Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vannak olyan emberek akik nem...

Vannak olyan emberek akik nem akarnak majd gyereket?

Figyelt kérdés
2022. okt. 17. 10:41
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Elég sokan vagyunk így ezzel.
2022. okt. 17. 10:46
 2/31 anonim ***** válasza:
89%
Persze, egyszerűen nem akarom azt az éveken át tartó szenvedést végigcsinálni, amivel egy újszülött gyerek jár. Sokat kell rá költeni, eltartani, ellátni, gondoskodni. Erre nekem nincs szükségem, amúgy is undorodom a kisgyerekektől, semmi idegrendszerem pelenkázni, törölni a nyálát, feltakarítani ha behányt, stb. Az ÉN életemet élem, magamra szeretném költeni azt a kevéske pénzem ami van, magammal szeretnék foglalkozni, meg a barátnőmmel. Barátnőm sem akar gyereket, nem akar szülni, azon kívül meg ugyanúgy vélekedik, mint én. És szerintem ez teljesen jogos és megalapozott. Hogy elnézzük az anyukákat kisgyerekkel akik szembejönnek velünk az utcán hálát adunk az égnek, hogy nem kötelező gyereket csinálni.
2022. okt. 17. 10:53
 3/31 anonim ***** válasza:
87%
Nővérem huszon pár évesen szült, utána két év múlva mégegyet. 20 évesen semmi kedvem ehhez, egyértelművé vált számomra, hogy nem lesz gyerekem. Nem tudom mi ebben a "gyönyör", amit mondanak sokan, de nekem nem gyönyör az, hogy kettészakadok szülés közben, majd heti 1-2 órát alszom, mert üvölt a gyerek, akit takarítani kell ami szintén undorító. Ha muszáj lenne megcsinálnám, nem nagy ügy, de ha választás kérdése akkor kösz nem, kihagyom :)
2022. okt. 17. 10:55
 4/31 anonim ***** válasza:
86%
3-mas vagyok: kihagytam, hogy végig vele voltam/voltunk, testközelből tapasztaltam, hogy milyen az első 6 év egy kisgyerekkel és onnan jön, hogy nekem ez nem kell kösz :)
2022. okt. 17. 10:56
 5/31 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem már lassan a többség így gondolja :D
2022. okt. 17. 11:01
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy nem akarok!
2022. okt. 17. 11:04
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
Kizárt, hogy legyen gyerekem!
2022. okt. 17. 11:07
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Én sem csak az anyagiak miatt nem akarok gyereket! Jelen pillanatban el tudnám tartani 18 évig (ha minden változatlan), de jól írta a 2., semmi szükségem rá, hogy ennyit szenvedjek.
2022. okt. 17. 11:11
 9/31 anonim ***** válasza:
87%
Persze. Miért ne lennének? Egyre több érvünk van rá.
2022. okt. 17. 11:29
 10/31 anonim ***** válasza:
79%

Bennem soha fel sem merült, hogy gyereket szeretnék (és amiket látok, csak megerősített ebben).

Ami idegesít ezzel kapcsolatban:

Amíg fiatal voltam: "Mikor lesz már gyereked? Miért nem akarsz gyereket?"

Most, meg hogy már kinőttem abból a korból (bőven 40 felett): "Hogyhogy nem lett gyereked?"

Az agyam eldobom ezektől!

De hogy egy ellenpéldát is mondjak:

Volt egy kolléganőm, aki huszonévesen hangoztatta, hogy utálja a gyerekeket, neki biztos nem kell. Most meg 40 évesen már akarna, csak nem jön neki össze.

2022. okt. 17. 11:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!