Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Találhatnék olyan embert/csalá...

Találhatnék olyan embert/családot, aki tényleg megérdemel egy ilyen ajándékot?

Figyelt kérdés
Elgondolkodtam rajta, hogy a jövőben, amikor majd elköltözünk, akkor mivel nem leszünk rászorulva az árára, a házunkat, amiben most élünk, odaajándékozzuk olyannak, aki rászorul. Mi ezt tényleg nagyon szívesen tennénk, jobb lenne sokkal nekünk, mint eladni. Csakhogy fogalmam sincs hogy lehet-e találni megfelelő embert, aki tényleg megérdemli. Értem ezalatt, hogy nem tudná megtenni, hogy vesz egy házat, illetve nem adná el rögtön... Olyannak szeretném, aki TÉNYLEG rászorul. Szerintetek a mai világban ez lehetséges? Ha igen, hogyan?
2022. aug. 17. 13:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
85%
10#: Akkor tiéd a terep az ötleteléssel kapcsolatban... Amit írtál, az a társadalmat is jellemzi, hogy miért tartunk ott, ahol a XXI. sz.-ban.
2022. aug. 17. 17:43
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Jó kezdeményezés, ha valós. De ugye azt tudod, hogy attól függetlenül, hogy ajándék lenne a ház attól még adót kéne rá annak fizetnie, aki megkapja? Ha szegény családnak adod oda nem fogja bírni befizetni az adót rá.

Amúgy én a helyetekben egy jelképes összegért tenném fel, bár már ezzel is vigyázni kell, mert ha a NAV úgy ítéli meg, hogy az adott ingatlant túl olcsón vásároltad bizony mennek az emberei, és felmérik azt. Van, hogy egy 1,5 millió forintért vett házra azt mondjàk, hogy 15 milliót ér, és azután kell illetéket fizetnie a családnak, amire nem igazán számítanak előtte. Elég sok ilyen sztorit olvastam ingatlanos csoportokban. Pláne, hogy mostanság én is benne vagyok kicsit az ingatlanozàsban, és tervbe vettem azt is, hogy elkezdem hamarosan a tanfolyamot is.

2022. aug. 17. 18:18
 13/19 anonim ***** válasza:
Nem egy olyaneset van, hogy ehéz sorsú, rendessalád beteg gyerekkel utcára kerül. Nekik is jól jönne.
2022. aug. 17. 23:01
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Írd a nevükre, de maradjon tiéd a haszonélvezet, s akkor nem adják el nélküled. Bár ha úgy adja el, hogy vesz belőle egy másik lakást, akkor az neked nem kell, hogy fájjon!

Azt is lehet, hogy a családsegítővel beszélsz és ők kezelik a házat és mindig annak adják oda pár hónapra, pár évre, akinek épp ők gondolják. Ha ez szerintük is működik így.

2022. aug. 18. 09:17
 15/19 anonim ***** válasza:
Bárcsak lenne házam amit elajándékozhatnék…
2022. aug. 18. 10:12
 16/19 anonim ***** válasza:
52%
Én biztos, hogy sem alapítványra, sem intézményre nem bíznám.
2022. aug. 18. 10:21
 17/19 anonim ***** válasza:
50%
Én megérdemlem, küldjed.
2022. aug. 18. 10:26
 18/19 anonim ***** válasza:
52%
mivel a kérdező semmire nem reagál, kezd gyanús lenni :-)
2022. aug. 18. 10:34
 19/19 anonim ***** válasza:
2022. aug. 19. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!