Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha a párom apróságokban képes...

Ha a párom apróságokban képes hazudni nekem, akkor mennyire valószínű, hogy komolyabb dolgok esetén is megteszi?

Figyelt kérdés

Tényleg nagyon kis hülyeségeken hazudik, de az az ijesztő, hogy amikor "lebukik", akkor is kamuzik tovább.

Most mondok pár hülye példát: Kérem tőle, ne adjon a kutyának nasit, ad neki, látom, letagadja.

Vagy nézünk egy filmet este, látom már alszik, megmozdulok, hogy kikapcsoljam a tv-t, erre ő felébred, mondom neki már aludtál, nem ő nem aludt, jó, akkor megkérdezem mi volt az utolsó jelenet, nem tudja, mondom na látod, hát mert csukva volt a szemed, nem, tagadja ezerrel, nem volt csukva.

És ezeregy ilyen apró dolog van, amiben ő akaratosan tagadjana valóságot, ha tök egyértelmű is a dolog, ő akkor is ragaszkodik a hazugsághoz. Nem is értem, ezt miért teszi egyébként.

Nem a hazugság tárgya az, ami engem bánt, hanem maga a hazugság ténye, félek, hogy ha olyan dolgokban hazudik, aminek nincs is jelentősége, akkor megteszi nagyobb dolgokkal is. Ő a férfi én a nő.

2022. szept. 3. 08:18
 1/9 anonim ***** válasza:
63%
100%. Ügyes vagy, hogy még most elkaptad ezt nála, van ilyen típus, inkább hülyének néz, de sose vallana be semmit. Nagy dolgokban is pont ugyanígy kamuzna, ne legyenek kétségeid.
2022. szept. 3. 08:20
 2/9 anonim ***** válasza:
48%

Valószínű inkább a kontrollmániás hisztirohamokat próbálná elkerülni....

De nem fog sokáig tartani már, kitartás...

2022. szept. 3. 08:34
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Ez a folyamatos hazugsag a pszichopata egyik jellemzoje. Bantalmazo kapcsolat lesz hamarosan.
2022. szept. 3. 08:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Apró lépésekből előbb utóbb nagyok lesznek, így te is lépj le mihamarabb:)
2022. szept. 3. 08:47
 5/9 A kérdező kommentje:

"kontrollmániás hisztirohamokat próbálná elkerülni"

Nem is ismersz engem, mégis ilyenekkel vádolsz. Mindegy, tévedssz.

Pszichopata? Azért azt nem hiszem, más téren nincs baj vele.

2022. szept. 3. 08:57
 6/9 A kérdező kommentje:
Tévedsz* elírtam, bocsi.
2022. szept. 3. 08:57
 7/9 A kérdező kommentje:

Amúgy magadból indultál ki? Neked ilyen kontrollmániás párod van vagy volt és ezért hazudtál neki inkább, nehogy hisztirohamot kapjon? Komolyan kérdezem.

2022. szept. 3. 08:59
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyen esetben az egója vezérli. Nehogy már egy nő felülkerekedjen rajta, ne a nőé legyen az utolsó szó, ne neki legyen igaza. Büszkeség, ego beszél belőle, mert rajtakaptad, hogy nem mond igazat. Ezek apró dolgok, csak az a baj ezzel, hogy ezeknek ugyan nincs nagyobb jelentőségük, de ha megszokja az illető ezt a viselkedésformát akkor nagyobb fajsúlyú dolgokban is kamuzni fog. Mivel te nő vagy, azzal hogy felhívod a figyelmét a "hibáira" ezzel ledominálod őt. Ezt a férfiak nagy része nem tudja elviselni. Viszont az sem megoldás hosszú távon, hogy nem szólsz semmiért amit észrevettél. Aki kisebb dolgokat nem ismer el az nagyokat sem fog.

Erre mondják azt, hogy megszoksz vagy megszöksz.

2022. szept. 3. 09:52
 9/9 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem meg ehhez szokott hozzá :). Ha elmondod neki és szembesíted vele, akkor levetkőzi majd ezt a viselkedést pár hónap alatt. Én is csináltam ezt, zavart is másokat, szóltak, és meglepődtem, hogy mi? Tényleg? Elkezdtem rá figyelni és egy időmúltán elmúlt.

Jómagam nem voltam mellett hazudós és megbízhatatlan, ennyi nem ad okot arra, hogy emberek azt mondják, hogy hazudni fog neked / pszichopata stb-stb.. Ha valóban ennyiből meglehetne mondani, akkor nem kéne évekig tanulni pszichológiát és pszichoterápiát :)

Ezek az emberek itt, csak filmekből 1-2 klisét hallottak és a valóságba átemelik. Füllent, ahham, tipikus bántalmazó lesz belőle, mert ők is szokták csinálni.. Ezt a hülyeséget.. Enni szoktál? Nah Hitler is evett, akkor népírtó leszel?

Nemhiszem.

Lényeg a lényeg, ha szembesíted vele, akkor hidd el ő fog a legjobban meglepődni, hogy ezt csinálja, mert szerintem nála se tudatos ez. Egyszerűen csak kicsit szívja a véred úgyhogy észre se veszi. Már már reflex szerűen jön rá a válasz. Lehet az apja is ilyen volt. Ez mint mondtam kinevelhető elég rövid idő alatt.

24F

2022. szept. 3. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!