
 12/24 anonim ***** válasza:
53%

Mert hiába ellenőrzöttebb a Vatera ha ott nincs fent amit keresek fújhatom

Egyébként csalók bármilyen oldalon felbukkanhatnak

2023. jan. 7. 16:40
 13/24 A kérdező kommentje:

"amíg véget nem ér a licitálás"

Szerintem sokkal több a fix áras termék.

"Mert hiába ellenőrzöttebb a Vatera ha ott nincs fent amit keresek fújhatom

Egyébként csalók bármilyen oldalon felbukkanhatnak"

Ez igaz!

De azért elég sok minden van szerintem és sokkal kisebb terük van a csalóknak, talán ezért sem szeretik azok, akik csalni akarnak.

2023. jan. 7. 16:46
 14/24 anonim ***** válasza:
52%
Én csak a jófogást használom. Számtalanszor utaltak már nekem. A vatera számmra rossz, fizetős és vevőként se lehet privát üzenetet írni, csak úgy ha mindenki látja, meg tele bonyolult hülyeségekkel.
2023. jan. 7. 17:53
 15/24 anonim ***** válasza:
Onnan veszem ahol megtalalom ami kell 🤷 Maganszemelytol hasznaltat meg csak szemelyesen miutan megneztem, kiprobaltam. Ha ilyet nem talalok akkor inkabb dragabban ujat
2023. jan. 7. 19:56
 16/24 A kérdező kommentje:

"vevőként se lehet privát üzenetet írni, csak úgy ha mindenki látja"

De hát pont az a lényeg, hogy mindenki vállalja nyíltan magát és semmi susmus! Az eladó válaszából is sok minden kiderülhet, hiszen a stílus maga az ember!

2023. jan. 7. 20:27
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Miota ott az fb marketplace azthittem kb senki se hasznal ilyeneket. Ott minden van, ezeken meg kb semmi es maceras is
2023. jan. 7. 22:09
 18/24 anonim ***** válasza:
71%

Én értem a Vatera üzenőfalat, meg hogy kevés a licitálás (bár én azt szeretem legjobban), meg hogy ellenőrzött a Vatera, én is itt adok-veszek. de nyilván a Jófogás azért működik, mert van egy réteg, akinek ez jön be inkább.

Facebook Marketplace-en én nem találtam eddig semmit, amit kerestem, nekem úgy tűnt, ott kevesebb hirdetés van.

2023. jan. 8. 09:02
 19/24 A kérdező kommentje:

17: nem értem, hogy miért macerás?!

Nyilván, ha személyes átvétellel akarsz valamit venni, akkor jó lehet rá a Jófogás meg a Marketplace, mert akkor nem tudnak átverni.

De ha pl. egy könyvritkaságot keresel és az az ország másik felében van, akkor csak jó, ha megbízható, sok pozitív értékeléssel rendelkező eladó elpostázza neked a Vaterán keresztül, nem?

"Facebook Marketplace-en én nem találtam eddig semmit, amit kerestem, nekem úgy tűnt, ott kevesebb hirdetés van."

Én is ugyanezt tapasztaltam!

A másik meg, hogy kiírja hozzá facén, hogy 1 Ft, aztán meg meg van sértődve, hogy tényleg 1 Ft-ért érdekel valakit.

2023. jan. 8. 18:52
 20/24 anonim válasza:
71%

Ha vevői oldalról nézem: Az emberek sokszor az „egyszerűbb” utat választják, mert más felületen nyilvános a telefonszám, lehet privát üzenetet írni és „megoldják okosban”. Ezekből aztán sok esetben az lesz, hogy hiába lehet privátban írni, a másik nem válaszol vagy pedig minden megy villámgyorsan, csak a csomag nem érkezik meg soha…

A Marketplace-en sokszor csak nézelődnek az emberek. Nem akarnak vásárolni, csak töltik az időt, és ha valamit látnak jó áron, akkor elkezdi hajtani őket, hogy megszerezzék mások előtt.

A Vatera komoly vevőknek való, akik tényleg venni akarnak valamit, biztonságosan.

2023. jan. 16. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!