Huszonéves lányok/nők :) El tudnátok képzelni az életetek tanyán, természetközeli, chilles életmódban, de úgy, hogy egy megyeszékhely központjától 3-4km-re, Bp 1 órányira lenne, hogy a pezsgés is adott legyen?
Én laknék így, bár Magyarországon nem. 😅
12-13 éves kislányként nyírtam füvet, nem éreztem férfimelónak és szerettem csinálni. Mondjuk elektromos nyíróval, nem hatalmas benzinessel.
11, volt egy hold kékfrankosunk, azt gépesítve műveltük, mert nagy területen voltunk résztulajdonosok, közös műveléssel, volt kukorica/kalászos, változóan 3-4 kis területen, 3-4000 m2-en..
Ez utóbbit kézzel vetettük, kapáltuk, szedtük, mert nadrágszíj-parcellaként nem érte volna meg gépet hívni.
A szárvágás volt a kedvencem.
És bár egészen másban dolgozom, ez mind hiányzik, és chillnek tartom annak ellenére, hogy igencsak belekóstoltam.
Ja, és bár csak kertes házban laktunk, volt csirke, disznó..
Laktam Németországban, hazavágytam, (művészeti munkakörben, jó feltételekkel,) laktam Budapesten, 1 hónap elég volt.
Ha nem ebből kéne megélnem, hanem csak ott élnék, igen. Persze.
Most is agglomerációban élünk, jószerével a farmok és az erdő, földek mellett :)
#17:
Pont erről láttam tegnap egy videót (link: lent).
Igen, sajnos az önámítás, hogy ha te önellátó gazdaságot akarnál magadnak és a családodnak csinálni, akkor azzal előrébb leszel mint mások. Az emberek kb. 5 %-nak lesz esélye esetleg földhöz jutni amiből megtermelhet mindent magának (Klaus Schwab féle elképzelés: nem lesz pénz, nem lesznek traktorok, nem lesz üzemanyag stb). De mi lesz a többi emberrel?
A maradék 95 % meg elveszi tőled amit te megtermeltél!
De annyiban igazad van és megértelek ha csendre és nyugalomra vágysz, távol a város zajától. Nem rossz dolog a tanya, én az egész gyerekkoromat ott töltöttem, mert a nagyszüleim ott laktak (nekik voltak szomszédaik is).
De szerintem addig jó amíg el sem tudjuk képzelni hogy mi vár ránk a jövőben....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!