Vannak itt mások is, akik belefáradtak ebbe a modern világba?
Olyanokra gondolok, akik túl bonyolultnak érzik ezt a modern világot, sokszor nem tudják vagy nem akarják értelmezni a dolgok működését. Olyanok, akik inkább az egyszerűség hívei. Ti nem találjátok szürkének és lelketlennek ezt a mai rendszert? Szépen lassan megöli az embert legbelül ez a rohanó világ, ez a pénzhajhászás, az időhiány, a stressz, stb.
Szerintetek mit kéne tenni, hogy egy viszonylag boldog, nyugodt, kiegyensúlyozottabb életet élhessünk egészségesebb környezetben?
#7,#11 Szerintem inkább te magyarázod be magadnak ezt a túlzott pesszimista hozzáállást.
Téged amúgy meg ki kényszerít rá, hogy állításod szerint "rabszolga módon élj"? Mit értessz ez alatt?
Feltehetöen 8 általánossal gyárban kell dogloznia és ezért hözöng.
Ha ehelyett elvégezne valami normál képzést, akkor több fizetésért kevesebbet kellene dolgoznia, de ezt nem fogja fel/nem hiszi el, ezért nem csinál semmit, csak sajnálja és sajnáltatja magát.
#12, értem, akkor a fő kérdés nem hozzád szólt.
#13, ha a tények ismerete egyenlő a pesszimizmussal, akkor az vagyok.
#14, ennél magasabb végzettséggel rendelkezem, bár ehhez a kérdésemhez meg aztán tényleg semmi köze. Végeztem már el képzést külön. És mi változott? Semmi. Mi változna, ha jobban keresnék vagy magasabb szintű képzéseket végeznék el? Semmi :). Csak egy fokkal magasabb életszínvonalon élnék esetleg, ennél is kényelmesebb életet, sikeresebben eladnám magamat a munkaerőpiacon, magasabban lennék ezen az idézőjeles ranglétrán talán. Egyikre sem vágyom ezek közül. Nem szoktam sajnáltatni magamat.
De, ha jobb képzettséged lenne, akkor rövidebb idö alatt megkeresed a megélhetéshez szükséges összeget - NEM KELL TÖBBET KERESNI! -, nem kell az életszínvonaladon változtatni, ha a mostani megfelel, viszont cserébe lehetne több szabadidöd, amít a "mai világ" nélkül tudsz eltölteni.
És de, igen, az egész kérdésed csak panaszkodás meg önsajntálat!
#15 Komolyan megbántam, hogy felregisztráltam erre az alodalra. Még egy ilyen idiótaságot basszus, akkor meg mondd mi a francot szeretnél?
A középkorban élni vagy mi?
Azt hiszed csak a modern világ ilyen? Megnyugodhatsz amióta ember az ember mindig volt, van és lesz is ilyen, mindig voltak akik kizsákmányolták, átverték a népet bármelyik korban gondolkodsz is, szóval lépj tovább.
És kedves kérdező, DE rohadtul sajnáltatod magad. Pont, hogy ezt csinálod. Kiírtad ezt a kérdést ide miért is? Hogy sírjál egyet a modern világ így rossz úgy sz.r, hátha majd kapsz olyan válaszolót aki sír meg panaszkodik veled együtt
Ja, hogy ez nem jött össze. Hát ez van.
Nekem speciel, már nagyon tele van a középső lábam ezzel az egésszel!
-Azzal, hogy szükségtelenül fel van gyorsítva az "élet", még nem is lenne baj, de úgy van minden kialakítva - "a fene nagy szabadságban", - hogy ha akarja valaki ezt az "életet", ha nem, erőszakkal rántják magukkal a körülmények. Ha másként nem megy, akkor az irányába keltett gyűlölet árán, de nemigen van választása az embernek! Nekem főleg az erőszakossága ennek az egésznek az, ami visszataszít!
Írok egy példát:
A fogyasztói társadalom számára lényegében mindent úgy gyártanak le, hogy kettő-három évnél többet ne bírjon ki az a bármi, amit mostanában vesz az ember újonnan. Úgy vigyáztam a telefonomra, hogy hét (!) év után is a be-kikapcsológombja volt csak az egyetlen gyenge láncszem.
1. Nem gyártottak hozzá alkatrészt, amire ki lehetett volna cserélni.
-Hozzáteszem: a kaptam volna hozzá alkatrészt, akkor is - tervszerűen - jobban megérte volna ezt követően venni egy teljesen új telefont, mert a javítási költségéhez hozzátesz az ember 5-10000 forintot és helyben van!
2. A szolgáltató megszüntette a 3G szolgáltatást, amit még tudott a telefon.
Rajtam kívül lényegében mindenki jól járt!
Ja nem!
Ennyi miatt ment a telefon a világ virtuális szemétdombjának tetejére, - miközben mindenki a takarékosságról, környezetvédelemről pofázik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!