Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Valójában az öngyilkosság...

Valójában az öngyilkosság miért nevezhető nemlegálisnak? Mikor a személy önerőből teszi, hisz mindenki a saját életeért önmaga a felelős.

Figyelt kérdés
2022. dec. 26. 19:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

10-es, nekem ez a véleményem az egészről, nyilván ezzel nem vagyok tekinthető normálisnak.

Nekem pontosan ez az egyik fő fóbiám hogy diliházba kerülök valamilyen oknál fogva számomra ez a legfélelmetesebb dolog ami csak történhet vagy az hogy agyhalottá válok, de lehet már most is az vagyok.

2022. dec. 26. 20:36
 12/16 anonim ***** válasza:
Értem. Akkor elengedem a kérdést.
2022. dec. 26. 20:38
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Közgazdaságilag pedig nyilván azért, mert így az állam által az illetőbe fektetett pénz és energia nem térül meg.
2022. dec. 26. 22:25
 14/16 anonim ***** válasza:

Alap emberi jogok közé tartozik az élethez való jog. Itthon és még sok országban ezért nem engedélyezett az eutanázia vagy a halálbüntetés például. Éppen ezért az öngyilkosságot is akadályozni/megelőzni kell.

Na meg azért a gyakorlatban érdekes lenne, ha a különböző szervek nem lépnének közbe öngyilkosságnál. Tegyük fel, valaki kiesik egy magasabb épület ablakán balesetből, a mentők meg nem látják el, mert jaj szegény hadd legyen nyugodtan öngyilkos.

2022. dec. 27. 00:00
 15/16 A kérdező kommentje:

14-es, azt értem hogy egy alapvető emberi jog az életbenmaradás, de mivan ha az illető pl. Súlyos gyógyíthatatlan mentális betegségben küzd ami miatt "kiközösíti" a társadalom és ebből még depressziós is lesz közben még összeszed pár egyéb betegséget, ezért ő már úgy döntött hogy felhagy az életével.

Az ilyen mégis mit csináljon ha sehogyan se tudják meggyőzni őt, viszont az már erőszak lenne ha begyógyszereztetnék őt akarata ellenére.

2022. dec. 27. 00:13
 16/16 anonim ***** válasza:
Azért még a templomba menjél el, hátha az Úr megsegít!
2022. dec. 27. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!