Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan szerezzek motivációt?

Hogyan szerezzek motivációt?

Figyelt kérdés

Régebben kiváló jegyeim voltam, de mostanság egyszerűen képtelen vagyok rávenni magamat a tanulásra. Hazaérek, halasztgatom, halasztgatom, aztán ha mégis hozzákezdek, húsz perc után feladom, mert annyira nem tud érdekelni. Már órákon sem jelentkezek, csak álmosan meredek magam elé. Persze a jegyeim is jócskán leromlottak tavalyhoz képest. A kedvenc tárgyamat most egy igazi hárpia vette át, tehát már azt is nehéz szeretni, ráadásul figyelni sem tudnék (ha akarnék is), mert annyira idegesít. Az olyan tárgyakból nem rontottam, ami mindig is könnyebb volt számomra (pl. angol), de azokra itthon szinte nem is kell tanulnom. A szüleimet csak akkor érdekli ez az egész, ha bukásra állok (szerencsére csak egyszer volt ilyen), de egyébként nem törődnek vele.

Kipróbáltam sokféle módszert (pl. podomoro, szokásnapló), de egyszerűen semmi sem segít. Nem tudom, hogy mit akarok kezdeni magammal a jövőben, ez frusztrál, de ugyanakkor mégsem motivál.

Mit tehetnék?

16/L

2023. jan. 6. 10:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Találd ki, milyen egyetemre akarsz menni, és az motiváljon, hogy az nem fog menni megfelelő tanulás nélkül.
2023. jan. 6. 10:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
1-es: miért kell mindenkinek egyetemre menni?? Az is elég motivációnak kellene lennie, hogy megismerje az ember a világot maga körül. Hogy azokat a tudásanyagokat ő is megtanulja, amiket mások, több ezer év alatt elsajátítottak, és milyen szerencse, hogy ilyen könnyen megteheti, ingyen kapja meg a suliban. Bezzeg, ha olyan családban élne, ahol 4 elemi után kiveszik a gyereket az iskolából, semmi tudás nem kerülne a fejébe, de szerencsére ilyet nem tehet senki sem már. Szóval a világot akard megismerni, azért tanuljál, azért olvassad el, miről szól a lecke, nem elsősorban a jegyek miatt. És ha jobban érdeklődsz a körülötted lévő világ iránt, akkor azt is könnyebben ki tudod majd találni,hogy mi akarsz lenni, de ahhoz nem kell feltétlenül egyetemre menni, mert ha mondjuk az embereken akarsz segíteni a jövőben, akkor elég egy ápolónőképző, persze itt is van felsőfokú végzettség is. Vagy lehetsz állatmentő vagy kertész vagy bármi.Akár varrónő is, amihez tehetséget érzel, vagy restaurátor - persze ehhez már egyetem kell. Vagy ha jól megy az angol, akkor lehetsz idegenvezető. Nézd át a listát a szakmákról a googlén.
2023. jan. 7. 11:02
 3/4 anonim ***** válasza:
De az is lehet, hogy pajzsmirigy-alulműködésed lett. Nem is hízol ezzel együtt? Nézesd meg, egy vérvétel az egész.
2023. jan. 7. 11:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Én azt csinálom h hazaérek beállítok egy időzítőt a telefonomon kb 45 perc. Addig telefonozok utánna kikapcsolom a telóm és nekiülök. Beállítok egy 2 órás időzitőt addig tanulok utánna tartok 20 perc szünetet.

Minden olyan tárgyak eltávolítok a környezetemből ami lekötheti a figyelmem. Pl:mobil rádió hangszóró laptop tv távirányító a könyvem. Han neked van más a szobádba a mit gyakran nézegetsz vagy szórakozol vele akkor azt is kiviszed. Nekem pld ilyen a rúzsom. Csak a tanulni való van előttem.

Mindent lenémítok és kikapcsolok tehát ha csörög a telóm akkor nem hallom. Kiviszem ezeket a tárgyakat a szobából hogy ne is lássam őket. Hogyha pld érkezik egy e-mailem akkor ne lássam h felvillan a teló.

Nekem ez vált be. Hogy semmi más nem vonhatja el a figyelmemet.

2023. jan. 7. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!