A minap színházban voltam és egész végig fura érzés fogott el. Mit lehetett ez?
Ezt hívják katarzisnak. Ez volt a cél, hogy ezt elérjék nálad és a legtöbb nézőnél (mindenkinél úgysem lehet). Ezek szerint jó munkát végeztek, mert sikerrel jártak.
Hidd el, amit látsz, az csak a napi kemény munkájuk gyümölcsének learatása. A napi kemény munkában nem vennél te részt, pedig ott kezdődik a siker, nem a legvégén, az esti előadásnál.
A színháznak van egy varázslatos, egyedi, felemelő hangulata. Nem véletlenül működik már évezredek óta :)
A cél az, hogy egy előadás után úgy érezd, az élet csodálatos és bármire képes vagy. Ha minden a helyén van, akkor ez az érzés marad meg az emberben.
Mondjuk, én voltam már olyan előadáson, hogy azt éreztem a végén, soha többé nem megyek... ilyen is van :)
Nyilván tetszett a darab. Járj többet színházba.
Én is így vagyok ezzel, és havonta 10-12 alkalommal is megyek általában, már vagy 20 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!