Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ez csak nekem jutott eszembe?

Ez csak nekem jutott eszembe?

Figyelt kérdés

Mindenki mondja hogy rajtad áll milyen életed lesz, na szerintem ez a legnagyobb fa*ság.

Ugyan ami a legjobban számít, legfontosabb, azt nem tudod megváltoztatni. Megszületsz egy szar múltú mérgező családba, egészségtelenül, rossz genetikával és had ne soroljam...

Ezeken nem tudsz változtatni. Tehát aki "szar" embernek születik és egész életében sikertelen, frusztrált, akkor az nem is fog változni.

És most mondjátok hogy mekkora önsajnáltatás. Nem az, nem várok senkitől sajnálatot, utálom ha sajnálnak. (És nem írtam sehol hogy magamról beszélek). Csak véleményekre vagyok kíváncsi.

Szerintem ahhoz hogy valakinek jó élete legyen, jó alappal kell születni.

2022. júl. 12. 14:47
 1/7 anonim válasza:
89%

Valaki hiába születik jó alappal, mégis szar lesz az élete vagy elrontja. Meg pl. gondolj bele abba, hogy mondjuk az angol uralkodói családba születsz és körbe vagy véve mindenféle protokollal. Nem biztos, hogy az olyan jó tud lenni.

Sok ember aki kiakart törni a rossz körülményeiből, sikerrel járt. Igenis tud rajtad állni, hogy milyen életet akarsz. Lehet rosszabb lapokkal tovább tart elérni, de nem lehetetlen.

2022. júl. 12. 14:54
 2/7 A kérdező kommentje:

"Sok ember aki kiakart törni a rossz körülményeiből, sikerrel járt. Igenis tud rajtad állni, hogy milyen életet akarsz. Lehet rosszabb lapokkal tovább tart elérni, de nem lehetetlen."

De nem erről van szó. Ki lehet törni biztos, és? Attól nem lesz boldogabb életem.

Ugyan az az ember leszel, s a baj ez.

2022. júl. 12. 14:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Az első válaszoló nagyon nem értette a kérdést... Csak olyan válaszoljon aki sejti miről írok.
2022. júl. 12. 14:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Aki ennyire hárít és ennyire a külső események rabja, annak hiába mondja bárki, hogy ez a predesztináció eltörpül az egyén gondolati és döntési szabadsága mellett, ebből adódóan pedig a felnőtt élete alakulását is kevésbé befolyásolja, ha az egyén ezt nem szeretné.

De jah, sebet nyalogatni mindig a könnyebb út.

2022. júl. 12. 15:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Ki lehet törni, de az biztos, hogy nagyon nehéz, és azért szerencse is kell hozzá. Van, akinek sikerül kitörni és hátrahagyni a múltját, és van, aki ha megfeszül sem tud szabadulni tőle. Kívánom, hogy ne az utóbbi légy.

N

2022. júl. 12. 15:24
 6/7 anonim válasza:
93%

1-as vagyok, bocsi valóban félre értettem.

Az önsajnálat mindig egyszerűbb, mint az elfogadás. De akkor is sok múlik a gondolkodásmódon.

2022. júl. 12. 15:24
 7/7 anonim ***** válasza:

"Tehát aki "szar" embernek születik és egész életében sikertelen, frusztrált, akkor az nem is fog változni."

Senki nem születik szar embernek, csak azzá válik. És akármennyire is az ellenkezőjét hangoztatod, csakis rajtad áll, hogy szar ember maradsz, vagy össze szeded magad.

Nyilván nem lesz mindenki sikeres, gazdag, kiegyensúlyozott. De attól még rajtad áll, hogy elérsz egy normális életszínvonalat, vagy csak fetrengsz a szarban.

2022. júl. 12. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!