Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Igaz, hogy ami a miénk, arról...

Igaz, hogy ami a miénk, arról nem tudunk lemaradni?

Figyelt kérdés
Vagyis akinek, aminek helye van az életünkben azt nem tudjuk lekésni, nem maradhatunk le róla, mert a megfelelő pillanatban úgyis az életünk része lesz.

2022. júl. 5. 11:27
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem az élet nem ilyen igazságos. Illetve ha a fordítottját nézzük, nem ilyen igazságtalan, hiszen általában a jó dolgokat várjuk, a rosszakat próbáljuk elkerülni. Aztán úgy alakul, ahogy éppen akar, a végén ezt kell elfogadni.
2022. júl. 5. 11:38
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
Valaki biztosan elhiszi azt, hogy ami jár az jár. Pedig a dolgokért meg kell dolgozni.
 3/8 anonim ***** válasza:
96%
Ebben a formában ez egy spirituális bullshit, viszont az üzenetével mégis egyetértek. Az üzenete számomra az, hogy nem kell aggódni azon, hogy lemaradunk valamiről, mert mindig van másik lehetőség, és ha valami tényleg őszintén fontos, akkor el tudjuk majd érni.
 4/8 A kérdező kommentje:
Igaz ez emberekre is?
2022. júl. 5. 11:39
 5/8 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem minden döntések sorozata, magyarán valaki úgy dönt, hogy nekem xy nem kell vagy te döntesz úgy, akkor valószínű később sem fog változni. Ha csak nem olyanra érted, mint pl a Szerelmünk lapjai c. filmben, ahol egymásba is voltak bolondulva, mert akkor esetleg igen, lehet rá esély, hogy egyszer megkapod az illetőt, viszont sajnos az élet tényleg nem ennyire rózsaszín köd. Van, hogy csak el kell fogadni a dolgokat,helyzeteket és kicsit sodródni az árral, ezekből a helyzetekből is ki kell tudni hozni a maximumot, mert ha csak a sóvárgás van, akkor lehet annyi jó dolog elmegy az ember mellett, vagy személyek, akikkel lehet még boldogabb lehetsz, mint az általad említett másikkal.
2022. júl. 5. 11:46
 6/8 Shaddark ***** válasza:
91%

Ha teszel érte meg lesz a lehetőség.

De ennyi szerintem.

Ha valaki még nem áll készen rá,

utolsó kérdésedre,

hiába találja meg pl. a "lelki társát" valaki, ha még nem jár ott hamarosan összevesznek és tovább áll. Észre sem fogja venni mit veszített el.

Ha nyitottan, kíváncsian és pozitívan állunk az életünkhöz akkor igaz a mondás véleményem szerint.

Ha bezárkózunk, mindig másokat okolunk mindenért akkor nagyon nem. Lásd macskás öreg hölgyek, hajléktalanok, munkás szálláson tengődő öregek akik egész életükben azt várták hogy majd valaki tesz értük(helyettük)...

2022. júl. 5. 11:48
 7/8 anonim ***** válasza:
91%

"Igaz ez emberekre is?"

Nem tudom, merről lehetne ezt érthetően megközelíteni. A tény az, hogy az életben minden alkalommal, amikor választasz valamit - illetve akkor is, amikor nem - lemaradsz valamiről. Csakhogy többnyire nem is tudsz a másik lehetőségről, ezért nem is izgat. A döntés nehézségét csak az okozza, amikor tudatosul a két alternatíva, és az ember rájön, hogy valamiről le kell mondania.

Ez a gondolat egy spirituális narratíva arra a célra, hogy ennek a gondolkodásnak a terhét levegye az emberről. Azt mondja, hogy igazából nem te döntesz: ha az a tiéd volt, akkor nem tudsz róla lemaradni, ha meg lemaradtál, akkor az azt jelenti nem is volt a tiéd, ezért kár bánkódni. Valójában ez sors, nem kell ezen gondolkodni, úgyis az történik, aminek történnie kell.

Ahogy korábban említettem, egyre jobban egyetértek azzal, hogy valóban kár bizonyos döntéseknek túl nagy jelentőséget tulajdonítani, de én nem sorssal magyaráznám.

2022. júl. 5. 13:48
 8/8 anonim ***** válasza:
9%
Pont a fordítottja igaz: amit igazán szeretnénk sohasem kaphatjuk meg.
2022. júl. 5. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!