Milyen érzés ha megvan mindened és van esélyed boldog életre?
Nekem van olyan ismerősöm, hogy neki aztán tényleg jó élete van. Minden jól összejött a karrier, sport, barátok, kiterjed kapcsolati háló területén, de a magánéletében meg boldogtalan. Amilyen jól menedzseli az élete egyik területét a másik területen (magánélet) hibát hibára halmoz (megcsalások, válás helyett vegetálás). Egyszerűen nem tud élni azzal a lehetőséggel ami előtte van csak hagyja, hogy mindenki irányítsa, érzelmileg zsarolja.
Úgyhogy neki megvan mindene, van esélye egy boldogabb életre, csak nem tud vele élni (megfelelési kényszeres).
Én boldog vagyok, és amennyire emlékszem, mindigis az voltam. Persze voltak kisebb akadályok az életemben nekem is, de élveztem megugrani őket.
Szerintem ez egy tudatállapot és viszonylag állandó, de azért kell tenni érte, hogy megmaradjon vagy hogy elérd.
Nagyon jó érzés. Otthonos, mintha kicsordulna a szívemből a szeretet, öröm, kaland, sikerek.
23/L gazdag családból. Mindenem megvan, ami nincs, azt meg kérhetnék, csak nincs rá szükségem (lakás, autó; ezek most nem kellenek, mert visszamegyek mesterképzésre külföldre).
Anyagi javak alapján így megvan az esélyem a boldog életre, és ez jó érzés, érzelmi biztonságot ad, önbizalommal tölt el, meg egy remény féle érzéssel, hogy egyszer majd meg tudom találni a helyem a világban. :)
Ugyanakkor lelkileg a boldogság csak egy tudatállapot, csak mert az anyagi biztonság alapján boldog életed kéne, hogy legyen, nem biztos, hogy az is lesz. Én például évek óta küzdök depresszióval (aminek semmi köze az ember élethelyzetéhez), így néha teljesen kilátástalannak és értelmetlennek tartom a jövőmet.
De mivel sejtem, hogy te nem erre gondoltál, a kérdésre a válasz egy szóban: pozitív, és ad egyfajta biztonságérzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!