#10-es vagyok.
A #9-es válaszról jutott eszembe, hogy van még ez a tanítás is Jézustól:
"Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet.
Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket." - Máté 5:33-34
9-es abszolút.
10-es ez mind szép és jó.
De most nem lenne elég az hogy egy vagy akár pár százezer ember hirtelen igy kezdene működni.Ahhoz hogy ez "megfogonjon"mindenkinek kellene csinálni egyszerre.De az tényleg lehetetlenség.
8-as kösz xd
Szerintem nem kell direktbe utálni senkit sem és rosszat sem szabad akarni senkinek, illetve másokat akár szavakkal, akár tettekkel bántani, de hadd ne kelljen már szeretni a pedofilokat és a gyilkosokat. Nem hiszem, hogy ettől lenne valaki jó ember, inkább csak álszent vagy zakkant.
De lehet hogy az aranyközépút a megoldás.
Senkit nem szeretni úgy igazán és senkit nem is utálni.És kész.
Közömbösség.
Hmm...lehet csinálok egy vallást erre alapozva :D
#10-es válasz írója vagyok:
Valóban nem terjed ki az idézetek szerinti gondolkodásmód az egész társadalomra. És ha valamiért az lenne, hogy hirtelen mindenki így gondolkodna a szeretet szerint, akkor is sajnos valószínűleg 100-200 év alatt ugyanúgy elromlana a közerkölcs, mert az ember gondolatai gonoszak és sajnos elfajulna megint minden. Azonban azoknak, akik ismerik az igazságot, aszerint kell járniuk és hirdetni is szükséges mindenkinek, hogy minél többen ismerjék azt meg és éljenek aszerint. Az, hogy ez működjön, az az Isten örökkévaló királyságában fog megvalósulni, ahol már senki nem fog akarni, tudni gonoszul gondolkodni, tenni.
#13-as válaszhoz:
Isten őket is szereti és nekünk is kötelességünk szeretni őket.
Az, hogy szeretjük őket, nem abból áll, hogy támogatjuk őket tevékenységükben, vagy elfogadjuk, hogy ők ilyenek és minden további nélkül éljünk tovább ugyanúgy, mintha mi sem történt volna.
Hanem, hogy segítsünk nekik elhagyni a gonoszságaikat, változzanak meg. Gyakran az nem működik, hogy gonoszul, retorziókkal próbálunk valakire hatással lenni, megváltoztatni a gondolkodásmódját. Azonban, ha szeretettel vagyunk felé az segít. Sok ember gondolkodásmódjában különben is az a/is gond, hogy a világban nem szeretettel viselkednek vele, és ez eltorzítja, megrongálja, megtöri a lelki világát. A kintről jövő behatásokkal, gonosz dolgokkal együtt pedig sajnos sokszor az emberek nem állnak meg elég erősen a gonoszságokkal szemben. Ez természetesen nem mentség, hanem magyarázat. Nyilván semmi esetben sem kéne ilyeneket tenni. Még akkor sem, ha megölnék az embert, ha nem teszi.
Azonban, ha az emberrel szeretettel viselkednek, az gyakran segít.
És az emberi szeretet előfordulhat, hogy nem elég. Főleg ha az nem valódi. A legfőbb dolog, hogy Isten szeretetét megismerje az ember, és hogy befogadja Jézus Krisztust a szívébe. Hogy elhigyje az igazságát. Hogy Isten fia, és Isten annyira szeretett minket, hogy elküldte őt e világra, hogy valaki hisz a Krisztusban, örök élete legyen. És hogy Jézus eljött, meghalt értünk és feltámadt. Legyőzte a gonosz minden erejét, hatalmát, köztük a halált. És felment az Isten jobbjára a mennybe. És örökké él. És valaki hisz a Jézus Krisztusban, örökké él!
És Isten megbocsátja a bűneinket, akármi is legyen az. És megtisztít bennünket és gondolkodásmódunkat. És megigazít bennünket.
És sokszor olyan is van, hogy gonosz szellemek leuralnak bizonyos embereket. És ekkor az a megoldás, hogy kiűzzék belőle ezeket a szellemeket, majd ezután az illető megtérjen a helyes dolgok felé.
#10-es vagyok.
#15-ös!
De mi az, hogy megérdemli?
Én úgy értelmezem, hogy az minden olyan embert jelent, akivel valamiért dolgunk akadt. Máshol is ezt olvastam.
A szamaritánus története alapján mondjuk gondolhatnánk ezt, de akkor is én úgy gondolom, minden embert szeretnünk kell.
És ez, akkor is igaz marad:
"És amint akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akképpen cselekedjetek azokkal." - Lukács evangéliuma 6:31
Gondolom senki sem örülne, ha megölnék azért amit tett, ha gonoszság is. És viszont jó, hogy szeressük őt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!