Hogyan szerezzek motivációt?
Régebben kiváló jegyeim voltam, de mostanság egyszerűen képtelen vagyok rávenni magamat a tanulásra. Hazaérek, halasztgatom, halasztgatom, aztán ha mégis hozzákezdek, húsz perc után feladom, mert annyira nem tud érdekelni. Már órákon sem jelentkezek, csak álmosan meredek magam elé. Persze a jegyeim is jócskán leromlottak tavalyhoz képest. A kedvenc tárgyamat most egy igazi hárpia vette át, tehát már azt is nehéz szeretni, ráadásul figyelni sem tudnék (ha akarnék is), mert annyira idegesít. Az olyan tárgyakból nem rontottam, ami mindig is könnyebb volt számomra (pl. angol), de azokra itthon szinte nem is kell tanulnom. A szüleimet csak akkor érdekli ez az egész, ha bukásra állok (szerencsére csak egyszer volt ilyen), de egyébként nem törődnek vele.
Kipróbáltam sokféle módszert (pl. podomoro, szokásnapló), de egyszerűen semmi sem segít. Nem tudom, hogy mit akarok kezdeni magammal a jövőben, ez frusztrál, de ugyanakkor mégsem motivál.
Mit tehetnék?
16/L
Én azt csinálom h hazaérek beállítok egy időzítőt a telefonomon kb 45 perc. Addig telefonozok utánna kikapcsolom a telóm és nekiülök. Beállítok egy 2 órás időzitőt addig tanulok utánna tartok 20 perc szünetet.
Minden olyan tárgyak eltávolítok a környezetemből ami lekötheti a figyelmem. Pl:mobil rádió hangszóró laptop tv távirányító a könyvem. Han neked van más a szobádba a mit gyakran nézegetsz vagy szórakozol vele akkor azt is kiviszed. Nekem pld ilyen a rúzsom. Csak a tanulni való van előttem.
Mindent lenémítok és kikapcsolok tehát ha csörög a telóm akkor nem hallom. Kiviszem ezeket a tárgyakat a szobából hogy ne is lássam őket. Hogyha pld érkezik egy e-mailem akkor ne lássam h felvillan a teló.
Nekem ez vált be. Hogy semmi más nem vonhatja el a figyelmemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!