Szerinted melyik munka/munkák a legértéktelenebbek?
Amíg ilyen Győzike testvére a parasztságából butaságából megél addig bármi lehetséges lehet.
Egyébként és azokat az úgynevezett munkákat tartom értéktelennek akik a semmiért kapnak pénzt, akiket azok, illetve mi tartunk el akik dolgoznak és értékes a munkánk.
Én például azt hittem, amikor híresztelték, hogy a Szerencsekerék újra lesz....azt hittem hétköznapi emberek kerülnek be és nyerhetnek....
Ehelyett a celebek sztárok szórakoznak ott nagyon sok pénzért..
(Amit írok az ápolókra, gondozókra, szociális munkásokra, tűzoltókra, mentősökre, stb NEM(!!) vonatkozik)
Nincs olyan, hogy értéktelen munka, mert az nem teremt értéket. Lehet neked nem tetszik mondjuk egy tiktokker, de ő nézettséget generál és ezáltal elér rengeteg embert, tehát remekül tud pl reklámozni termékeket. Ez rohadtul nem értéktelen munka, mert elér legalább több tízezer embert. Meg amúgy ugye megvan, hogy egy ilyen tiktokker ugyan úgy adózik (sőt többet, mint te, meg eladást is növel egy cégnek és az a cég is adózni fog), szóval ha így nézzük akkor hasznosabb a társadalomnak, mint a többségünk... Kapitalizmusban ha valaki értéktelen munkát csinál, az egész egyszerűen éhen hal.
Ha nem a gazdasági oldalát nézzük a dolgoknak, akkor pedig miért rossz egy olyan személy, aki legalább több tízezer ember napját dobja fel és segíti át őket pl nehéz időszakon? A celebek gusztustalanok, de ő rajtuk is sok ember csámcsog és sokaknak jelentenek kiutat a mindennapi gondokból...
Tehát nagyon nem értem az ilyeneket, mint ti, mert minden munka hasznos valamilyen formában... Megértem, hogy sz*r érzés éhenhalni se elegendő pénzt keresni úgy, hogy keményen dolgoztok, de attól még ezek az emberek valójában sokkal hasznosabbak a társadalmunknak, mint te vagy én:D
Aztán lehet nyugodtan lepontozni, de ha más nem, akkor gazdaságilag sokkal többet tesznek hozzá az országhoz az ilyenek, mint mi, szóval felesleges siránkozni rajtuk.
“Nincs olyan, hogy értéktelen munka, mert az nem teremt értéket.”
Azt elfelejted hogy az érték nem egy objektív fogalom. Még a közgazdaságtani értelemben vett érték is egyéni értékítéleteket tükröz. Ennélfogva bárki érezhet bármit számára értéktelennek, az ő vonatkozásában a realitás az lesz, hogy X dolog, szolgáltatás értéke 0. Ennek a szubjektív voltát még te is beismered amikor azt írod egy mentős, tűzoltó kivételt jelent. Mert azzal kevesen szoktak vitatkozni, hogy az a tevékenység ami közvetlenül életet ment az egy érték, még számára is. Az a baj ezt sokan kiragadják a dolog hátteréből és úgy csinálnak mintha csak a gazdasági értékfogalom létezne, és az is csak önmagában. Ebből fakadóan ha valaminek piaci értéke az már megkérdőjelezhetetlenül értékes szerintük. Közben ennek van egy morális háttere, társadalmi kérdés is. Miért ne gondolhatná valaki, hogy egy felborult értékrendet, társadalmi válságot tükröz ha egy webcam előtt vonagló onlyfans felhasználó tevékenységének a gazdasági értéke nagyobb mint egy tanáré, mentősé. Vagy miért ne gondolhatná valaki problémásnak hogy a társadalom által megtermelt pénzben kifejezett érték ilyen feneketlen vermekbe ömlik.
"Amíg ilyen Győzike testvére a parasztságából butaságából megél addig bármi lehetséges lehet."
Nem olyan buták ám ezek,pont ezért tudják a sz..rt eladni.Inkább a "vevőkörrel" van a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!