Ha elmondom Anyanak hogy be szeretnek iratkozni egy nappali 2 eves kepzesre, vajon mit fog szolni? Szegenyek vagyunk. 22L
Itthon lakok. 22 eves vagyok vegzettseg nelkul, nem nagyon talalok munkat es nagyon zavar hogy nincs vegzettsegem. Ez az utolso evem hogy nappali tagozatra beiratkozzak, 2 eves a kepes
Nem tudom megtegyem e, nem tudom mit fog szolni Anya...nem tudok talalok e diakmunkat iskola mellett nem akarom anyagilag terhelni Anyat...szegenyek vagyunk csak Anyanak van fizetese a csaladban, o tart el. Nem tudom mit tegyek
2 evig max diakmunkabol elnek, nem tudnek itthon sem Anyanak anyagilag segiteni es gondot okozna talan az is hogy mit egyunk es egyek suliba
Mit tegyek?
Vetek lenne kihagyni? Oke, valoban, de ez nem ennyire egyszeru.
Optimalis esetben en is tamogatnam a gyerekem meg keso huszoneves koraban is, ha tanulni akar, de az a helyzet, hogyha konkretan a napi megelhetes a tet, akkor sajnos merlegelni kell.
Lehet, hogy a kerdezo anyukaja ezt mar nem tudja sajnos tovabb csinalni, ami szomoru, de ez van, abbol kell fozni, ami van. A kerdezo otthon lakik,tehat azert fizetnie nem kell. Ha talal egy melot es amellett; hogy belead a haztartasba, boven ossze lehet gyujteni szerintem fel-1 ev alatt egy felnottkepzesi tanfolyam arat mondjuk. De lehet ennel hamarabb is osszejon, fugg a fizetesetol meg ugye a kepzestol is.
Meg az egyetem is megoldhato, akar diakhitelt is felvehet a tandijra, elmegy levelezore, kozben dolgozik. Rengetegen igy vegzik el. Nincs lehetetlen, csak akarni kell.
11, Csak azt felejted ki a képletből, hogy egy ilyen családban, ahol ez egyáltalán felmerül, félretenni úgy nagyjából nulla esélye lesz, és innentől pedig ördögi kör.
A másik, hogy most sem talál munkát. Az "otthon ülök és anyu tart el a semmiből" verziónál pedig még mindig több a "nappalin tanulok és diákmunkával segítem".
Nyilván, ha dolgozna a kérdező, akkor ez a kérdés sem született volna meg. Mindenki rávágja, hogy inkább dolgozz, de azzal kezdte, hogy nem talál munkát végzettség nélkül...
En is nehezen hiszem el, hogy egy bolt vagy gyar sincs a kozelben, ahova felvennek.
Munka akad, max nem olyan, amihez kedve lenne, de neha be kell nyelni ezt a bekat, arra kell gondolni, hogy ez ideglenes es nem tart orokke.
A kerdezo anyja is dolgozik valahol.
Mindenféleképpen próbáld meg a sulit, ne hagy ki. Keress mellé tényleg valami állást, akár távmunka keretén belül.
Pacsi, hogy így gondolkodsz:).
Elsősorban én munkát keresnék.
Pont ilyen helyzetben voltam én is, és bántam, hogy nem tudtam tanulni még, de egyszerűen nem fért bele a keretbe.
Nem mondom, hogy utólag nem rossz érzés kicsit, de be kellett látnom, hogy nem telik rá. Tanulni később is lehet, munka mellett.
Kérdező.
Amint leérettségiztem kerestem egy operátori munkát,amiből 2 hónapon belül saját albiba költöztem,egy éven belül fokozatosan berendeztem,találtam egy nagyon jól fizető operátori munkát,ami mellett végre elkezdtem tanulni levelező tagozaton.
Sajnálom,de amiket leírsz az nekem csak kifogások. Anyuci eltart mi lesz velünk blabla..
Tessék dolgozni és eltartani magad.
Vagy ha ennyire nem akarsz rendesen dolgozni,vegyél fel egy hitelt a tanulásra,keress egy félmunkaidős állást amiből azt pont ki tudod fizetni, és így anyu továbbra is eltarthat.
Menj el dolgozni és gyűjts pénzt hétvégi vagy este tanfolyamra, nem lehetetlen. Az ilyen képzéseknél szinte mindig van részletfizetés, szóval nem egyben kell kifizetned a 2-500 ezret. Mondom ezt úgy, hogy sosem segítettek a szüleim anyagilag, sőt én segítettem nekik többször és munka mellett 27 évesen már 3 szakmám van meg lassan egy diplomám.
Hidd el, hogy sokkal de sokkal jobb nem éhezve a hideg szobában tanulni! Ha anyukád most is alig tud eltartani, akkor mi lesz veletek pár hónap múlva az új rezsiszámlák után?
Ha ennyire nem találsz munkát a környékeden, akkor meg irány külföld, nem egy szállást/étkezést biztosító munka van. Valahogy el kell kezdeni, sokan így csináltuk.
"Pedig van munka, operátori munka mindenhol van az országban, csak az büdös sokaknak."
Rendes munkakörülményeket, környezetet teremteni a munkáltatóknak is nagyon büdös!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!