Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miből élnek az emberek?

Miből élnek az emberek?

Figyelt kérdés

Úgy gondoltam, végzek egy kis "kutatást", mert egyszerűen nem értem, miből élnek az emberek. Én még csak diák vagyok, de tisztában vagyok az árakkal és a fizetésekkel, nagyjából összeszámolgattam, hogy egy átlag embernek, aki átlagos, de normál, kényelmes életet szeretne élni, egyedülálló, nincs gyereke, nincs háziállata, nincs kocsija, Budapesten kb. 300 ezer forintra lenne szüksége ehhez, amennyiben egy átlagos, de jó környéken lévő, jó állapotú kislakást is kell bérelnie.

Örülnék, ha leírnátok a következőket:

- Mennyit kerestek havonta nettóban és ebből kb. mennyit költötök el?

- Szoktatok spórolni? Ha igen, hogyan?

- Hol laktok? (település) Saját lakás/ház vagy bérelt? Ha bérelt, mennyi a bérleti díj?

- Egyedül, családostul vagy párotokkal laktok, esetleg albérletben másokkal?

- Mit dolgoztok? (ha nem akarjátok konkrétan leírni, elég csak a terület)

- Van gyereketek, kutyátok, autótok? Ezeket azért kérdezem, mert nyilván jelentősen megdobja a kiadásokat.

2022. júl. 12. 08:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

A férjem nettó 900-1 300 000 körül én nettó 670-et, de most gyeden vagyok (ez 210 000)

A fix kiadásainak kb 400-450, a gyedet úgy ahogy van babakötvénybe rakjuk minden hónapban, illetve valamennyit mindig befektetünk.

- Szoktatok spórolni? Ha igen, hogyan?

Szoktunk spórolni, leginkább úgy, hogy nem impulzusból vásárolunk.

- Hol laktok? (település) Saját lakás/ház vagy bérelt? Ha bérelt, mennyi a bérleti díj?

Budapesten, saját lakásban.

- Egyedül, családostul vagy párotokkal laktok, esetleg albérletben másokkal?

A férjemmel és a másfél éves gyerekünkkel.

- Mit dolgoztok? (ha nem akarjátok konkrétan leírni, elég csak a terület)

Mindketten fogorvosok vagyunk.

- Van gyereketek, kutyátok, autótok?

1 gyerekünk van és 2 autónk.

2022. júl. 12. 10:00
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Pest mellett élünk egy kisvárosban.

Saját hitelmentes házban.

Gyeden vagyok az 1 eves fiammal ami 180ezer Ft , a párom elektronikai raktárban dolgozik 300at keres

Saját autónk van

Havi 50et rakunk félre, a többit feléljük mert nagyon szeretünk kirándulni ,utazgatni stb

2022. júl. 12. 10:14
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

2-3 éve 130ból kisbabával bőven megéltünk.

Most.., hát nem tudom.

325öt keresek nettóban. Nem szoktam költeni. 110 az albérletem, és 13-15 ezer két főre a rezsi.

Ezen kívül vizet veszek, az kb havi 6 ezer. Ennyi.

Nem szoktam spórolni, egyszerűen csak nem költök semmire sem, mert minden felesleges.

Legjobb barátommal lakok elbérletbe.

Kertész alatt melózok.

Van gyermekem, de még nem velem él.

2022. júl. 12. 11:03
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

2 àllàsom van. Főàllàs 310 màsod àllàs 250

Van felesègem

Sajàt lakàs, de van rajta hitel.

Gyerek mèg nincs

1 hàzi nyuszi.

Van autó

Havi100 at tudunk fèlre tenni, amit kènyelemre költünk.

2022. júl. 12. 11:03
 15/23 anonim ***** válasza:
71%
Én közepesen jól keresek, nincs autóm, magam főzök 99%ban, kb mindenen spórolok ami szerintem fölösleges luxus, pl ruhák, bizbaszok, de én sem értem honnan van az embereknek a rengeteg pénzük, hogy rendelgessenek, plázákban költsék a pénzüket stb.
2022. júl. 12. 17:52
 16/23 A kérdező kommentje:

#15-ös, hasonlóan látom én is. Pl én rengeteget költök kajára, arra költök a legtöbbet, mert k***a drága, pedig nem kell semmilyen speciális kaját vennem, mint mondjuk azoknak, akik gluténérzékenyek, nem eszem húst és nem is eszem sokat, illetve az esetek többségében én főzök, csak ritkán rendelek. Nagyon drága tud lenni a rendelés így is, nemhogy azoknak, akik családostul rendelnek vagy rendszeresen, de állandóan látom az utcán mindenhol a futárokat, a lépcsőházban is napi szinten látok egyet. Tele vannak a kávézók, éttermek, kifőzdék. Ismerek egy fiatal, pályakezdő csajt, akik heti szinten 2x elmennek valahova reggelizni, bruncholni. Ha strandra megyünk, az is 10 ezer forint/fő belépővel, kajával, innivalóval, mindennel együtt, és ugyan láttunk pár embert, akik hoztak kaját, de a többség sorban állt a büfében.

Rengeteg lánynak, fiataloknak is, meg van csináltatva a körme, szempillája, havonta járnak fodrászhoz stb. Én pont ezért nem járok körmöshöz, mert havonta 6-7 ezer forintot sokallok.

Csomószor tapasztaltam, hogy magántanárok és pszichológusok is tele vannak, nem tudnak új embereket fogadni, pedig egy magánóra 4 ezer forinttól szokott kezdődni, pszichológus meg 10-15 ezer.

Megnéztem kíváncsiságból mennyiért adják ki a környéken az olyan lakásokat, amiben lakom (családi lakás), olyanokat, amik nem újépítésűek, de nem is régiek, jó állapotúak és 1 hálószobásak, 160-180 ezer forint. Akik ketten elnek vagy gyerekük van, azoknak nagyobb lakás kell. És még sorolhatnám…

Ennek kapcsán fogalmazódott meg bennem az, hogy miből élnek az emberek, főleg azok, akiknek gyerekeket is el kell tartaniuk vagy kutyájuk van (ugye állatorvos, kötelező oltások, kaja, kutyasuli, felszerelések, egy rakat pénz.

2022. júl. 12. 19:20
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért a kajáknál ne felejtsétek el, hogy sokan Szép kártyára vásárolnak. Nekem is ad a cég 300-400k-t egy évben rá. Azt meg javarészt csak ilyen rendelgetésekre, meg strandolgatásra, étteremzésre tudod elkölteni.
2022. júl. 12. 19:27
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

-270 nettót keresek

-havi 150 ami elmegy kaja,rezsi,vásárlás

-átlagban 100-120 ezret félre tudok tenni.

-Győrben élek egyedül,saját lakásban.(ez egy régi tégla tanácsi lakás amiben a nagyszüleim éltek,majd a 90es évek elején megtudták venni).Amikor a szüleim megörökölték nem adták el, hanem kiadták albérletbe.

-Majd mikor 24 éves lettem, a szüleim rám íratták a lakást.Azóta persze teljesen felújítottam.

-Bolti eladó vagyok

-se kutyám,se macskám,se gyerekem,se feleségem,sőt most még barátnőm sincs

-agglegény vagyok

-kocsi:

-egy régi suzuki swift 1,2 2010 évjáratú

2022. júl. 13. 08:00
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
1800-2000 eurót keresek plusz a párom valamelyik gy- betűs bevétele (gyes,gyed, gyet a fene se tudja) . Egy kisvárosban élünk saját házban, kocsi,gyerekek , kutya ,macska van, hitelünk pedig nincs.a spórolás/ félrerakás pillanatnyilag ismeretlen fogalom a számunkra, mivel egy önerős házfelújítás kellős közepén vagyunk.
2022. júl. 13. 12:25
 20/23 anonim ***** válasza:

380-500 ezer forint között, keresek havonta. A fizetésem 40-50% félre teszem.

Szoktatok spórolni? Ha igen, hogyan?

Igen szoktam spórolni, már évek óra csinálom. Hogyan csinálom? Oldalakat lehetne írni. Ha valakit, nagyon érdekel akkor le írom.

Hol laktok? (település) Saját lakás/ház vagy bérelt? Ha bérelt, mennyi a bérleti díj?

Győrben élek. Saját ingatlan. Hitelmentes.

- Mit dolgoztok?

Audi.

- Van gyereketek, kutyátok, autótok?

Gyerek jelenleg nincsen, de tervben van. Autóm nincsen, Bármilyen furcsán is hangzik, de nekem nincsen rá szükségem. Egész évben, biciklivel járok minden hova, ha nagyon hideg van, akkor busz.

Kérdező.

Ezt én is észre vettem, hogy Győrben az éttermek, a kocsmák és különböző be ülős helyek, szinte mindig tele vannak. Én is el gondolkoztam rajta, ha nagyon sokan sírnak, hogy nincsen pénze, de kocsmázni arra van. Naponta el szív 1 doboz cigit, meg ilyenek.

2022. júl. 14. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!