Szerinted egy ember milyen esetben kell és milyen esetben nem kell kimondani a véleményét?
Te inkább halálosan őszinte vagy, vagy inkább hallgatsz?
Mio lehetnek azok az esetek, amikor tényleg jobb hallgatni?
Amit nem tőlem kérdeznek, nem velem kapcsolatos, arról nem mondok véleményt.
Ha az én káromra történik valami, akkor persze kiállok magamért.
Ha nem tetszik valaki haja például, nem mondom ki, mert minek. Ha konkrétan megkérdezi, akkor sem azt mondom, hogy nem tetszik, hanem megpróbalom kideríteni miért fontos a másiknak, hogy mit gondolnak róla. És az a lényeg, hogy ő jól érezze magát. Mert azzal, hogy mások mit gondolnak vajon egy életet tönkre lehet tenni. Mégis ez az általános életpályamodell.
Sok nagyszájú ember összekeveri az őszinteséget a pofátlansággal!
Vannak helyzetek amikor igenis szókimondónak kell lenni egy szerettünkkel ,hogy ha lusta a tanulásban vagy nem neki való valami, esetleg rossz döntést hozna.
De sok ember félreértelmezi a szót és sérteget másokat, azt hiszi nagyobb ember az idézőjeles szókimondástól!
Igen, az. Abszolút. Azon megsértődött, amikor kórházban volt, mondta, hogy unatkozik és dög unalmas a kórház.
Minden nap aggódtunk érte, érdeklődtünk. Volt egy olyan mondatom, hogy nem - e tud valakitől kölcsön kérni egy könyvet, vagy ha esetleg van WiFi, akkor tud netezni is. Szeret telefonozni, sokat nyomkodja.
Na és visszahallottam, hogy (ez a kislány, igen így hív ha nem vagyunk ott, rám parancsolt, hogy olvassak. Mit képzelek én magamról.)
Neki nem mondtam, de persze a családdal ezt megbeszéltük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!