Tényleg van olyan ember, akinek nincs narrátor a fejében?
Olvastam egy cikkben.🤷♂️
Arra gondolok, hogy pl nekem, meg gondolom mindenkinek, van egy hang a fejemben, aki pl mikor írok, mondja belül. Mint mikor a kisgyerekek mondják magukban hangosan amit írnak.
De van egy másik is, ami nem pofázik csak arra gondol amire kell, vagy hogy mondjam, na.
Tudok olyat, hogy azt mondom fejben, hogy normális vagyok, közben meg arra gondolok, hogy most is épp mekkora hülyeségen gondolkozok, meg hogy mekkora baromság ilyeneket "mondatni a belső hangommal".
Meg mikor olvasok, akkor is a belső narrátor hangot hallom.
Na, oszt azt mondják, hogy van olyan, aki nem tud pofázni magával a fejében.🤨
Az egyesnek igaza van.
Én pl. nagyon vizuális vagyok, SOHA nem narrálok semmit, amit csinálok - a fenti példával élve csak elképzelem a rántottát. Viszont ha magamban olvasok, nyilván van hang a fejemben, szerintem ezt nem is lehet máshogy kivitelezni.
Ennek ellenére amúgy (mielőtt azt hinnétek, hogy állandóan csend van a fejemben) maladaptive daydreamer vagyok, tehát állandóan elképzelt jelenetek mennek a fejemben, akár mintha én is “beszélgetnék” vagy vitatkoznék valakivel, fiktív szituációkban.
De az aktuális eseményeket vagy a saját cselekedeteimet eszembe nen jutna kommentálni, csak úgy megjelennek előttem képileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!