Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy tudunk kitorni az életünk...

Hogy tudunk kitorni az életünk monoton korforgasabol?

Figyelt kérdés

Ti is észrevettétek mar hogy minden nap kb ugyan olyan és ugyan azt csináljuk ugyan akkor és hogy ez mennyire egy természetellenes valami.

Így kell élnünk? Mint egy beprogramozott mellékszereplő kb olyan az életünk.

De ezen hogy lehet változtatni?

Munkahelyet többször váltottam de idővel fel max 1 év után ott is monoton lesz minden rekordom 3 ev

Persze nem mindegy mennyire monoton .most egy laza helyen dolgozom nem szakadunk meg de nincs benne kihívás.

Ipari és infrastrukturális területén van munkatapasztalatom de kiprobalnek szinte mindent a kereskedelmet vagy vendéglátast.

Meg azon is gondolkodok lenne olyan ottalvos munka amiben állatokat kéne gondozni szakma se kell hozzá és kaját kapsz .

Igazából minden érdekel meg alapszinten mindenhol lehet dolgozni szakma nélkül is de nemtudom valtoztatt e valamit .

Szerintem nagyon rossz ez a rendszer amiben élünk.

#rendszer #Változtatni az eletunkon
2022. okt. 20. 15:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
88%
Foglalkozz gyerekekkel, taníts és nem lesz két egyforma napod! ;)
2022. okt. 20. 15:35
 2/17 anonim ***** válasza:
36%
Ha olyan munkád lenne, amit szeretsz, akkor nem hiszem, hogy monoton körforgást tapasztalnál.
2022. okt. 20. 15:35
 3/17 A kérdező kommentje:

2# szerintem ez csak nagyon keveseknek adatik meg.

Meg már az egész rossz gondolat hogy az embert a munka hataroza meg .

A munka csak penzkereseti forras nem az életünk értelme

2022. okt. 20. 15:53
 4/17 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Hát, az öserdöbe szigorúan véve nem kellett dolgozni (a civilizációt építeni), cserébe orvos helyett volt sámán, a kaja meg vagy volt vagy nem (tudom, elvileg kevesebb ótaszámba lelték meg az élepmet, mint ma), da ma nem is csak a kajádért dolgozol, kell vezetékes víz, áram, internet. Egy ilyen világban, ilyen igényekkel bizony az határoz meg, hogy mit teszel hozzá ehhez, nem feltétlen hatalmasat, de igen, neked is hozzá kell tenned. Van jobb alternatívád? Mert az felejtsd el, hogy “mindenkinek jó legyen”, olyan nem létezik.
2022. okt. 20. 16:12
 5/17 anonim ***** válasza:
82%

Ne monoton munkát csinálj. Nekem minden napom más. Van hobbim, vannak barátaim, kutyáim, mindig van valami program. Járok nyaralni stb. Az életedet te magad alakítod.

Persze vannak rutin dolgok, pl. hogy minden nap reggelizel és zuhanyzol.

2022. okt. 20. 16:30
 6/17 anonim ***** válasza:

Vannak rutin dolgok, de ez az állatvilágban is megvan, szóval ez ötk természetesnek tekinthető.

Az, hgoy a munk ahatároz meg.. hát ez hozzáállás kérdése. Engem nem, pedig aztán én sem ölelem keblemre a munkámat..:D De miért határozna meg? Letudom, aztán kezdek élni, annyi.

Szerinted ha egy állat felügyelete lenne a feladatod és adnának akját érte, akkor kevésbé lenne monoton? Mit csinál pl egy állatkerti elefánt? Cammog. Ennyi:D Persze cuki a nagy mamlasz, de azért izgalmasnak nem mondanám, se változatosnak:D Persze pl az elefántokat szokták képezni, de ha minden nap képzed, az miért ne lenne monoton?

Keress valami olyan munkát, ahol projekteken kell dolgozni, lehetőleg kreatív módon. Talán ez adja a legnagyobb változatosságot.

Dee leginkább az segítene, ha nem a munkád alapján definiálnád az életed. Munkaidőn kívül azt cisnálsz amit akarsz. Az is monoton? Hát miért csinálod úgy? Bármi mást is cisnálhatnál!

2022. okt. 20. 16:51
 7/17 anonim ***** válasza:
#2 Ebben igazad van, hogy nem olyan sok mindenkinek adatik meg, hogy azt csinálja amit szeretne.
2022. okt. 20. 17:59
 8/17 A kérdező kommentje:

7# sok minden érdekelne de eddig semmi mellet nem köteleztem el magam.

De nem a munka határoz meg.

De a munkan kívüli élet is monoton ha belegondolunk az egész életünk másról se szól csak ismétlődő folyamatokról

Alszunk eszünk 30 40 felé etelt váltva kb

Néha sétálok elmegyek valahova de a szülőföldem 40 km és körzetében mindenhol voltam

Messzebb meg nem.mehetek minden nap .

Van 1 gyerekem is pár órára elviszem ide oda meg jatszok vele minden nap

O vele is sokszor már nemtudom mit játszak hogy ne legyen unalmas vagy hogy hova vigyem.minden nap nem lehet ugyan oda menni.40 km körben öt is viszem mindenhova .

Ejjeles műszakban alszok 11 ig kicsit otthon vagyok vagy elmegyek valahova 2 körül kaja aztán jön haza a gyerek az ovibol velem van 6 ig aztán kicsit pihi vacsi aztán meló

Reggeles felkelek iszonyat korán alig élek majd 1 ig meló hazamegyek kaja kicsit pihi majd 3 kor jön a gyerkőc 6 7 ig aztán egykis filmezés alvás.

Délutános alvás 9 ig kb aztán délig szabad program kaja majd meló 10 körül hazáéres ilyenkor nem latom a gyereket .

Meg ilyenkor pialni is szoktam mert nem kell korán kelni szóval 10 tol éjfélig szabad program.

Szabadnap ha hétvége akor reggeltől délig gyerkoccel program ide oda megyünk majd alszik aztán délután ugyan ez 6 7 ig este iszogatás vagy filmezes

Ha hétköznap szabad akor szabad vagyok 3 ig de akor már nemtudok mit kezdeni magammal ide oda mászkálók este isszogatom.

2022. okt. 20. 18:59
 9/17 A kérdező kommentje:

És nem a folyamatos 3 szak a probléma mert az legalább pörgeti változtatja a dolgokat

Mikor csak reggeles műszakban dolgoztam az rosszabb volt

2022. okt. 20. 19:32
 10/17 anonim ***** válasza:
Nézőpont kérdése: ha szeretettel végzel valamit, és érdekel, akkor eltörőül az idő mellette, jól érzed magadat az adott tevékenységgel.
2022. okt. 20. 20:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!