Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megoldható, hogy ne kelljen...

Megoldható, hogy ne kelljen (valódi) telefonszámot megadnom kb sehol?

Figyelt kérdés

A mostani telefonszámomat úgy "örököltem" anyukámtól, sajnos ő úgy állította be hogy nyilvános (benne van a telefonkönyvben), megadta korábban ő is itt-ott, illetve hát én is szoktam pl. online rendelni, amikor muszáj megadnom.

Ebből következően mostanra kb folyamatosan csörög a telefonom mindenféle spam hívásokkal.

Ha esetleg új telefonszámot intéznék magamnak, akkor utána az ("társadalmilag") mennyire kivitelezhető, hogy nem adom meg sehol, csak az általam kiválasztott kevés embernek?

Pl ha online rendelek valamit, akkor a (kötelező) telefonszám mezőbe írhatok kamu számot? Mi történik akkor? (nem szoktam házhoz rendelni, hanem csomagpontra vagy automatába, szóval az nem szempont hogy a futár elérjen amikor a ház előtt áll)

Különböző szerződéskötéseknél mondhatom azt hogy nekem nincs telefonszámom? Mert pl a bankom éjjel-nappal hívogatott marketing ügyben egy időben. (Aztán letiltottam végül a számot)

Önéletrajzban, illetve felvétel után a munkahelyemnek mennyire kötelező megadnom a privát számomat? (Eddig mindig emailben kerestek)

Szóval összességében hogy lehet megoldani a modern emberi létet úgy, hogy a privát szférám része marad a telefonom?

2022. okt. 19. 10:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"A feltöltőkártyásra is kell x időnként egy minimum összeget rakni, nem? Vagy ez szolgáltatófüggő? A párom azt mondta hogy kell, neki kártyás van."

Én külföldön élek mondjuk, de nekem van egy feltöltőkártyás helyi számom (Lebara), amire nem kell pénzt rakni kötelezően csak 1x, amikor megveszed. Csak van ilyen opció Magyarországon is.

2022. okt. 19. 11:32
 12/19 anonim ***** válasza:

Régi: kuka.

Új: csak csekkolt, ismert és szükséges számok, - többi kuka.

Banki: kuka, - keresed őket, amikor szükséges számodra.

Azonosító nélküli hívások: kuka.

2022. okt. 19. 12:39
 13/19 anonim ***** válasza:
55%

"Őszintén szólva nem szívesen fizetnék DUPLÁN"

Hol van itt dupla fizetésről szó? A SIM-kártyát egyszer kell megvenni. Évente egyszer fel kell töltened 3000 forinttal, hogy ne szűnjön meg, ennyi. Ez havi szinten 500 forintra jön ki.

"eleve kétséges hogy van-e rá szükségem. (az esetek 0,01%-ában beszélek telefonon)"

Akkor meg ne használj telefont.

Te tipikusan az az egyén vagy, aki nem megoldást keres, hanem valami ürügyet, ami miatt bőszen pattoghat egy ideig.

"a banknak és a többinek nem akarnám megadni"

Akkor ne add meg. Nem feltétele a számlanyitásnak.

"akik éjjel-nappal marketinghívásokkal bombáznak, meg eladják másoknak hogy azok bombázzanak"

Érdekes... Mióta létezik netbank, sem az OTP, sem a Budapest Bank, sem a Takarék (leánykori nevén FHB), sem a K&H nem bombázott éjjel-nappal hívásokkal.

Ha meg mégis megtenné, akkor egyszerűen utalni kell rá, hogy te nem adtál felhatalmazást marketing célú megkeresésre, és ezért a hírközlési hatósághoz fordulsz. A mondat elhangzása után sűrűn elnézést fognak kérni, és menten törlik is a telefonszámodat az adatbázisukból.

Egy bank azért erre ügyel. Nem tenne jót az egyébként sem túl jó hírnevüknek, ha adatvédelmi botrányba keverednének.

"Párszor rohantam már ki munkamegbeszélésről, keltem fel a családi ebédtől blablabla..."

Igen, tudjuk. A világ összes marketingese téged keres 0-tól 24 óráig.

"A feltöltőkártyásra is kell x időnként egy minimum összeget rakni, nem?"

Általános iskola 3. osztályos matek. Szerinted mi a nagyobb? Évente 3000 forint, vagy havonta 5000?

Egyébként is: miért fizetsz havonta 5 ezret (kb. De lehet, hogy 3 vagy 4, a lényegen nem változtat), ha szinte soha nem telefonálsz?

Egy tök lényegtelen, és jelentéktelen dolgon rugózol. Már most több energiát fordítottál erre a kérdésre, mint amennyi kellemetlenséget az ilyen hívások több év alatt okoznak.

Megoldást meg szemmel láthatóan nem keresel (mindenre van valami kifogásod), te csak egyet dühöngni jöttél ide.

2022. okt. 19. 15:09
 14/19 anonim ***** válasza:
70%

5.ös vagyok. Olyan telefonszámom van ami már 20 éve működik. Kb 2003-ban vettem ezt a számot(nem a sim-t mert azt már párszor cserélték, de megvan még az eredeti pannon gsm-es sim kártya.) Szóval az nem csak az új telefonszámoknál működik, hanem mindegyiknél. A legtöbb telemarketinges cég pár évenkét lecseréli az adatbázisát, mert olyan nagy forgás van a számoknál, hogy egyszerűen 3-5 év alatt elavulnak a számok. Ritkán van olyan akinek ilyen régi a száma. Illetve sokan vannak akik letiltják a telemarketingeseket. Szóval mindig frissíteni kell a számokat, szóval nyugodj meg nem fog olyan cég felhívni amelyiknek megmondtad 10 éve, hogy ne zaklasson. De mivel a cégek is hamar kihalnak, és nem örökítik át a számokat, így megszünés miatt sem fognak hívni....

Szóval nyugodtan kezelheted a beállítasokat, nem fognak zaklatni.

2022. okt. 19. 19:35
 15/19 A kérdező kommentje:

"Akkor meg ne használj telefont."

Részben ez után is tapogatóztam a kérdéssel, hogy mennyire lehetne úgy boldogulni, hogy egyáltalán nincs. De ezt már írtam.

"Érdekes... Mióta létezik netbank, sem az OTP, sem a Budapest Bank, sem a Takarék (leánykori nevén FHB), sem a K&H nem bombázott éjjel-nappal hívásokkal."

Ezek engem se, az Erste viszont annál inkább.

"Igen, tudjuk. A világ összes marketingese téged keres 0-tól 24 óráig."

Ezt sehol nem írtam. Meg amúgy se biztos hogy mind marketinges, van hogy afrikai telefonszámok hívogatnak, meg az örök klasszikus "rejtett szám" - december 11-én pl. 26(!) alkalommal hívott egy ilyen. :D

Lsd: [link]

De gondolom ez teljesen normális jelenség.

"Általános iskola 3. osztályos matek. Szerinted mi a nagyobb? Évente 3000 forint, vagy havonta 5000?"

A 3000 és az 5000 egyaránt nagyobb, mint a 0.

"Egyébként is: miért fizetsz havonta 5 ezret (kb. De lehet, hogy 3 vagy 4, a lényegen nem változtat), ha szinte soha nem telefonálsz?"

Még régen szükségem volt rá, plusz azóta is eléggé úgy tűnik hogy kötelező kvázi. Pl. online rendeléseknél kötelezően kitöltendő mező.

Te valami pszichológus vagy, vagy esetleg közeli családtagom, hogy ennyire ismered az életemet, a híváslistámat és a szándékaimat is? :D

Te is csak dühöngeni jöttél, nem pedig választ/tanácsot adni.

2022. okt. 20. 08:48
 16/19 A kérdező kommentje:
(Ja igen, és ilyen sokat telefonálok, hogy 5 másodperc volt 2020 decemberéig visszatekerni :D )
2022. okt. 20. 08:49
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszi, akkor ezt meg fogom próbálni.

2022. okt. 20. 08:49
 18/19 anonim ***** válasza:

"A 3000 és az 5000 egyaránt nagyobb, mint a 0."

És te honnan szereznél 0 forintért előfizetést?

"Te is csak dühöngeni jöttél"

Ne magadból indulj ki!

2022. okt. 20. 09:37
 19/19 anonim ***** válasza:
52%
Engem az a matematikai zsenialitás nyűgözött le, hogy évi 3000 forint befizetését sikerült kihoznia helyi észosztónak havi 500 forintra! :DDDDD
2022. okt. 20. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!