Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hülyének nevezni valakit...

Hülyének nevezni valakit bántalmazás?

Figyelt kérdés

A férjem sokszor mondja nekem, hogy kuss vagy csak egyszerűen úgy tesz, mintha nem lennék ott, ha hozzá szólok, kérdezek valamit. Ezeket én bántalmazásnak érzem.

De ha szökőévenként egyszer azt mondom neki, hogy hülye, akkor azon megsértődik és azt állítja, hogy az is bántalmazás, vagy ha nem az, akkor ő is mondhatja nekem bármikor.

Most volt egy olyan példa erre, hogy a házunk bejáratánál van egy nagyon meredek rámpa, pont olyan meredek, mint a mellette lévő 7 lépcső. Gondolom, valami kötelező előírás miatt építhették, mert nem jó semmire, még aki fel akar mászni rajta, annak is kapaszkodnia kell, olyan meredek. Férjem sajnos kissé önfejű és nem sok gyakorlati érzéke van, így egyszer, amikor esőben mentünk haza, ő ott akarta feltolni a a babakocsit. Még előtte kértem, hogy ne tegye, amikor láttam, mire készül. Ráadásul új bakancs volt a lábán, durván visszacsúszott. De hiába kértem, hogy vigyük a lépcsőn, csak megismételte úgy, hogy még erőszakosabban tolta a kocsit, de ugyanúgy visszacsúszott. Aztán megfordult a kocsival, hogy felhúzza, de megint majdnem elesett, a kocsi meg lezúzott a lejtőn és majdnem el is billent a végén, én próbáltam minden irányból menteni. Végül jött egy szomszéd, akinek hagyta, hogy segítsen, de ekkor már tök ideg voltam, hogy mit csinál a gyerekkel és hogy az egy dolog, hogy előre nem tudja ezt kikövetkeztetni, de hogy miért kell mégis 4x nekifutni…?! Na és itt megjegyeztem, hogy hülye. Bántalmaztam?

2022. dec. 25. 19:45
A kérdező szavazást indított:
Hülyének nevezni valakit minden esetben bántalmazás.
Nem minden szituációban bántalmazás valakit hülyének nevezni, de a leírt helyzetben az.
Vannak helyzetek, amikor bántalmazás valakit hülyének nevezni, de a leírt esetben nem volt az.
Hülyének nevezni valakit sosem bántalmazás.
35 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

A férjed egy fszláma tapló. Ahelyett hogy elengedted volna ezt a kapcsolatot évekkel ezelőtt, úgy látszik próbálsz vele párbajt vívni taplóság terén, keménykedni neki.

Egy nap addig húzod a húrt, hogy néhány lila folttal fogja ezt visszaadni. Az, hogy a gyerekben az ostobasága miatt nem egyszer kárt tehetett volna és te ezt tök normálisan elnézegetted négyszer is egymás után, kva szomorú.

Egyben borítékolhatod azt is, hogy a gyereknek sem lesz semmi szava, annyit reméljünk hogy nem fogja ütni-verni. Amire kis esélyt látok.

2022. dec. 25. 19:52
 2/10 anonim ***** válasza:
53%
Mondjuk tényleg hülye, de a te hülyéd. XD
2022. dec. 25. 19:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Bántalmazni max ő bántalmazta a gyereket. Jobban mondva veszélyeztette. Még jó hogy nem dicséred meg miatta mert bűnrészessé válsz. Ebben az esetben a hülye tulajdonképpen egy finom dicséret, igazából neki kellett volna saját magára mondania hogy hu de hülye barom voltam.
2022. dec. 25. 19:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos igen. Minden olyan kapcsolatban, ahol te érzel bűntudatod, szégyenérzetet, lelkiismeretfurdalást, az bántalmazó kapcsolat. Erre a három dologra nagyon jó odafigyelni. Mindenki pontosan érzi mi történik, nem ő a hülye. Csak a profi bántalmazók el tudják úgy torzítani a te valóságodat, hogy te érzed magad rosszul. Minden kapcsolatban, akár családi, szülő-gyerek, pákapcsolat, munkahelyi, erre a hármasra fokozottan érdemes odafigyelni.
2022. dec. 25. 20:02
 5/10 anonim ***** válasza:
94%

A párod egy idióta, életképtelen p*cs.

Teljesen jogos, sőt nagyon finom megfogalmazás volt az, hogy "hülye". Szinte ingyen megúszta.

Aki sorozatban ilyet csinál attól érdemes válni. Mi lesz legközelebb? Megpróbál felvinni titeket a hegyekbe ónos esőben? Beviszi a picit úszógumi nélkül a strandon az úszó medencébe és elengedi? Netán ha majd leesik a hó akkor a szánkót a kocsi után köti és úgy fogja szánkóztatni a gyermeketeket?

2022. dec. 25. 20:03
 6/10 anonim ***** válasza:
68%

Itt sokkal mélyebb gondok vannak, nem a hülyézés.

Remek férjet választottál. (nem, szerintem elszúrtad, mert nincs kikupálva, az elmondottak alapján gyerekes)

A férj nem tisztel téged, messze nem fogad el egyenrangú parternek, gondolom a bizalmi viszony sincs meg köztetek rendesen.

Ha így viselkedik a gyerek előtt is, akkor a gyerek is így fog majd kezelni téged, mert ezt tanulja meg, ha fiú, ha lány akkor meg azt, hogy sárba tiporható, és bántalmazó pasikat fog folyton bevonzani.

Alapból komplexusa van szerintem, és úgy akar kompenzálni, hogy a te önértékelésedet rontja.

Más az, hogy kicsúszik egy kritikus helyzetben a száján vagy az ő száján egy "hülye" - és kritikus alatt azt értem, hogy veszélyezteti a gyerek épségét csak azért, hogy megmutassa mindenféle figyelmeztetés ellenére, hogy neki van igaza - mert ez tényleg hülyeség - mi más lenne?!

És az is más, hogy folyton beszólogat az egyik fél a másiknak durván.

Nem mellesleg bocsánatot kérni is ér mindkét félnek, ha kicsúszik a száján valami, mert dühös, hiszen a düh egy emberi érzelem, viszont tudni kell az indulatokat kezelni.

Szerintem nektek jó lenne egy párterápia, és a férjednek egy indulatkezelési terápia is többek között, na meg a komplexusaival is kéne kezdeni valamit, hogy felnőjön végre.

Ha nem hajlandó, akkor kár egymás idejét pazarolni, csak gyilkolna téged szép lassan.

Megoldás lehet ilyenkor az ultimátum, de csak úgy, ha komolyan gondolod, és képes vagy megtenni. Különben minden hiteledet és önbecsülésed elveszted.

Tehát eléállni és megmondani, hogy vagy megváltozik magától, vagy segítséget kér ehhez, és úgy vagy elválsz, mert ez egyre rosszabb lesz, és az mindkettőtökkel tisztességtelen lenne, te nem akarod kivárni.

Viszont legyél résen, a hitegetés el is kell várni a változást.

Tehát pl. kérdezz rá, hogy tud-e és akar-e egyenrangú partnerként tekinteni rád szeretettel...

gondold át, hogy mi fontos számodra egy párkapcsolatban, és azt megkapod-e maradéktalanul, ill. ő is megkapja-e azt, ami neki fontos...

Szerintem nagyon nincs meg köztetek az őszinte kommunikáció, és ez is gond.

Boldog vagy mellette?

2022. dec. 25. 20:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Lelki bántalmazás, és ez is komoly probléma.
2022. dec. 25. 20:56
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ,hogy benned mi van,mi motivál.Harmadik opcióra szavaztam.Tudod,hogy a férjed makacs,és nem túl gyakorlatias.Ez valószínűleg neki sem jó a mindennapi életben,csak pont a makacssága miatt nem látja be.Ha ugye előtte normálisan szóltál,hogy ne tegye,mert vissza fog csúszni,simán mondhatta volna,hogy "Oké,már látom én is,milyen meredek" vagy legalább az első sikertelen próbálkozás után letesz róla,márcsak a gyerek miatt is.Tehát te átgondoltad,ő meg abszolút nem(holott a meredek rámpát azért csak látta ő is)Nem baj,hogy kijött a szádon a "hülye vagy" ha tanul belőle jó,ha nem,az ő baja.

Írok egy példát,szerintem mikor bántalmazás a lehülyézés:haverommal intéztünk egy pénzügyi dolgot,én némileg félreértettem őt,de semmi következménye nem volt igazából,mert úgy is meg lehetett oldani ahogy én gondoltam.De rögtön leteremtett,összevont szemöldökkel,hogy "Ilyen hülye embert én még nem láttam!" Kicsivel később szóvá tettem neki,hogy ez rosszul esett,miért kell rögtön lehülyézni,csak mert én máshogy értelmeztem valamit,ráadásul nem egy égbekiáltó probléma volt.Mondhatott volna annyit,hogy "hát én nem erre gondoltam" és simán átvariáljuk. Bocsánatot kért ugyan,és azt mondta ő sokszor mások dolgaira is szokott így reagálni,más meg nem sértődik meg rajta.Ettől még szerintem bántalmazás az ilyen.

2022. dec. 26. 06:11
 9/10 anonim ***** válasza:
35%
Engem a vonaton egy tőllem kb 5 - 10 évvel fiatalabb fiu lehülyézett, én azonnal megpofoztam. Pár perc mulva egy rendör lépett be, a srác odament panaszkodni neki. A rendör megbüntetett 150 lejre. Erre a rendörnek adtam 300 lejt, és második pofont is kapta a srác, mondtam neki, ez is meg van fizetve.
2022. dec. 26. 17:38
 10/10 NTBS ***** válasza:
100%
Lelkileg igen.
2022. dec. 31. 06:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!