Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gáz ha eladom magam és rendsze...

Gáz ha eladom magam és rendszeres plazmaadó leszek?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok és albérletben élek.

Sajnos az áremelkedésekkel minden egyes forintnak előre megvan a helye, amit megkeresek és én ezt már idegileg nem bírom. Összesen keresek 180-230 ezret ösztöndíjjal együtt, attól függően, hogy mennyit tudok dolgozni. 2000ft-ot kapok óránként.

Egy banánt nem engedhetek meg magamnak, de az alma is horrorisztikus áron van. Tojás nevetségesen drága, régen minden reggel azt ettem, gyerekkorom óta. Most meg nem tudom kifizetni. Nevetséges az egész.

Már lassan ott tartok, hogy befejezem az egyetemen és kimegyek a nővéremhez külföldre és majd ott elkezdem újra a sulit.

Januárban váltok munkát, akkor majd 2500Ft-os órabérem lesz, de az is semmire se elég már. Ha az egyetemmel végzek, akkor 600-650-et keresnék nettóba, de mire odajutnék addigra valószínűleg az se érne túl sokat.

Így arra jutottam, hogy eladom a plazmámat, hogy tudjak enni.

Még csak nem is az van, hogy kaját rendelek. Mindig mindent magamnak csinálok és főzök rendszeresen. Van hogy egésznap korog a gyomrom, mert nem főztem de nem veszek kaját, mert akkor 2 napig nem tudok enni majd....

Elegem van az egészből már.

Sokszor 1-1 vásárlás után csak bámulok magam elé, hogy nem bírom.

2022. nov. 12. 20:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy főállású munkával inkább adod el magad, mint egy plazmaadással. Ez inkább kereset-kiegészítés. Ha az ebből szerzett pénzen fog tudni rendesen étkezni és mondjuk multivitamint szedni, az jó.

Legalább te jól fogsz keresni diploma után. Sokan ugyanígy vannak de diploma után csak a felelősség és a teher fog nőni rajtuk. IT-s vagy?

2022. nov. 12. 20:28
 2/7 anonim ***** válasza:
64%
Megértem a helyzeted. Nem gáz, létszükséglet ebben a mocskos rendszerben. Hála Istennek itt legalább nem operáltatják át magukat az óvodások, mint a hanyatló nyugaton.
2022. nov. 12. 20:28
 3/7 A kérdező kommentje:

#1, igen.

Szoftverfejlesztőként dolgozok diákként a schönherz-en keresztül.

2022. nov. 12. 20:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem költözöl be a koliba a 150k albérlet helyett? Meg is lenne oldva minden gondod.

Szerintem hülyeség a rövid távú kényelmi kérdések miatt feladni a jövődet

2022. nov. 12. 21:05
 5/7 A kérdező kommentje:

Mivel mindenki keresőképes a családban, így az egyetemi rendszer alapján mi "nagyon jó keresőnek" számítunk xD..

Szociális ösztöndíjat se kapok emiatt.. Érted, aki otthon lóg a szülein és nem dolgozik, az kap szociális ösztöndíjat, aki meg tanul, egyedül él és fenntartja magát pedig nem. Az egész rendszer úgy rossz ahogy van.

Nem tudok kollégiumba menni, mert akkor barátnőmnek meg mint mondjak? Bocsi visszamegyek a kollégiumba, keress egyedül egy albérletet magadnak.. Nem igazán életszagú.

Mindegy a fő az, hogy az kapja a szociális támogatást, aki méltány megérdemli. Tök jó így a rendszer.. Ahogy a tanulmányi ösztöndíjnál is nem a követelményrendszer szerinti tárgyak számítanak, hanem minden egyéb más is.. Nevetséges.. Egyes emberek a fő tárgyakból 2-essel átmennek és megcsinálnak mellette 20 kreditnyi kitöltő tárgyat és ők kapják a legtöbb tanulmányi ösztöndíjat. Mondván, hogy milyen ügyesek.

2022. nov. 12. 21:41
 6/7 anonim ***** válasza:

#5: Mint írtam, a jövőt feladni vs. a rövid távú kényelem...

Én nagyon sokat buktam egyetemi barátnő miatt, tudom miről beszélek. De gondolom akkor ő is dolgozik, máris kétszer annyi pénzről beszélünk. Inkább le kellene ülni, megnézni azt a költségvetést...

2022. nov. 12. 21:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem gáz plazmát adni. Próbálj meg ne többször mint hetente, az is kb 50k havonta pl a plazmapontnál.

Illetve kapsz egy szendvicset, almát.. nem sok, de ilyen helyzetekben több mint a semmi.

Illetve kérlek emlékezz hogy ez nem tart örökké, mindenből ki lehet jutni valahogy, csak meg kell találni az utat. Szerintem te már jó úton vagy, csak végig kell járnod, és kitartást kívánok hozzá.

Illetve tudom, hogy nehéz, főleg amikor nagyon kevés pénzed van, de tudd hogy minden rendben lesz. Előbb utóbb ha így haladsz meg lesz a gyümölcse.

2022. nov. 13. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!