Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi lesz az emberekkel, mi...

Mi lesz az emberekkel, mi lesz Magyarországgal a következő 1-2 évben?

Figyelt kérdés

2020-ig volt egy teljesen normális életem. Nem éltem nagy lábon, de megengedtem magamnak olyan dolgokat mint például egy új télikabát, csizma, évi egyszeri utazás 2-3 napra fapados járattal, a boltban megvettem azokat az élelmiszereket amiket kigondoltam/megkívántam, különösebb fejfájás nélkül kifizettem a számláim, sőt még egy használt autót is vettem 2018-ban!

Ezek Covid idején is megmaradtak, kivéve a ruházkodás és utazás, mert ugye nem lehetett sehova menni, nem volt értelme új ruhákat venni, hiszen hova veszem fel..

Most 2022 vége van és a helyzetem a következő:

A közös költségem jelenleg 26e forint (ebben semmi nincs csak a társasház közös költsége) bejelentette a közös képviselet, hogy megemeli 36-ra. + áram, gáz, víz, internet. Másfél szobás lakás.

Az autót eladtam, mert az már az abszolút luxus lett volna.

Nem utaztam Covid óta még a szomszéd városba sem, mert a vonatjegy helyett inkább tejet veszek.

Fogytam 10 kilót, mert próbálok azon spórolni, amin tudok, és ami egyben 40%-os havi áremelkedéssel nő: élelmiszer.

Ruha, cipőboltba be sem megyek, mert csak fájdítom a szívem.

Mozi, színház, koncert, étterem stb. ezekben Covid előtt voltam utoljára.

Dolgozom, fizetésemelést 2 éve nem kaptam, és közölték, hogy nem is fognak adni, tulajdonképpen örüljünk, hogy van munkánk.

Nem kell mondani, hogy meglehetősen magam alatt vagyok. Ahogy úgy látom a társadalom egésze.

Mit tehetnék, hogy felviduljak?

2022. dec. 6. 22:18
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

"Az hogy az utóbbi években a legalsó társadalmi réteg is szinte luxusban élt, autója volt, utazott, étteremben evett, ez nagyon szép és jó volt."

Jót kuncogtam ezen most, köszi! :)))

2022. dec. 7. 14:58
 22/27 anonim ***** válasza:
Na de mi a munkád kérdező?
2022. dec. 7. 16:06
 23/27 anonim ***** válasza:

Jót kuncogtál kérdező?

De hát te magad írtad le, hogy milyen színvonalon éltél, még tartott az osztogatósdi.

2022. dec. 7. 16:08
 24/27 anonim ***** válasza:
0%

"Jót kuncogtam ezen most, köszi! :)))"

Álszent kis f#sz. Szokj szépen hozzá, hogy mostantól ez lesz. A drága az új olcsó.

2022. dec. 7. 16:10
 25/27 A kérdező kommentje:
El sem tudom képzelni milyen alacsony életszínvonalon élhetsz, ha az általam leírt 2020 előtti színvonal szerinted a nyugati jólét. Sajnálom, akkor te rosszabb helyzetben vagy, mint én.
2022. dec. 7. 17:11
 26/27 anonim ***** válasza:
LoL :D :D :D
2022. dec. 7. 17:35
 27/27 anonim ***** válasza:
6%

Kérdező, ne forgasd ki a szavam, mert a szádba sz*rok!

Azt írtam, a fogyasztás és a költekezés érte el a nyugati szintet, nem az életszínvonal. A kettő közt, az a különbség, hogy más fedezet van mögötte.

Meg pont az a kaszt rinyál, akik az államtól a legtöbbet kapták. És amiből kaptak, azt nem ők termelték ki, nem a saját munkájuk gyümölcse, hanem a középosztályé.

De azt még mindig nem írtad le, mi a munkád.

2022. dec. 7. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!