Sok ember miért ennyire élet képtelen?
Minden életképtelen ember ÉLETBEN VAN.
Csak a halott emberek nincsenek életben :)
Pld, volt egy rabbi, úgy kb. 2000 évvel ezelőtt. Most nem ugrik be a neve.
Ő is eléggé életképtelen volt.... meg is nyúvasztották érte :)

Mert gondolkodni plusz energia és miért tenné bárki, ha enélkül is boldogul?
Benne vagyok pár csoportban, néha falnak megyek, milyen dolgokban kérnek emberek segítséget, holott ha ugyanazt a szöveget a keresőbe írná be, akár szó szerint, rég megkapná a választ.

"Sok ember miért ennyire élet képtelen?"
mert manapság divat életképtelennek nevelni a gyerekeket.

#3: hát bizony itt a gyakorin feltett kérdések elég nagy részében is igaz ez....
GYakorlatilag "guglizzátok ki helyettem" ... .

Egyrészt a közoktatás minősége, másrészt a szülök hozzáállása, harmadrész a szocializáció miatt.
Ha gondoljátok, jobban kifejtem.

A régi stílusú, magolás alapú porosz oktatás ha jól működne sem lenne képes "életre nevelni" a fiatalokat.
De itt nem volt változás (talán néhány alapítványi iskola kivételével), sőt, a teljesen rossz régi rendszer sem működik ma már.
A mai világban, 2022-ben nem lehet "megélni" a lexikális tudásból. Gondolkodásra pedig nem nevel a rendszer senkit sok éve. Ha a szülők vagy a baráti kör olyan, lehet hogy felkelti az érdeklődést, esetleg ha valaki genetikusan magas iq-t örökölt az a sok-sok éve rettenetesen rossz oktatás ellenére is értelmes emberré válhat.
A szülők pedig egy másik probléma. Eleve őket is ez a rendszer "termelte ki", így azt hiszik hogy működik. Mert magukról nem fogják azt gondolni hogy ők életképtelenek. Így hát a gyermeküket is hagyják hogy ugyanúgy elszokjanak a logikus gondolkodástól. Mert az iskolák itt arról szólnak hogy a tanár tudja, a tanítvány bemagolja és vissza mondja szóról szóra lehetőleg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!