Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy van időtök egyetem...

Hogy van időtök egyetem mellett diákmunkázni?

Figyelt kérdés
Nekem egy tágyból külön órát kell vennem heti egyszer, ami 2óra hosszú, az egészség a legfontosabb, ezért edzek heti kétszer, maradt 2 nap a hétköznapból, ennek egyik napján fél5 kor ért véget az egyetem, mire hazaérek már este van szinte, és maradt egy nap szabad pénteken, amikor rendszerint ügyintéztem, meg ami kellett. Hétvégén volt egyedül a pihenésre szabadnapon, plusz tanulni. Nem tudom, hogy jön ki a matek, de nekem semmi időm nem volt dolgozni ezek mellett.
2022. dec. 19. 12:27
 1/10 Metionin ***** válasza:
79%
Az órák nappal voltak, a munka meg éjszaka. Heti 3 éjszakát dolgoztam hétköznap és egyet szombaton ha volt rá lehetőség (úgy havi egyszer). Amikor kezdtem az egyetemet, reggel 8-tól este 8-ig órám volt, plusz még otthonra feladatok, mint pl. jegyzőkönyv, na akkor első vizsgaidőszakig szombat-vasárnap mentem 12 órába éjszaka, így ugyanúgy megvolt a heti 24 óra mintha heti 3 éjszaka mentem volna 8 órát. Igen, baromi egészségtelen volt de ha nem dolgoztam volna, mehettem volna az utcára.
2022. dec. 19. 12:52
 2/10 A kérdező kommentje:

Éjszaka aludni kell, muszáj pihenni. Én éjszaka nem is bírnék fentlenni. Persze kábszerrel ki lehet bírni, hogy csak 1-két órát alszik az ember, az biztos.

Nem értem ezt a hozzáállást amúgy, ha nekem nincs ennyire pénzem, akkor nem megyek egyetemre, majd csak akkor ha lesz. Érdekes, azért köszönöm a válaszod, természetesen a kérdést megválaszoltad.

2022. dec. 19. 12:56
 3/10 Metionin ***** válasza:
85%
Ha nem mentem volna egyetemre, akkor nem lett volna lehetőségem elköltözni a szülővárosomból, ott meg csak közmunka van meg gyárak. Mea culpa, hogy nem vágytam oda, jobb képességűnek éreztem magam. Ha maradtam volna, akkor sem lett volna pénzem soha egyetemre de semmi másra sem. Nekem a továbbtanulás és a koli volt az egyetlen kiugrási lehetőségem, azért tanultam keményen kiskorom óta, mert ez tartotta bennem a lelket, hogy akkor felvesznek egyetemre és elmehetek onnan.
2022. dec. 19. 13:04
 4/10 A kérdező kommentje:
Jó, hát ha bírtad, akkor rendben.
2022. dec. 19. 13:06
 5/10 Metionin ***** válasza:
85%

Muszáj volt. Rengeteg kolistársam volt ebben a helyzetben, mind bírta a munkát, mert tanulni akart és kiszakadni a családjából, ami sokak esetében sajnos elég rossz volt. Ha valaki normális családban, normális anyagiak között nő fel, biztosan nehezen érti ezt meg de sokan vannak, akiknek vagy ez vagy a helyi gyár a 2 lehetősége és értelemszerűen ha valaki tehetséges, jó tanuló, az küzd azért, hogy szintet lépjen.

Egyébként meglepően jól bírtam, az utolsó évemben éreztem inkább, hogy elegem van, de talán azért, mert már láttam a végét.

2022. dec. 19. 13:13
 6/10 anonim ***** válasza:
nekem nem volt.
2022. dec. 19. 15:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ment. Egyrészt pl pénteken nincs órám. Hajlandó vagyok feláldozni a hétvégéim egy részét. A szakom nem időigényes (semmi makettezés, se magolás) és nem volt szükségem korrepetálásra sem.

Nem volt kényszer a munka, mert szerencsére a családom támogatott. Ezért csak olyat voltam hajlandó csinálni, ami szakmailag előrébb visz.

Rugalmas, homeoffice-os munkám lett. Nincs is munkaidőm, mindent akkor csinálok, amikor akarok. Ráadásul a főnök tanított azon az egyetemen, ismerte a tanáraimat, tudta mikor vannak zh-k, mikor mennyire vagyok terhelhető. Ja és kb 20 órát dolgoztam hetente.

Rengeteg olyan órám volt, ahol tudtam dolgozni. Mivel nagyon a szakomhoz kapcsolódik, akár beadandót is csinálhattam ezzel kapcsolatban. Pozitív hatással volt a munka a jegyeimre.

Ja és érdekelt, szerettem csinálni. Gyakran kimaradt az edzés miatta, de biciklivel közlekedek alapból.

2022. dec. 19. 16:00
 8/10 anonim ***** válasza:
94%

Alapszakon hétfőtől csütörtökig gyakorlatilag egész nap óráim voltak. Pénteken dolgoztam, vagy ha akkor kellett intézni valamit, akkor szombaton. Később már 2 szabad hétköznapom volt, így többet lehetett dolgozni. Pihenésre, tanulásra ott volt a heti 1 nap, meg a vizsgaidőszakban nem dolgoztam.

Most mesteren heti 3 nap egész nap egyetem, a másik kettőn munka, hétvégén tanulás + szociális kapcsolatok, egyedül pihenni nem sok időm van szeptember óta.

Sportolni nem szoktam, mert utálok. A napi 7 óra alvást azért mindig beiktatom.

Hidd el, ahol muszáj dolgozni, ott megoldja az ember akkor is, ha nehéz. Le lehet mondani sok mindenről a tanulás kedvéért.

2022. dec. 19. 16:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Első 2 évben több tárgyat vettem fel a kelleténél, hogy uccsó évre alig maradjon. Bár az átlagom megsínylette, bejött, és el tudtam menni egy bankba dolgozni. Elég rugalmasak ott, akkor dolgozok, amikor akarok, és vizsgaidőszakban ellóghatok hosszabb időre. Hozzá kell tenni viszont, hogy lusta dög vagyok, és nem sportolok semmit, szóval ilyesmi miatt nem esik ki időm. Kb úgy néznek ki a napjaim h 2,5 nap egyetem, 2,5 meló, és a hétvége a tanulásra van teljesen beáldozva (mert bár kevés a tárgyam, attól még sajnos elég nehezek).
2022. dec. 21. 16:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Hétvégente, illetve ha sikerül 3-4 napra összezsúfolni az órákat. Ja persze és nyáron.
2023. jan. 13. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!