Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sok fiatalnak hogy van ennyi...

Sok fiatalnak hogy van ennyi szabadideje, meg pénze?

Figyelt kérdés

Albérletbe laknak, állandóan buliznak, utazgatnak. De miből, meg hogy van munka mellett ennyi szabadidő?

Nem értem sosem azokat akik péntek, szombat estét végig bulizzák, egyrészt honnan van ennyi pénzük, mikor pihenik ki magukat, meg ha már külön laknak akkor hogy van idejük a házimunkára, bevásárlásra, stb?

Ugyen ez az utazás, miből ha albérletet fizetne?

Ilyen 20-25 évesekre gondolok.

2022. okt. 29. 21:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
87%

"akkor hogy van idejük a házimunkára, bevásárlásra, stb?"

Arra a heti 3 órára gondolsz, amikor ilyen szarokkal foglalkozunk? Mert anyámmal ellentétben én biztos nem fogom minden nap kinyalni a lakást. Kinek? Minek? Ki az anyám jön ide, akit érdekel, hogy van-e hajszál a szőnyegen? Ez az öregek vendégváró megfelelési hisztije, amire mi már immunisak vagyunk.

Amúgy 9-5-ös irodai munkát végzek én is és a legtöbb barátom/ismerősöm is. Amellett nem nehéz kivitelezni, hogy maradjon energiánk. Egy albérlet 150+rezsi, amit általában nem egyedül bérlünk, szóval 200 körül kijön egy hónapra a kötelező kiadás (kaja, lakhatás). Szórakozásra elmegy kb havi 50-70 és még mindig 300 000 ft alatt vagyunk, aminél mindenki, akinek egy kis esze van, többet ki tud alkudni pár év tapasztalattal Budapesten.

2022. okt. 30. 00:45
 12/14 anonim ***** válasza:
71%
25 éves korig nem fizetnek adót, és ez most azért nem kevés összeg. A cégünknél folyamatos 12 órás műszakban, sima melósként a srác elmondta , hogy 480-at visz haza.
2022. okt. 30. 08:16
 13/14 anonim ***** válasza:
74%
A bulizás nem drága ahhoz képest, ha van valami hobbid, márpedig akiknek nincsy azok szoktak minden péntek és szombat este bulizni.
2022. okt. 30. 09:23
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom. Most az azért nagy különbség, hogy dolgozó vagy még tanuló fiatalokról beszélünk és az sem mindegy, hogy hol él az ember. Én még egyetemista vagyok (ami ebben a korosztályban azért nem ritka), az egyetem mellett dolgozok (amikor és amennyit tudok, mert sajnos nem minden félévben tudom megoldani és az is inkább diákmunka, ami nem fizet olyan sokat, pláne vidéken) és nekem így például az is komoly nehézséget jelent, hogy fizetni tudjam az albérletet (mert nem, nem kaptam kollégiumot), a kajámat, a buszbérletet stb. Úgyhogy nekem nem nagyon futja ilyenekre. A szüleim támogatnak anyagilag, de ők sem keresnek sokat, nekik is vannak kiadásaik stb., így nagy mértékben ők sem tudnak engem segíteni. A környezetemben inkább ezt látom, hogy ez az általános. Sokaknak gondot okoz például a lakhatásuk megoldása és esélyük nincsen például Erasmusra menni, utazgatni, bulizni stb., mert dolgozniuk kell, hogy pénzt keressenek. Persze, vannak ellenpéldák is, de őket mindegyiküket a szülők támogatják (most azokról beszélek, akiket ismerek). Én igazából még dolgozó embereknél is kevés példát látok erre, mert a hétköznapi költségek mellett már nem fér bele. Persze, Pesten magasabbak a fizetések, de a megélhetési költségek szerintem vidéken (mondjuk egy egyetemvárosban) sem sokkal alacsonyabbak.
2022. okt. 30. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!