Miért van az hogy mindig minden pasi tobbet keres nálam es minimum duplaannyit?
AKÁRKIT megismerek, akárkivel járok.
Egyik sem IT-s meg semmi ilyen.
Vagy szakmunkasbol lett csopvez, vagy gyári szakmunkás, vagy online tőzsdézik mindennemű diploma tanultság nélkul(de neki 100 millioja is van), vagy csak sima vendeglatos, vagy feketén maszek autoszerelő, vagy feketén seftelő drogos akárki, vagy futtató, vagy stb
MIND mindig dupla tripla tetra annyit keres mint én diplomával, jó munkahelyeken, nem adminiszteátori hanem bőven magasabb pozíciókban, anno pénzugyi vezetőként, irodavezetokent, mégis mindog en vagyok aki hónapról hónapra él, jövőkilátás nelkul, gyűjteni nem tudok, KÖLCSÖNKÉREGETEK, segitségre szorulok, olcso albérletben.
Ezek kozul nekem vannak elérhetetlen álmaim ház saját ingatlan alapozás, mindenki más meg kocsit vesz hajót vesz, ingatlanja van, csak ugy LAZÁN meg van nekik mindenük amik nekem mind görcsös elérhetetlen álom, amikert nekem imádkoznom is kell.
Kiakasztó hogy én el akarok koltozni várost váltani egy kocsit se tudok fenntartani, masnak meg egy drognizniszbol 2 nap alatt van egy millioja. Es nem, nem bukik le senki semmivel.
Miért mindig én vagyok a fóldönfutó, másoknak meg miért egy csettintés félmillió, milliók?
De ha bennem a hiba mit hol rontok el?
Es ez mellett nekik kvázi az iidejük rugalmas is, van életuk is, én meg gályázom 8 tol utazással együtt este 5 ig, életem sincs szinte.
Gályázás ezért
Ők meg vígan(az egyik csak gépen pötyögve)megkeresnek mindent. Van ház kocsi jacht zoldség gyumolcs.
Nekem meg májkrémes kenyér.
Na kipanaszkodtam magam.
Te Kérdező. Most őszintén. Mennyit keresel?
Mert nem azért élsz hónapról hónapra, mert mások sokat keresnek. Márpedig ha vezető beosztásban voltál pénzügyes területen, akkor azért nem kereshetsz rosszul. Legalábbis 300-350et csak megkeresel akkor, ha nem többet.
Ha viszont ebből scak májkrémes kenyérre futja, akkor a megoldás annyi: elvered a pénzt, nem tudsz vele jól bánni.
Persze, tény, hogy a havi 300ból nem lesz családi ház 10 év alatt, de azért nem kell nyomorogni, mint ahogy írod.
Tudod, hogy mennyi mire megy el havonta?
Nos...
Nem tudom, hogy mennyit keresel, de látatlanból is 100%, hogy NEM keres mindenki jobban nálad. Az, hogy te miért csak őket látod/találod meg, az meg már egy másik kérdéskör.
"Vagy szakmunkasbol lett csopvez, vagy gyári szakmunkás"
Neked sem tilos kitanulni egy szakmát, és felküzdened magad abba a pozícióba. Nyilván nem mindenki keres igazságosan, és nem mindenki jut el tisztességesen az adott pozícióba, de ez megint csak egy más kérdés.
"vagy online tőzsdézik mindennemű diploma tanultság nélkul(de neki 100 millioja is van)"
Igen, igen, tudjuk. Ez ma már a második olyan kérdés, ahol valaki nulla tudású degeszre keresi magát pénzügyi területen. ;-) Vagy esetleg mégis van hozzá tudása és érzéke?
"vagy csak sima vendeglatos"
Nem tudom, ki hogy van vele, de én mondjuk vendéglátós pont nem lennék. Eltűrni a sok kekeckedő vendéget, akiknek persze mindig igazuk van, dolgozni az összes ünnepen, stb... Túlmagasztalni sem akarom őket, de azért kipróbálhatod, milyen "sima vendéglátósnak" lenni.
"vagy feketén maszek autoszerelő, vagy feketén seftelő drogos akárki, vagy futtató, vagy stb"
Igen, a "fekete" dolgokkal tényleg nagyot lehet kaszálni. Csak tudod, nekem sem az nem hiányzik, hogy napi szinten kelljen tartanom attól, hogy lekapcsolnak, vagy "félreállítanak", sem az nem hiányzik, hogy a párom bűnöző legyen.
"MIND mindig dupla tripla tetra annyit keres mint én diplomával, jó munkahelyeken, nem adminiszteátori hanem bőven magasabb pozíciókban"
Én úgy érzem, hogy neked már szelektív lett a látásod feléjük. Olyannyira nagy mértékű már benned a .. nem is tudom, milyen érzés, irigység, vagy gyűlölet?... feléjük, hogy már mániákusan őket "keresed". Arról, hogy hányan dolgoznak nevetséges fizetésért, nem veszel tudomást. Persze, mert az nem szúrja a szemedet.
"anno pénzugyi vezetőként, irodavezetokent, mégis mindog en vagyok aki hónapról hónapra él, jövőkilátás nelkul, gyűjteni nem tudok, KÖLCSÖNKÉREGETEK, segitségre szorulok, olcso albérletben"
Akkor lehet, hogy nem másokban keresendő a "probléma", hanem benned? Tény, hogy azért Magyarországon még mindig jelen van a nemi diszkrimináció, de az is tény, hogy a lehetőség adott, hogy te is máshol, más munkakörben más fizetést kapj.
"mindenki más meg kocsit vesz hajót vesz, ingatlanja van"
Mondjuk nem tudom, te milyen körökben mozogsz, nekem elég kiterjedt az ismerettségi köröm, de senkiről nem tudok, aki hajót vett volna.
"Kiakasztó hogy én el akarok koltozni várost váltani egy kocsit se tudok fenntartani, masnak meg egy drognizniszbol 2 nap alatt van egy millioja."
Inkább az a kiakasztó, hogy te egy veszélyes, és durván illegális tevékenységet összemosol a tisztességes munkával. Igen, valóban igazságtalan, hogy a drogbizniszből mennyire könnyű meggazdagodni. De talán pont azért, mert illegális. És az garantált, hogy onnantól nem lesz nyugodt álmuk, hiába van pénzük.
"Es nem, nem bukik le senki semmivel."
Pontosíts: eddig nem buktak le.
"Miért mindig én vagyok a fóldönfutó, másoknak meg miért egy csettintés félmillió, milliók?"
Nem így van.
Csak nem mindenki siránkozik. A többség vagy elfogadja a helyzetét, vagy igyekszik tenni azért, hogy jobb legyen.
"Ezzel módosítva a számítást: 21% bunozoről es majdnem 80%-ban sima legális emberekrol írtam."
Inkább máshol kamatoztasd a számolási képességeidet! ;-)
Amúgy meg lehet, hogy 21% (bár olyan, mint "félbűnöző" nem létezik), de mégis azt hoztad fel példának.
"Amugy engem az erdekelne ÉN hol akadtam el."
Egy sorral lejjebb:
"A pasik miért keresnek minimum dupla annyit mindig?"
Nem, téged nem az érdekel, hogy TE hol akadtál el. Te betegesen irigy vagy másokra. Ha az érdekelne, hogy te hol akadtál el, akkor nem hisztiznél itt azon, hogy egy drogdíler miért keres jobban nálad.
"Es ez mellett nekik kvázi az iidejük rugalmas is, van életuk is, én meg gályázom 8 tol utazással együtt este 5 ig, életem sincs szinte."
Azért.. ne haragudj, de ha egykori pénzügyi vezetőként most ott tartasz, hogy minimálbér alatt nyomorogsz, akkor tényleg te csinálsz valamit nagyon rosszul. Miért szakadt félbe a pénzügyi karriered?
"Ők meg vígan(az egyik csak gépen pötyögve)megkeresnek mindent."
Az ugye azért megvan, hogy nem teljesen mindegy, hogy miket nyomkodnak le azon a billentyűzeten?
Hadd szakítsam meg a gondolatmenetet egy példával! Személy szerint informatikus vagyok. Mondjuk egyelőre közalkalmazott, szóval rólam aztán baromira nem mondható el, hogy degeszre keresném magam, de nem is akarok panaszkodni, jó helyen dolgozok, szeretem a munkámat, és ez többet ér a többlet fizetésnél. De ez megint más téma. ;-) Szóval pár éve ismerkedtem egy cipőbolti eladóként dolgozó hölggyel. A kezdeti szimpátia részéről hamar gyűlöletbe ment át, amikor megtudta, hogy informatikus vagyok. elmondta nekem, hogy ő "azokat" mélységesen lenézi, mert az nem munka, hogy nyomogatják a billentyűzetet. Hát.. erre meg mondtam neki, hogy akkor üljön le egy gép elé, és telepítsen fel egy Apache webszervert PHP és MySQL támogatással. Csak mert ezek nem fognak attól feltelepülni, hogy random püfölöm a billentyűzetet. Egyébként itt be is fejeztük az ismerkedést, de nem is bánom. Sem olyan párra nincs szükségem, aki irigy, sem olyanra, aki lenéz.
Neked is azt mondom: azok mögött a billentyűnyomások mögött azért van "némi" tudás, tapasztalat, és gondolkodás. De ezt pont egy egykori pénzügyi vezetőnek kell elmagyaráznom??
És akkor lássuk a tényeket!
A bűnözői szférát szerintem mellőzni kéne. Való igaz, az illegalitásban mindig sok pénz van. De a legtöbb ember nem véletlen, hogy nem lesz sem drogdíler, sem strigó, sem csempész. Apámnak volt egy csempész ismerőse. Egyszer átvágták a torkát. Túlélte, de beszélni azóta nehezen tud. Most épp börtönben ül. Ép lelkületű embernek nem hiányzik ez az "életpálya". Igen, akikkel "ismerkedsz", nyilván nincsenek börtönben, eddig megúszták. Akik meg épp ülnek, azokkal nem tudsz ismerkedni. ;-) De nem is kell a drogbizniszig elmenni. Még a 2000-es évek előtt keresztapám, aki nagy filmrajongó volt, mindig egy erre specializálódott embertől vásárolta a másolt kazettákat, később a DVD-ket. Ő is ült pár évet azóta.
Az illegalitás mindig veszélyes. Lehet rájuk irigykedni... én nem fogok.
Ha pedig a legalitásnál maradunk, a tény az, hogy sokan keresnek rosszul. Igen, a férfiak között is. Sokan robotolnak fix munkaidőben, minimálbérért. Igen, olyanok is vannak, akik meg jóval többet kerestek. Az is igaz, hogy egy részük azért nem teljesen tiszta úton jutott oda. Tudok olyan vállalkozóról, aki csak azért kőgazdag, mert a nagyapja megalapozta a jövőjét. Meg azért látom a közszférában, hogy bizonyos pártpreferencia, és kellő "diplomáciai érzék" mellett azért lehet kevés munkával kényelmesen, sokat keresni. De vannak jónéhányan, merem állítani, hogy a többség, akik tisztességes úton érték el, amit elértek.
Mi a hiba veled? Ennyiből nem lehet pontosan megmondani, de ha tippelni kellene, akkor talán az, hogy nem vagy hajlandó fejlődni. De még csak változtatni sem. Panaszkodsz, hogy mennyire keveset keresel. Ha tényleg van pénzügyi végzettséged, és munkatapasztalatod, akkor ne mondd azt, hogy ez az egy munkahely 50km-es körzetben, ahol el tudnál helyezkedni! Milyen munkakörben dolgozol most? És miért hagytad ott a pénzügyi vonalat?
Vagy az is lehet, hogy nem megfelelően kezeled a pénzt. (Nem tudni, mennyit keresel valójában.) Első körben ezt kéne felmérned, hogy optimálisak-e a kiadásaid. Utána pedig el kellene gondolkoznod azon, hogy tényleg a megfelelő helyen dolgozol? Gyanítom, hogy nem, így nem ártana szétnézned, hogy még milyen lehetőségeid vannak. Továbbá ha már lesz rá forrásod, képezhetnéd is magad. Lehet irigykedni a szakmunkásokra... de téged sem gátol meg semmi, hogy elvégezz egy képzést, és elmenj szakmunkásnak.
De mindenek előtt: keress fel egy pszichológust, és tedd rendbe a lelki világodat!
Nem ők érdekelnek hanem én. Nekik mindenük megvan, nem értük aggódom.
Nem minimalbéren vagyok.
Es mégsincs jövőkilátásom se(nem tudok gyűjtenuli), vacsorám se, kölcsönöket kéregetek.
Hiába a tanulás hiába a munkahelyek hiába a gályázás.
Elkeserít.
Ez csak egy hátrányos diszkrimináció a nőket illetően.
Igazságtalan.
Ráadásul sok olyan meló van, ahol a nők dupla annyit dolgoznak, mint a férfiak, és mégis kevesebbet keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!