Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Fürdés nélkül hány napig...

Fürdés nélkül hány napig lehet kibírni?

Figyelt kérdés
2022. okt. 16. 00:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
89%
De sok az igenytelen.. nem csak a tiaztasag miatt furdunk ha nem mert szeretunk jo illatuak lenni.. ha valaki nem furdik rendesen es befujja magat attol meg budosebb lessz.. tehat a furdes nem csak hiigenia ha nem illatossa tesz es szebb lesz a borod es a hajad is!! Igenytelen mocskok meg szegyenkezzenek amikor kerulik oket az emberek a szaguk miatt.
2022. okt. 16. 21:04
 22/26 A kérdező kommentje:
Pont hogy a sok kemikália, ami ezekben található, tönkreteszik a bőrt és nem hagyják lélegezni, a nagyszüleink is tojással mostak hajat, sampon helyett.
2022. okt. 16. 21:14
 23/26 anonim ***** válasza:
22. Mossál te is , és legyél szagos csoves..
2022. okt. 16. 22:09
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

21, van némi igazsága a kérdezőnek.

Azért egy ember természetes testszaga - nem a magát összehugyozott, majd abban a ruhában még két hétig fürdés nélkül éldegélő csövesről beszélek - ne számítson már büdösnek, te jó ég!

A ruhaváltás pl sokkal többet számít. Te, mint ember "öntisztulsz", a bőrödön, nyálkahártyáidon lévő baktériumok elég jól gondoskodnak arról, hogy - biológiai értelemben - tiszta maradj. Csak ugye vannak ennek melléktermékei, különböző szerves savak, amik miatt keletkeznek a szagok. De ez is egy idő után beáll egy egyensúlyra, azaz a savakat is elbontják baktériumok, stb.

Ha rendesen váltasz ruhákat akkor ezek a melléktermékek nem tudnak hol felhalmozódni, és egy "átlagos" szaggal rendelkezel majd egy idő után.

Hidd el a bőröd/hajad baromira jól megvan a sok kozmetikum nélkül, ami minden nap ledarálja róla a saját, nagy nehezen kialakított baktérium flóráját-faunáját. Plusz minden nap magadra kensz még némi szintetikus tartósító- és emulgeálószert.

Na nem mondom, hogy nyáron nem zuhanyozok minden nap, de télen simán kimarad egy-két nap. Főleg úgy, hogy home office-ban dolgozom, van, amikor 1-2 napig nem is mozdulok ki a lakásból. Ismerős által készített szappant használok, és a dezodoromat is saját magam készítem. Nem olyan elsöprően illatos, mint a boltiak, és igen, nyáron néha van némi testszagom. De ritkán, és azért nem kondenzcsíkot húzok magam után. Úgy gondolom, hogy ennek bele kell férnie, nem lehetek mindig steril, és a jó illat oltárán nem akarom feláldozni az egészségemet sem. Ha nagyon illatot akarok, akkor fújok magamra kölnit.

Szintetikus öblítőt és - mosószert sem használok, takarításhoz ecet, citromsav, meg olyan szivacsom van, ami a zsíros szennyeződéseket saját maga elkopása árán szedi össze, ennyi.

Nekem az a véleményem, hogy többet ártunk magunknak azzal, hogy mindent sterillé akarunk varázsolni egyre agresszívabb vegyszerekkel.

2022. okt. 17. 08:16
 25/26 anonim ***** válasza:
Magyar betegség az eltúlzott tisztálkodási mánia. Az északiak pl. nem fürödnek ennyit., meg a kisbabákat sem lötyökölik naponta. Csak célirányosan. Az, hogy régebben arra biztatták az embereket, hogy naponta kell fürödni a kozmetikai cégek érdeke. Nézzük a kicsiket. Anyuci naponta lecsutakolja, drága szert tesz a fürdő vízbe. Ettől a baba bőre kiszárad. Jöhet a drága testápoló. Erről van szó. Nálunk egyébként divat a túl licitálás is a témában. "Én kétszer fürdök nponta, én 3-szor." Aki elmondja, hogy télen 1 nap kimaradt az már büdös, koszos. Lehet kisebbségi komplexus van a háttérben.
2022. okt. 17. 09:49
 26/26 anonim ***** válasza:

Gyerekek! (Valószínűleg én vagyok itt a legidősebb.)

Először is: A 24/25-ös és a 25/25-ös nagyon helyesen, okosan megfogalmazta az igazságot a témáról. Tökéletesen igazuk van!

Én közel 50 éve voltam kinn a Szovjetunióban részképzésen (így hívták a hallgatók külföldi egyetemen, főiskolán töltött képzését) Leningrádban (ma Szentpétervár). Kollégiumban laktunk a Novo-Izmajlovszkij proszpekten a híres diákszállón. (Hatalmas épület, rengeteg - többnyire 3 személyes - szobával.) Mindenki kapott egy-egy zománcozott mosdótálat, s azzal, abban végeztük mindennap a tisztálkodást. Mosdó-helyiség volt minden szinten, mindegyikben 8-10 mosdókagylóval, ahol szerencsére mindig volt meleg víz. Először lemosakodtunk felül, aztán engedtünk vizet a 'lavórba', letettük a földre, s megmosakodtunk alul, majd - én legalább is - vizet váltva a lábmosás következett, végül fogmosás. Sokáig tartott, s az egész napi tanulás után nagyon fárasztó volt ez a procedúra. De nagyon jól esett a mínusz 20-35 fokos orosz télben. Szóval ki lehet bírni 2 hónapig, de akár egy szemeszteren át is tusolás/fürdés nélkül.

Üdv. mindenkinek: Ági néni

2022. okt. 18. 23:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!