Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan gyakoroljam itthon a...

Hogyan gyakoroljam itthon a visszajáró számolást?

Figyelt kérdés

Penzzel nem tudom, mert nincs leveve a kartyamrol, viszont olyan helyen fogok dolgozni ahol nekem kell szamolni a visszajarot, es matekbol nagyon rossz vagyok, felek hogy nem fog menni ezert gyakorolni szeretnem

Ha pl 570ft-ot kell fizetnie a vevonek, es ad 1000ft-ot fejben hogyan szamoljak el 1000-ig a legegyszerubben hogy ne tunjek egy buta lanynak?

2022. szept. 1. 19:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
67%

Semmi komolyabb fejszámolást nem igényel. Megnézed, hogy mennyi az összeg, és kiegészíted annyira, amennyit adott. Hogyan? Mondjuk ha 640 forint az összeg, és kétezressel fizet: kiveszel egy tizest, és fejben hozzászámolod: 650. Veszel hozzá egy 50-st: 700. Veszel hozzá 300 forintot: 1000. És még veszel hozzá egy ezrest. Szinte soha nem úgy csinálják/csinálták, hogy elvégzik a kivonást, és az eredményét visszaadják.

De egyébként az utóbbi 10 évben nem is tudom, hogy találkoztam-e olyannal, ahol a pénztárgép ne írta volna ki a visszajárót.

2022. szept. 2. 11:17
 12/13 anonim ***** válasza:
Sok helyen voltam eladó, sok kasszával dolgoztam, mindegyik kiírja a visszajárót. Beütöd a termékek árát, megnyomod a részösszeg gombot (akkor kiírja mennyi az addig bevitt termékek ára összesen), aztán beütöd a pénzt amit kaptál a vevőtől. És kiírja mennyit kell vissza adnod. Szerintem ma már nincs olyan gép használatban ami nem így működik.
2022. szept. 2. 22:45
 13/13 anonim ***** válasza:
Most olvastam közben, hogy van tapasztalatod, csak amiatt aggódsz, amit a főnök mondott. A mostani helyemen nekem is azt mondták, hogy ez a kassza nem számol visszjárót. Aha, a francokat nem, csak senki nem próbálta ki addig ezt a funkcióját. Ha szabályos, Navhoz bekötött kassza, akkor az azért nem lehet valami ezer éves cucc. Szerintem csak a főnököd sem ismer ezt a varázslatos funkcióját.
2022. szept. 2. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!