Az alapanyagokat tekintve egy lángos elkészítéséhez nagyságrendileg 50-80 ft-ot kell költeni. Miért dolgoznak 200%-os haszonnal, és miért veszik meg az emberek?
Miért van az, hogy egy videokártya 200 ezer a boltban mégis a sok skalper felvásárolja és 2-3x-os áron adja?
Pénz...
A ruhán, kaján meg egy csomó terméken elég szép haszon van...
Pénz...
van még kérdés?
Egy lángos 50-80 Ft lenne?
Ez szerintem erős túlzás. Legalábbis, ha beleszámolod, hogy kerül rá tejföl, sajt, fokhagyma stb. Én pont a hétvégén ettem egyet és olyan 25cm volt kb az átmérője. Sajtos(sok sajt) tejfölös fokhagymás és 1300 Ft volt a 2 darab amit ettünk. Bár ez nem strand volt.
Egyébként nyilván a bevétel miatt, mert ha mondjuk valamit előállítanak 200 Forintból akkor nyilvánvalóan nem fogják neked 250 Ft-ért odaadni, hanem lesz mondjuk 400-500 Ft. Ami igazából reális, ha ilyen kajáról van szó.
Nyilván ilyen 1000 Ft feletti árak már nagyon durvák egy lángosért.
"Miért van az, hogy egy videokártya 200 ezer a boltban mégis a sok skalper felvásárolja és 2-3x-os áron adja?"
Megnyugodhatsz, hogy a boltban is drága. Sőt a nagykereskedésben is drága, sőt jobbat mondok, a gyártó is drágábban adja!
De együgyű kérdés...
Mert abbol kell fizetni az alapanyagot, a munkást, a tisztítószereket, a hely bérleti díját, a számlákat, és valami haszon is kell.
Azért veszik meg, mert néha jól esik ugy enni, hogy nem vagy a konyhában órákat, vagy mert kirándulsz, strandolsz, nem akarsz begyúrni tésztát ha egy évben egyszer eszel egy db.ot, nem akarsz olaj szagot a házban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!