Aznegyik ismerösőm már 2 honapja az utcán él,nincs semilyen iratta mar mert elvesztette,ahajléktalanszállora befogadják Krízis időbe? Elvileg november 1 től május 1. Ig krízis idő van
Taj kártyát is kell intézni, stb. érdemes minden iratát pótolni, és talán össze lehet még kaparni, hogy valamit dolgozzon, stb.
Egy ismerősöm nagyon sokat segített egy konkrét hajléktalannak, rendszeresen kaját vitt neki, iratok megszerzében, munkát szerzett neki, valakit megkért, hogy fogadja be... lelki fröccsöt, életvezetési tanácsot adott... bár sokat ebből nem fogadott meg.
Ebből valamit csak te is tudsz tenni.
19/22 anonim ***** válasza:
Bemegy az okmányirodára, kap új igazolványokat.
Elsö lépésbe anyakönyvi kivonat kell az ugy tudom pénzért lehet csak és jo ideig eltart mire megkapja,a személy meg lakcimkártya ugy tudom akkor ingyenes ha ellopják,ha elhagyja az ugy tudom fizetni kell azért
Megfogod a mancsát, és segítesz neki. Vonszolod magaddal mindenhova, és megcsinálod vele.
Az anyakönyvi kivonat igénylése díjmentes.
(elárulom, két másodperc google volt.)
A személyi se lesz túl drága, elvesztés esetén is.
Akkor is az az első, hogy be kell jelenteni, hogy elvesztette a személyiét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!