Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy múlhat el a gyűlölet?

Hogy múlhat el a gyűlölet?

Figyelt kérdés

Egy emberre irányul jelenleg de többször is volt már ilyen az életemben. Azért múltak el, mert már nem tartottam az adott emberrel a kapcsolatot és szép lassan elmúlt. De most olyan ember iránt van, akivel kénytelen vagyok egész életemben "együtt élni", nekem nem kell vele beszélnem de van valaki akinek igen és nekem ő a legfontosabb az életemben, úgyhogy muszáj vagyok megtűrni.

Csak a saját életemet keserítem vele, nagyon rossz, mit kéne tennem?

2022. nov. 1. 13:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha jol ertettem, az illeto a hazastarsad kozeli rokona (mondjuk a te anyosod), vagy ehhez hasonlo helyzetrol van szo. Megkerdezhetem, mi az oka a gyuloletnek? Az illeto tudatosan ellenseges irantad, illetve megbantott korabban, vagy egyszeruen a szemelye, szemelyisege ellenszenves szamodra, es o maga nem torodik veled kulonoskeppen? Azert kerdezem, mert ezeket a kulonbozo helyzeteket mas es maskeppen lehet, illetve kell kezelni.
2022. nov. 1. 13:37
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem anyós, de igen, közeli rokon. Nem egy jó ember, az egész családja életét nehezítette, elég problémás, sok traumát okozott a férjemnek is, a többi családtagjának is, ennek ellenére mindenkivel tartja a kapcsolatot rendszeresen, de nekem emiatt van egy elég erős ellenszenvem, illetve igazságtalannak tartom, hogy még mindig mellette állnak, nem is tudja, mennyi fájdalmat okozott a saját családjának, vagy lehet tudja, de nem érdekli. Engem sem bír, konkrétan nem szemétkedik velem, de nem szívesen van a társaságomban, én eleinte nyitottam felé, de ő nem engedte. De nem csak velem ilyen, másokkal is, akik "beházasodtak" a családba. Ezt a traumatizáló dolgot csak nemrég tudtam meg és nálam itt szakadt el a cérna, nagyon nehéz volt beszélnie erről a férjemnek, ezért nem is tette évekig. Én nekem friss az élmény, eddig csak azért nem bírtam, mert éreztem, hogy ő nem bír, de amióta tudom ezt, szabályosan gyűlölöm és nem értem, miért vannak még mellette. Értem, hogy családtag, de én ennél kevesebbért is szakítottam meg családtaggal a kapcsolatot.
2022. nov. 1. 13:43
 3/15 anonim ***** válasza:
A férjed testvére? Ha ilyen gonosz, akkor a férjed mért nem szakítja meg vele a kapcsolatot? Amúgy akivel te nem találkozol, azt nem kell gyűlölni.
2022. nov. 1. 13:51
 4/15 A kérdező kommentje:
Testvér igen. Nem tudom miért tartja vele a kapcsolatot, vagyis nekem ez a "mert a testvérem" szöveg nem elég, ha valaki gonosz volt velem, lehet az anyám is, akkor se akarnék vele beszélni.
2022. nov. 1. 13:55
 5/15 anonim ***** válasza:
Te vond ki magad az egész kapcsolatukból, nem kell "vele élned". Aki nincs az életedben, azt nem utálod. A férjed nem te vagy.
2022. nov. 1. 13:57
 6/15 anonim ***** válasza:
35%
Koszonom, igy mar jol ertem a helyzetet. Ugy tunik, van ket "szerencses" korulmeny, az egyik az, hogy az illeto maga is kerul teged, tehat nem tul nehez kiterned elole, a masik pedig az, hogy a ferjed a traumak hatasara sejthetoleg maga sem kedveli az illetot, tehat nem kell attol tartani, hogy a ferjednek nehez lenne valasztania kozottetek. Nekem az volt a szemelyes tapasztalatom (de ez nem feltetlenul alkalmazhato masokra is), hogy a gyulolet keltette belso feszultseget legalabb valamennyire enyhiteni tudja, ha az ember ironizalni, gunyolodni tud a gyulolete targyan. Diktaturak idejen pl. a politikai viccek segitettek az embereknek abban, hogy kicsit jobban erezzek magukat, mert a viccek kipeceztek a hatalom bakloveseit, ostobasagat vagy hazugsagait. Ha neked es a ferjednek jo humorerzeke van, es o is vevo erre, eljatszhattok azzal, hogy a nepszero film- vagy regenyszereplok kozul kire emlekeztet benneteket az illeto (pl. a Harry Potter-regenyekbol Dolores Umbridge-re, a Tronok harca-bol Ramsay-re, es igy tovabb), es akkor mar utalasokkal, celzasokkal, hasonlatokkal is gunyolodhattok azon, hogy ez vagy az a cselekedete kire-mire emlekeztet benneteket. A nevetes, a jatek segithet abban, hogy ti magatok jobban erezzetek magatokat akkor is, ha az illeto tovabbra is a kozeletekben marad. Akar meg azt is megtehetitek, hogy a jelenleteben tesztek egy utalast a filmre vagy konyvre, amit o persze nem tud magara vonatkoztatni, es aztan azt sem erti, miert nevettek ossze.
2022. nov. 1. 14:02
 7/15 anonim ***** válasza:
Nem igazan ertem, miert kellett ezt ennyire lepontozni. Nem azt javasoltam, hogy szeressed az illetot...
2022. nov. 1. 14:20
 8/15 A kérdező kommentje:

Én felpontoztalak :)

Köszi a válaszokat!

2022. nov. 1. 14:33
 9/15 anonim ***** válasza:
Mert nem kell az illetőből ügyet csinálni, nem kell az életünkben benntartani, pláne nem kell a jelenlétében gúnyolódni. Amúgy a diktatúrákra se megoldás a nevetés, az csak látszat. Nem a feszültséget kell enyhíteni, hanem az okát megszüntetni.
2022. nov. 1. 14:58
 10/15 anonim ***** válasza:

Hallgasd meg ezt a számot, benne van minden:

https://www.youtube.com/watch?v=WA8j_b5WTys

2022. nov. 1. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!