Azt mondta a fonok, menjek eros sminkben es kivagott felsoben probanapra, ugye nem en vagyok a tul szent ember, amiert nem akarok elmenni?
Pultos munkarol van szo egy pizzeriaban, interjun azt mondta hogy szepen oltozzek fel, erosen kivagott felso es eros smink..
Amikor ezt meghallottam mar tudtam hogy en biztos hogy nem megyek oda probanapozni.
Miert kene nekem erosen kivagott felsoben mennem es erosen sminkkelve egy munkahelyre?
Miert hivja fel erre a figyelmem? Nem svajcba keszulok prostitualtnak..
Ugye nem vagyok tul szent , amiert nem tetszik nekem ez az egesz?
Te elmennel ha ilyet mondana neked a leendo fonokod?
Ha úgy éreztetik veled hogy csak akkor kaphatsz meg egy állást (ami alapból nem szexuális természetű) hogy ki kell pakolnod bizonyos testrészeidet, akkor simán panaszt tehetsz a helyi munkavédelmi szakszervezetnél, és kivizsgálják a helyet.
Sőt, kifejezetten érdemes is ezt megtenni, hogy a későbbiekben másokat ne hozhassanak ilyen helyzetbe.
"Hát kérem, egy pultos az olyan munkakör, ahol számít a külső. Ha ez neked nem fér bele, keress másik helyet."
A pultos nem qrva!
Ez szerintem is undorító.
Én alkalmi diákmunkának leginkább hostess munkákat szoktam elvállalni (egyelőre erre van lehetőségem), ahol egyértelműen az a lényeg, hogy szép fiatal lányokat akarnak beállítani az ajtóba/plázába stb, és tényleg semmit nem csinálunk azon kívül, hogy szépen mosolyogva köszönünk, felteszünk egy karszalagot, és megmondjuk, merre fáradjanak tovább, de még ott se fogalmaznak így. Általában olyan felhívásokat írnak ki, hogy “igényesen kinéző lányokat keresünk”, nagyon ritkán kérnek rólunk egy közeli meg egy egész alakos képet, aztán elmondják, milyen színű ruhában menjünk, és ennyi. Soha senkinek nem szóltak be, ha nem volt kisminkelve.
Ezt azért írom le, hogy adjak egy kis összehasonlítási alapot, hiszen ebben a munkakörben - kimondva-kimondatlanul - tényleg dísznek vagyunk ott, és dolgoztam már puccos eseményeken és lepra plázákban is, de sehol nem kértek még tőlünk ilyet, hogy erős smink és kivágott felső. Engem már azoktól a hirdetésektől is kiráz a hideg, amik úgy szólnak, hogy “magas, szőke, dekoratív lányokat keresünk, *kacsintós szmájli*”.
Egyébként felszolgálóként is dolgoztam már nem egyszer, sehol nem vártak el ilyeneket, sőt amikor vendéglátós suliban tanultam, a gasztro vizsgámról (amin felszolgálni kellett) már akkor kivágtak volna, ha nincs rendesen végiggombolva a blúzom.
Úgyhogy jól teszed, ha messze elkerülöd ezt a helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!