Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért unom azokat a képeket,...

Miért unom azokat a képeket, amiket a közelemben csináltam és új állatok? Hiába szeretem az állatokat, az állat mindenhol állat, de unom azokat a képeket, amiket nem máshol fotóztam.

Figyelt kérdés
Ennek mi lehet az oka?

2022. nov. 17. 07:12
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem neked kell, hogy izgalmas legyen a kérdés. Ez egy kérdezős oldal, nem egy mozi.
2022. nov. 17. 08:41
 12/16 anonim ***** válasza:
13%

Se írni, se fogalmazni nem tud, de legalább bunkó is.

Nem csoda, hogy max. az állatok között érzi jól magát. Bár, ahogy elnézem, már ott sem. :D

2022. nov. 17. 08:44
 13/16 anonim ***** válasza:
21%
#12 én nem a kérdezőt látom bunkónak..
2022. nov. 17. 09:03
 14/16 anonim ***** válasza:
16%
Az a te bajod, hogy te kit látsz bunkónak.
2022. nov. 17. 09:06
 15/16 anonim ***** válasza:
77%

Ijesztő, hogy mennyi hülye van itt. Szerintem ez a kérdés most teljesen érthető volt...

Kérdező, valószínűleg azért érzel így, mert a megszokott környezeted fotózod. Nem érzed különlegesnek, nincs benne annyi felfedezni való

2022. nov. 17. 10:48
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező: Próbáld objektíven (akár mások véleményét bevonva is) felmérni, hogy helyesen gondolod őket jobbnak, vagy ez csak egy szubjektív érzet. Csak azért gondolod jobbnak, izgalmasabbnak azokat a képeket, mert te tudod, hol készült és ezért érzelmileg más töltettel alkotsz róluk véleményt? Vagy objektíven tényleg jobbak azok a képek, amik máshol készültek? Lehet, hogy ott nincsenek annyira látványos, vagy jól fotózható körülmények.

De az is lehet, hogy te állsz máshogy a lehetőségekhez. Ha a közeli erdőt már túlságosan megszoktad, kevesebb újdonságot jelent számodra, akkor az is lehet, hogy kevesebb erőfeszítést teszel érte, hogy jobb képek készüljenek. Emiatt még akkor is készíthetsz ott rosszabb képeket, ha lennének lehetőségek, csak nem teszel érte eleget, hogy úgy sikerüljön.

Az is hozzájárulhat ehhez, hogyha a közeli erdőben kezdték fotózni, ott kezdőbb képeket csináltál és ugyanezzel a kezdő szemlélettel téesz vissza oda, mert ott ezt szoktad meg. Hiába fejlődtél azóta tovább tudásban, ha a fejedben azok a régi rutinok jönnek elő, amiket kezdőként használtál.

De mivel egyáltalán nem ismerjük a képeidet, az is lehet, hogy csak te gondolod, hogy a máshol készült képeid bármivel jobbak és az is lehet, hogy a készítés helye egyáltalán nem befolyásol semmit. Megeshet, hogy minden képed ugyanolyan kezdő szintű, csak azért érzed jobbnak a máshol készülteket, mert azokért messzebb mentél, így több energia, vagy akár pénz is van bennük, ha már tudás nincs több.

Pont ugyanez játszódik le mentálisan azokban is, akik csak gépet fejlesztenek tanulás helyett. Ahelyett, hogy pár év kísérletezés után végre vennének egy könyvet arról, hogyan tudnak jobban fotózni. Inkább attól remélik a fejlődést, hogy vesznek egy jobb gépet, amivel aztán ugyanolyan képeket csinálnak, mint előtte, mert addig sem a gépükkel volt gond, hanem a tudásukkal. Amin a gép csere semmit nem fejleszt.

2022. nov. 19. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!