Mit csináltok, ha valami miatt aggódtok, hogy lenyugodjatok?
Én rendszeresen szorongtam valami miatt, ez kb. szorongástól a rettegésig tartott (munkám során, magánélet, autóvezetés, stb). Tesóm azt mondta, ő úgy szokta, hogy végiggondolja, mi lehet a LEGROSSZABB, ami az adott esetben történhet. És ahogy ez tudatosul benne, valahogy könnyebb lesz. Nem tudom, én nem próbáltam még, de neki bejött. Lehet benne egy olyan logika, hogy a legrosszabb ugye eleve nagyon-nagyon ritkán történik meg, elég széles a skála, hogy mik történhetnek meg.
Neki bejött.
Én lebénulok. Nem tudok produktív lenni. Pótcselekvéseket csinálok. Leginkább telefonos agyzsibbasztás. Ez amolyan figyelemelterelés, a probléma szőnyeg alá söprése. Ilyenkor csak így tudok nyugodt maradni, jobb, ha nem próbálnak kizökkenteni. Nem csinálok rosszat, nem dühöngős vagyok, csak úgy rosszabbat tesz, átjön rám a stressz, negatívabban élem meg az időszakot.
Szóval jó, ha minél előbb eljön a stresszt okozó dolog. Vagy tudok aludni egyet mihamarabb. Szóval pl evy vizsga miatt vagyok ilyen idegben, akkor elkezdődik a vizsga, ésminden eddigi szarság eltűnik rólam. Szóval nagyon rosszul élem meg ezeket, nem tudom igazán kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!