Mit tennél olyankor, hogyha Te lennél egy süllyedő hajó kapitánya?
Titanic kapitánya a második lehetőséget választotta.
Pont ezért tettem fel a kérdést!
Az utasokat mentőcsónakba ültetném, ha sok az utas akkor először a családosokat, időseket.
Ha mindenki kimenekült akkor nyilván utoljára mentem magamat a legénységgel.
De nem mindegy az sem, hogy hol süllyedünk. A nyílt óceánon miközben őrült vihar pusztít (mert akkor a mentőcsónak sem opció) vagy mondjuk csak a Balatonon?
A Balatonból szimplán kiúsznék.
#2: először a (családosokat,) időseket???
szóval inkább az haljon meg, aki még dolgozik majd egy csomót az államnak, helyette pedig megmented azt aki él még pár hónapot kb.
#3 Le van szarva az állam, számomra az a fontos, hogy egy kisgyerek se maradjon árván és a szép kort megölt idősek is megérdemlik, hogy ne így haljanak meg.
De egy Titanic méretű hajón van annyi mentőcsónak, hogy mindenkinek elég legyen, illetve a mai technológiával pillanatok alatt segítséget lehetne hívni.
Szóval senki sem halna meg.
Mégis mi lenne a jó nekem abban, ha meghalnék egy süllyedő hajón?
A Titanic kapitányát sem tudom megérteni, hogy miért dönthetett így.
Természetesen először saját magamat menteném, utána pedig megpróbálnék segíteni a többi embernek is.
Mindenki a sajat maga életét mentené először, ez a feláldozod magadat csak a filmekben létezik.
Aki nem ezt mondja az hazudik illetve hősködik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!