Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan és min spóroltok?

Hogyan és min spóroltok?

Figyelt kérdés
Minden tippet és ötletet szívesen fogadok.

2022. aug. 14. 18:34
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Én ezeket szoktam:

húst leárazva veszem és lefagyasztom, a zöldséget szintén.( amit lehet befőzök.)

Mivel kertes házban lakom, így tudok tartani néhány tyúkot ami el van maradékon és kukoricán ami olcsóbb mint a bolti tojás. + ha nem ad tovább tojást, le lehet vágni.

Télen kandallóval fűtünk, gázzal csak éjszakára segítünk rá. (pici ház, egy rakat fa már jó meleget csinál)

Mindenből próbálok ár/érték arányban a legnagyobb kiszerelést megvenni a legolcsóbban.

Tésztát egyáltalán nem veszünk már, vettünk tésztagépet és házilag készítjük, olcsóbb így. Kenyeret, zsömlét stb, szintúgy.

Próbálok mindenből akciósat, (olyat ami tényleg akciós és nem csak rá van írva, oylat vásárolni.)

És ez nem létfontosságú, DE úgy gondolom ennyit megengedhetek/engedhetünk magunknak:

hajfestéket veszek és magamnak festem, +vettem egy hajvágó ollót amivel 2-3 havonta vágok a végéből így a fodrászt megspórolom. (Rövid hajhoz hajvágógépünk is van)

Kávéból szemest veszek és én darálom le, igaz drágább egy 1kg-os kávé de olcsóbban kijön, nem mellesleg finomabb is. Cigit is tölteni szoktuk, így az is olcsóbb mint a dobozos.

Csokit, édességet pedig a Supermarketek sajátmárkásait vesszük (pl a haribo helyett tesco-s gumicukor stb stb) (tudom ezek nem életbevágóan fontosak, de így még is megengedhet magának az ember egy kis luxust.)

köszi, jókat írtatok, írjatok még.

2022. aug. 15. 22:46
 12/20 anonim ***** válasza:
63%

Ha belegondolok, a szomszédaim dohányoznak.

Éves szinten biztosan elcsesznek rá 2-300 ezret fejenként.

Én ha egész nap folyatom a vizet, égetem a lámpákat, egyszerre főzök, mosok, vasalok és még klímázom is, akkor sem tudok ennyi többletet elkölteni.

2022. aug. 15. 22:54
 13/20 A kérdező kommentje:

Attól is függ, hogy mennyi és milyen cigit szívnak el.

Az egyszer biztos, hogy drága és nem létfontosságú.

Viszont aki keményen dolgozik, nem szórja a pénzt, normális életet él, valamit azért megengedhet magának.

2022. aug. 15. 22:57
 14/20 anonim ***** válasza:
50%

Dohányoznak mint egy gyárkémény folyamatosan.

Mondjuk én úgy vagyok, ha már valaki keményen dolgozik, normális életet él, az megengedhetne sokkal értelmesebb dolgokat is magának a dohányzáson kívül.

Nekem legalábbis mindig fura volt ez amikor valaki egyik oldalról spórol minden hülyeségen, tésztán, kenyéren, villanyon, aztán a megspórolt pénz többszörösét kidobja az ablakon azzal hogy elveri cigire.

2022. aug. 15. 23:07
 15/20 A kérdező kommentje:
Úgy látom neked lejött a lényeg..🤦🏻‍♀️😂
2022. aug. 16. 22:57
 16/20 anonim ***** válasza:
84%
Munkahelyen toltom fel a laptopot meg a telot:D
2022. aug. 16. 23:56
 17/20 anonim ***** válasza:
80%
Amin lehet spórolok. Munkahely szerencsére állja a védőitalt, így oda nem kell magammal vinnem piát (ásványvizet/szódát). Három hete dolgozom, egyszer volt itthon szódásüveg halmozódás az elején (2 láda üvegem van, a boltba 4 üveggel könnyebb elmenni, mint 8-10-zel). Akció esetén a Pennybe is kimegyek gyalog, pedig nem nagyon járok már ki, mert kiesik. Csomagot ritkán rendelek, könyveket bolhapiacon vásárolok, néha új példányt is ki lehet fogni. Ahova lehet gyalog megyek, messzebre busszal vagy vonattal. Nem dohányzom, napi 2-3 kávét iszom.
2022. aug. 17. 05:54
 18/20 anonim válasza:
94%

Most azt nem írom le, hogy kevesebb ez meg kevesebb az, mert előttem már sokan mondták.

Ezen kívül én úgy szoktam spórolni, hogy van 4 db perselyem. Kettőhöz konkrét cél kötődik. Teszem azt pl. egyikben használati tárgyakra, lakásban lévő dolgokra gyűjtök (elromlik a mosógép, új szekrény, stb.), másodikban kirándulásra, szórakozásra, nyaralásra gyűjtök. Ezekbe minden hónapban kötelezően, mint egy kiadás, bedobok x összeget. Én úgy döntöttem korábban hogy ez 10 000 ft perselyenként. A harmadikban pedig a visszajáróból megmaradt összes százast és kétszázast dobálgatom. A negyedikbe pedig ha van olyan hónap, hogy látom hogy jól jövök ki, szintén dobok egy nagyobb összegben papírpénzt. Persze van hogy nem jön ki rendesen a hónap pénzügyileg, ilyenkor változik a fix összeg, de eddig egész jól bevált. Viszont ezeket a fix összegeket mindig hónap elején teszem be fizetés után és nem úgy hogy "amennyi marad hónap végén majd meglátom", mert azt vettem észre, hogy akkor ritkábban sikerül érdemben elraknom. Továbbá lehetőleg nem nyúlok hozzá, csak akkor ha tényleg kell. Az aprót időnként átváltom saját magamnál nagyobb címletre és így azt rakom bele egy másikba. Az aprót automatánál felhasználom, így nem bukok az átváltással.

2022. aug. 30. 17:11
 19/20 anonim ***** válasza:
93%

Nem költök felesleges dolgokra.

Nem dohányzok, nem kávézok, nem iszok alkoholt és csak annyit veszek mindenből, amennyire szükségem van.

Leginkább ingyenes szabadidős programokra járok.

2022. szept. 3. 14:20
 20/20 anonim ***** válasza:
70%
Nem járok éhesen közértbe, kizárólag teli hassal és akkor is előre megírt listával és ahhoz tartom magam.
2022. szept. 4. 02:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!