Miért van az hogy Magyarországon a kispénzűek is Iphone-t vesznek?

Mert számukra ez csak egy kibszott telefon, ami megbízható, nem pedig státuszszimbólum, mint az ilyen rosszindulatú, sunyi lúzereknek. Mi van, irigy vagy a takkernénire?
Egyébként felhívom a figyelmet, hogy még 4-5 éves modellek is kaphatóak újonnan és alap célokra (telefonálni, internetezni, fényképezni) teljesen megfelelnek, ellenben nem drágák. Én is egy 4 éves SE-t használok, már újkorában sem a legújabb típus volt és nem is azért vettem meg, mert alma van rajta, hanem mert ez tetszett a mérete miatt és jó ár/érték arányban volt. Ja és a covid alatt pár hónapig voltam takarító, nyilván akkor sem rejtegettem, bár pont nem érdekelt senkit, milyen telefonom van.

"Azért mert a havi bevétele pl 220ezer forint"
A takarítónak? minimálbér esetleg.

Nekem is előfizetésre lett 300 ezres mobilom. Havi szinten rohadtul nem számít, hogy 10 vagy 15 ezret törlesztek. Ha csóró vagyok, ugyanolyan csóró vagyok. Időtálló telefont akartam, beszívtam két keleti modellel, elegem volt a noname márkák kísérleti telefonjaiból, egységnyi idő alatt anyagilag ugyanott voltam.
A céges iphone 11-et meg hozzámvágták a munkával.

Mert a telefon az, amivel a csórók is villantani tudnak, hiszen nem kell hozzá sok év jövedelmét összespórolniuk, részletre is megkapják, arányaiban nem is tűnik olyan soknak számukra.
Megjegyzem, akik ismerőseim körében közepesen jól keresnek, pl. multis közévezetők, sikeres kisvállalkozók, senior programozók, stb., stb., azoknak jellemzően olcsóbb telefonjuk van, mint a szegényeknek. Nem véletlen, mert nekik már nem jelent semmit sem villantás szempontjából, viszont péntügyeiket tudatosan kezelik, így nem adnak ki feleslegesen túl sokat olyan telefonra, amit ki sem tudnának használni.

17
Nem vagyok az ismerősöd, de szakmabeliként okkal költök 4 évente több százezret valamire, minthogy egy év alatt eljussak az adott olcsó eszközzel arra a pontra, hogy falhoz vágnám. Van, mikor nem jobb a drágább, de milyen érdekes, az Apple le és a Samsung termékei átlag 4-5 évig nem igényeltek cserét nálam, míg a xiaomikat, oppokat és oneplusokat évente kellett cserélni. És nem, nem törtem össze még soha életemben mobilt vagy tabletet, tokban tartom, vigyázok rá, erre elkezd szoftveresen baszakodni és nem lehet visszatérni az előző verzióra... Köszi, de nekem erre így nincs szükségem ugyanazért a pénzért vagy mégtöbbért. Egy eszköz mellett szeretek dönteni, ami nem kompromisszumos, ami kiszolgál éveken át és ami a specifikáció alapján a legjobb ár/érték arányú.

19:
A csúcstelefonok eleve nem ez a kategória, a legtöbb user egyáltalan nem tudja kihasználni, és egyáltalán nem tudja tovább használni, mint a középkategóriát, mivel nem a teljesítmény lesz a szűk keresztmetszet 4-5 év múlva. Persze sokan szeretik racionalizálni, hogy mert megbízhatóbb, tovabb lehet használni, de ebből semmi sem igaz. Én egy időben fejlesztettem telefonra, a 4 éves csúcsmodell nagyobb fejfájas volt, mint egy új alsó kategóriás, mert ennyi idő alatt sokminden változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!