Mit tudott II. Erzsébet, hogy még én is megkönnyeztem, hogy elment?
Szerintem azért, mert egy ma már teljesen kihalóban lévő dologra volt képes: őszintén lehetett tisztelni. A rangjáért nem tett semmit, azt csak örökölte, de hogy ezt tartalommal meg tudta tölteni, már tényleg az ő érdeme volt.
Fogalmunk sincs egyébként, milyen ember volt, mert semmit nem mutatott magából. Soha nem adott interjút, nem engedett bepillantást a magánéletébe. Miközben az összes családtagja egyik botrányból szakadt a másikba, ő soha meg sem botlott. Talán az unokájának, Vilmosnak sikerül majd valami hasonló, elég ügyesnek tűnik ő is.
Még a legharcosabb köztársaságpártiak is elismerték, hogy őt személy szerint tisztelik, és nem is őt akarják elmozdítani a trónról, csak a halála után nem akarnak új uralkodót. Szerintem ez azért sokat elmond.
"tényszerű állítások" - ja, de miről? Vélemény/kritika az alkotmányos monarchiráól, mint rendszerről.
Viszont ezt ki kérdezte? Ez a Kérdező nem. Én is elmondhatom a véleményemet az Egyesült Királyságban valamiért oly népszerű ecetes chipsről, de kvára semmi köze a kérdéshez.
11, te meg dobj egy forrást arról, hogy az írek ünnepelnek, Mert rákerestem és én mást találtam. Vagy ez is csak a te véleményed volt?
Erzsébet egy klasszikus uralkodó volt. Fel lehetett rá nézni, lehetett tisztelni és valahogy meg is követelte a tiszteletet. Hozta azt, aminek eg yuralkodónak kellett. Reméljük az utódja is felnő ehhez a feladathoz.
Nem tudom, engem például az a pont ríkatott meg, amikor láttam twitteren, hogy a Buckingham palace-szel szemben szivárvány jelent meg az égen.
Meg azért, 70 év a nép szolgálatában mégiscsak 70 év:c
Az emberségességet. Azt, hogy ahogy ő viselkedett, az nem volt számára kényszer, nem volt megjátszás. Ez volt önmaga. A kis csibészségével együtt.
Ő volt az utolsó józan ész.. a többiek már a celeb bohózat korszaka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!